BE BODY POSITIVE ΠΡΟΣΩΠΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Τα σχέδια της Αφροδίτης δεν περνούν ποτέ απαρατήρητα

Συμμετέχει στην καμπάνια του Pink.gr
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Τα σχέδια της Αφροδίτης δεν περνούν ποτέ απαρατήρητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Aφροδίτη ή αλλιώς Afroditis Art συμμετέχει στην καμπάνια του Pink.gr "Body Positive" και στη συστήνουμε, για να την αγαπήσεις, όσο την αγαπήσαμε εμείς.

Λίγα πράγματα για μένα

Από μικρή, η αγαπημένη μου ενασχόληση ήταν η ζωγραφική. Αντί για άλλα παιχνίδια, η μαμά μου έβαζε κασέτες με παραμύθια να παίζουν στο κασετόφωνο και ζωγράφιζα με τις ώρες ακούγοντας τις ιστορίες τους. Έτσι και στο σχολείο συνέχισα να ζωγραφίζω στα περιθώρια κάθε βιβλίου και τετραδίου, στα χάρτινα τραπεζομάντηλα σε ταβερνάκια, σε θαλασσινά βότσαλα τα καλοκαίρια, και γενικά με κάθε ευκαιρία και σε κάθε ελεύθερη επιφάνεια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Afroditi (@afroditisart)

Όταν ένα σχέδιό μου γίνεται viral...

Μου δίνει απίστευτη χαρά το να μοιράζομαι τα σχέδιά μου και να συνδέομαι με όσους ταυτίζονται με αυτά! Μεγαλώνοντας ντρεπόμουν στην ιδέα πως άλλοι θα δουν τα έργα μου, με το φόβο της κριτικής σε κάτι τόσο προσωπικό. Τελικά, ήταν η αυστηρή αυτοκριτική που με σταμάτησε από το να δημιουργώ για αρκετό καιρό, ενώ τώρα που μοιράζομαι τη τέχνη μου, νιώθω να ανταμείβομαι με τις μοναδικές αλληλεπιδράσεις που δέχομαι ως αποτέλεσμα. Δεν είναι το viral στοιχείο που έχει σημασία για εμένα, αλλά η δύναμη του να εκφράζεις τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου και αυτό να αγκαλιάζεται, ανοίγοντας ένα διάλογο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Afroditi (@afroditisart)

Καλλιτέχνες που θαυμάζω...

Αν και αγαπώ τα μουσεία τέχνης, έχω ιδιαίτερη αδυναμία σε καλλιτέχνες που βρίσκονται πολλές φορές εκτός αυτών. Θαυμάζω πολύ και εμπνέομαι από καλλιτέχνες που αφιερώνουν το έργο τους σε θυλικές μορφές, queer θεματικές, και αντισυμβατικές προοπτικές. Μερικοί από τους αγαπημένους μου είναι οι @loukoumh, @moniqueaimee, @ggggrimes, @panagiotis.tsironis, @knivesmeow, @theclayagenda, @tina_b_draws, @sophiemcteardesign, @sashavelour, και @tammy_tsanaka_

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pink.gr (@pinkgr.official)

Την ώρα που σχεδιάζω...

Σχετικά με το «τί ώρα» δεν υπάρχει απάντηση. Νωρίς το πρωί, αργά το βράδυ, σε κενά ανάμεσα από άλλες δουλειές…όποτε μπορώ σχεδιάζω! Το καλύτερό μου πάντως είναι όταν έχω τελειώσει με τις άλλες μου υποχρεώσεις και ξεκινώ να ζωγραφίζω χάνοντας την αίσθηση του χρόνου, μέχρι πολύ αργά το βράδυ (ή το ξημέρωμα). Ενώ δουλεύω με συντροφεύει μουσική, podcasts, και μερικές φορές σειρές ή ειδήσεις. Προτίμηση έχω όμως σε ντοκιμαντέρ για εγκληματικές υποθέσεις και δολοφόνους, με αγαπημένο μου να είναι το podcast «My Favorite Murder». Αντιλαμβάνομαι πως είναι ενδεχομένως αρκετά… οξύμωρο αυτό το σκηνικό, δεδομένου ότι το εργαστήριο και τα σχέδιά μου είναι τόσο πολύχρωμα και χαρωπά, βρίσκω όμως πολύ ενδιαφέρον σε αυτές τις ιστορίες που μου κρατούν συντροφιά όσο δημιουργώ.

Τα επόμενα project...

Έχω πράγματι μερικά πρότζεκτ τα οποία προετοιμάζω τώρα, αλλά δυστυχώς δε μπορώ ακόμη να μοιραστώ. Μπορώ να πω με μεγάλη χαρά όμως πως πρόκειται και για συνεργασίες με άλλους δημιουργούς, κάτι το οποίο απολαμβάνω πολύ! Επίσης, πρόσφατα έκανα ένα νέο ξεκίνημα, πωλώντας έργα μου σε ένα μικρό κατάστημα του Μάαστριχτ στην Ολλανδία και τώρα με ενθουσιασμό αναζητώ νέα καταστήματα για συνεργασία. Εάν καταφέρω να πραγματοποιήσω το όνειρό μου λοιπόν, σύντομα θα βρίσκετε έργα μου και στα αγαπημένα σας ελληνικά καταστήματα (*κλείνει το μάτι σε όλα τα δημιουργικά και quirky καταστήματα*)!

About:

Η Αφροδίτη είναι ελληνίδα καλλιτέχνιδα με βάση της την Ολλανδία. Στα έργα της εκφράζει το πάθος της για τη τέχνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα με σκοπό την κανονικοποίηση συζητήσεων γύρω από κοινωνικά θέματα όπως ο φεμινισμός, υπερηφάνεια σεξουαλικής ταυτότητας, αγάπη στη σωματική διαφορετικότητα, και ψυχική υγεία. Τα σχέδιά της μετατρέπει μέσω του Afroditi’s Art σε αυτοκόλλητα, κονκάρδες, κάρτες και πολλά άλλα, ώστε να φορεθούν ή δωριστούν για να δημιουργήσουν ασφαλείς χώρους και να σπείρουν θετικότητα, ενδυνάμωση, ή αφορμές επίγνωσης για κοινωνικούς σκοπούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
1 / position1: 9228 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb