ΜΟΔΑ

Πώς μπορείς να πουλήσεις τα ρούχα σου online;

Μπορείς να δώσεις ό,τι δεν φοράς και με τα χρήματα που θα βγάλεις να πάρεις άλλα κομμάτια
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Πώς μπορείς να πουλήσεις τα ρούχα σου online;
Φωτογραφία από τον χρήστη Karolina Grabowska στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πλέον είναι πολύ σσυνήθης η μεταπώληση ρούχων online, καθώς είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσεις όσα δεν φοράς και να βγάλεις κάποια χρήματα, είτε για να πάρεις νέα κομμάτια για να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου, είτε για να τα χρησιμοποιήσεις όπως θέλεις.

Πως μπορείς όμως να το κάνεις σωστά, ώστε να ξεπουλήσεις και να ηρεμήσεις; Διάβασε παρακάτω όλα τα βήματα που θα σε κάνουν να πουλήσεις όλα τα ρούχα σου γρήγορα και χωρίς κόπο.

Το μυστικό είναι στις φωτογραφίες

Βγλακε ωραίες αισθητικά φωτογραφίες και όσο πιο κολακευτικές και ξεκάθερες μπορείς. Προτίμησε ένα minimal φόντο και πρόσεξε τον φωτισμό, ενώ μην ξεχάσεις να σιδερώσεις τα ρούχα πριν τη φωτογράφιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βρες τον style σου

Δες ποιο είναι το style των ρούχων σου, συνδύασε το με την αντίστοιχη αισθητική και προσέλκυσε το κοινό που ντύνεται αντίστοιχα. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα ξέρουν ακριβώς που να ψάξουν για αυτά που θέλουν και άρα θα έχεις περισσότερες πωλήσεις.

Κριτικές

Όπως και σε κάθε άλλο προϊόν ή υπηρεσία στο internet, έτσι και στη μεταπώληση ρούχων οι κριτικές είναι πάρα πολύ σημαντικές. Φρόντισε λοιπόν να είσαι ευγενική, εξυπηρετική και έντιμη, ώστε οι χρήστες να σε βαθμολογούν αντίστοιχα.

Ακολούθησε την εποχή

Κοινώς, αν είναι χειμώνα πούλα χειμωνιάτικα, αν είναι καλοκαίρι καλοκαιρινά κλπ και στις αλλαγές των σεζόν φέρνε τα αντίστοιχα κομμάτια μπροστά.

Ρεαλιστικές τιμές

Προφανώς και θέλεις να βγάλεις χρήματα, αλλά πρέπε να έχεις και μια λογική στο κεφάλι σου για τις τιμές των μεταχειρισμένων ρούχων σου. Κοίτα λοιπόν να είναι ρεαλιστικές απέναντι στην ποιότητα του, γιατί αλλιώς κοστολογείς κάτι αφόρετο π.χ. και αλλιώς ένα φθαρμένο ρούχο. Υπολόγισε περίπου μια αναλογία στο μισό της τιμής αγοράς και αν κάτι είναι πολύ φθαρμένο δίνε το στο 1/3 της τιμής του.

Όροι και προϋποθέσεις

Μην ξεχνάς να διαβάζεις τους όρους και τις προϋποθέσεις κάθε πλατφόρμας που χρησιμοποιείς για μεταπώληση, ώστε να είσαι σίγουρη ότι ξέρεις όσα περισσότερα μπορείς για να πουλήσεις τα πράγματα σου.

Προτάσεις Apps και Online Stores

1. Vestiaire Collective: Είναι το πρώτο designer second hand e-shop που λειτούργησε ποτέ και το ιδανικό για εσένα που έχεις πιο ακριβά κομμάτια ή ακόμα και κομμάτια μεγάλων οίκων, όπως τσάντες κλπ. 

2. Remixshop: Μπορείς να στείλεις οποιοδήποτε ρούχο θέλεις, ακριβό και φθηνό και το αγοράζει το κατάστημα από εσένα, σε τιμή που έχει αποφασίσει το ίδιο.

3. Depop: Είναι το πιο γνωστό στο είδος του, έχει άπειρες κατηγορίες για style και brands, ενώ οι οικονομικές συναλλαγές γίνονται μέσω Paypal.

4. ΒΟΗΒΟ: Ένα ελληνικό κατάστημα που έχει και φυσική παρουσία και αποτελεί την καλύτερη λύση για designer κομμάτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
16 / position1: 452 / position2: 713
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb