ENTERTAINMENT

Γιατί ο Gunther είναι σημαντικός για «Τα Φιλαράκια»;

Η είδηση της ασθένειας του μας στεναχώρησε ιδιαίτερα
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Γιατί ο Gunther είναι σημαντικός για «Τα Φιλαράκια»;
@then24.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα Φιλαράκια» θα κάνουν πολλά χρόνια να φύγουν από το μυαλό του κόσμου. Το επεισόδιο του reunion έφερε ξανά τη σειρά στην επικαιρότητα. Όχι ότι είχε φύγει εντελώς ποτέ. Μέχρι και στο ελληνικό Netflix μπήκε ξανά στο Top10.

Κάτι που προσέξαμε ήταν ότι ο Gunther, ή κατά κόσμον James Michael Tyler, δεν βρέθηκε στο studio αλλά μίλησε για λίγο μέσω zoom. Τότε δεν καταλάβαμε γιατί έχει συμβεί αυτό. Την Τρίτη όμως μάθαμε τον λόγο. Και μας στεναχώρησε ιδιαίτερα.

Έγινε λοιπόν γνωστό πως ο Tyler πάσχει από καρκίνο στο 4ο στάδιο. Το έμαθε για πρώτη φορά το 2018 και από τότε πρόσεχε. Λόγω πανδημίας ωστόσο, έχασε ένα check up και ο καρκίνος εξαπλώθηκε στα οστά του. «Αργά ή γρήγορα θα νικήσει» σχολίασε ο 59χρονος σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Η παρέα των 6 κατάφερε να μπει σε εκατομμύρια σπίτια. Έγιναν με έναν τρόπο τα δικά μας «φιλαράκια». Αν υπάρχει κάποιος στη σειρά εκτός αυτών των 6 που έγινε κι φίλος μας, αυτός ήταν ο Gunther. Ίσως ο πιο σημαντικός από τους υπόλοιπους χαρακτήρες. Για πολλούς λόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωραία τα στέκια, ωραίοι οι καναπέδες, αλλά τα αντικείμενα είναι αντικείμενα. Σημασία έχουν οι άνθρωποι. Και ο Gunther ήταν το «Central Perk». Το μέρος ήταν ταυτισμένο μαζί του. Ήμασταν βέβαιοι όταν βλέπαμε το σκηνικό, πως θα εμφανιστεί ο τύπος με το ξανθό μαλλί, με το χρωματιστό πουκάμισο και την πολύχρωμη γραβάτα, να διώξει οποιαδήποτε ένταση θα μπορούσε να δημιουργηθεί, με την αδέξια φάτσα του.

Όταν πήγε στην οντισιόν δεν περίμενε να παραμείνει για 10 σεζόν. Τα ξανθά του μαλλιά δεν προορίζονταν να παραμείνουν για ένα τόσο μεγάλο διάστημα, αλλά τελικά έγιναν το σήμα κατατεθέν του. Οι 6 κύριοι χαρακτήρες εμφανίστηκαν ανεξαιρέτως σε 236 επεισόδια. Ο αμέσως επόμενος σε αριθμό επεισοδίων ήταν ο Gunther με 148. Ίσως είναι ο μόνος από τους guest που μπορεί να μην χαρακτηριστεί με αυτόν τον όρο.

Ήταν ο μόνιμα ερωτευμένος με την Rachel, ο άνθρωπος που ήταν εκεί για να μας υπενθυμίζει πως δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να μείνει μόνη. Ήταν συνάδελφος του Joey, που έκανε τον σερβιτόρο για 10 χρόνια, παρόλο που έπαιζε τον Bryce στο «All My Children».

Ήταν εκείνος που έδωσε ένα φιλί με την Phoebe, με την μόνη που ήρθε τόσο κοντά. Εκείνος που ήξερε καλά ολλανδικά όταν ο Ross έπρεπε να μάθει για να πάρει το διαμέρισμα για την Rachel.

Ήταν επίσης αυτός που έφυγε από το βαρετό πάρτι της Monica και αυτός που είπε στον Chandler το προφανές. «Δεν χρειάζεται να γεμίζουμε αυτές τις σιωπές», όταν ο τελευταίος πήγε να του πιάσει κουβέντα ενώ του έφτιαχνε καφέ.

Δεν ήταν ποτέ φίλος τους. Δεν ήταν καλεσμένος στον γάμο του Chandler και της Monica, ούτε στα ταξίδια τους. Τα 148 επεισόδια δεν έφταναν για να γίνει. Αλλά αυτό ήταν εξ’ αρχής, ο έξω κόσμος από τον μικρόκοσμο των 6, σημαντικός από απόσταση. Σημαντικός με την σιωπή του, με τον παράξενο έpωτά του για την Rachel και το μίσος του για τον Ross, με το ξανθό μαλλί πίσω από τον πάγκο που έκανε το στέκι πιο οικείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
11 / position1: 470 / position2: 1160
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb