5 σημεία του σώματος που δεν βάζουμε αντιηλιακό αλλά πρέπει

Θέλει μεγάλη προσοχή
Από το NEWSROOM
5 σημεία του σώματος που δεν βάζουμε αντιηλιακό αλλά πρέπει
Photo by Maciej Serafinowicz on Unsplash

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί η χρήση αντιηλιακού να συνίσταται όλον τον χρόνο, αλλά το καλοκαίρι επιβάλλεται. Όσο ο ήλιος βρίσκεται ψηλά., θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό τουλάχιστον κάθε δυο ώρες.

Όταν κάνετε ηλιοθεραπεία, βάζετε το αντιηλιακό σε στήθος κοιλιά και πλάτη, σε χέρια και πόδια και στο πρόσωπο. Υπάρχουν όμως τουλάχιστον 5 ακόμα σημεία στο σώμα που πρέπει να βάζουμε αντιηλιακό

Τριχωτό της κεφαλής

Λίγοι φοράνε δυστυχώς καπέλο στην παραλία. Όταν βάζουμε αντιηλιακό δεν παραβλέπουμε συνήθως το τριχωτό της κεφαλής, μέχρι να αισθανθούμε ξηρότητα η πόνο στο κρανίο μετά από υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Μια μελέτη από το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας ανακάλυψαν πως ένας από τους πιο θανατηφόρους καρκίνους του δέρματος, το μελάνωμα, εμφανίζεται αρκετές φορές στο τριχωτό της κεφαλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Λαιμός

Πολλοί σταματούν στο σαγόνι όταν βάζουν αντιηλιακό στο πρόσωπο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μείνει ο λαιμός χωρίς προστασία. Αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνεται. Το δέρμα στην περιοχή του λαιμού είναι πολύ ευαίσθητο.

Αυτιά

Τα αυτιά, όσον αφορά την περιποίηση του δέρματος, θέλουν μεγαλύτερη υπομονή. Μελέτη του 2007, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Skin Cancer Foundation Journal, έδειξε ότι οι περιπτώσεις καρκίνου είναι αρκετά συχνές στην περιοχή του αυτιού.

Πάνω μέρος πέλματος

Όταν εφαρμόζουν αντιηλιακό στα πόδια, πολλοί σταματούν στον αστράγαλο. Το πάνω μέρος του πέλματος όμως είναι μόνιμα εκτεθειμένο στον ήλιο. Και μπορούν να καούν άσχημα όσο εκτίθενται σε αυτόν και να δημιουργηθεί μελάνωμα.

Χείλη

Τα χείλη δεν έχουν μελανίνη, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν μικρή προστασία από τον ήλιο. Αν το καλύψετε με lip gloss δεν καταφέρνετε τίποτα, αφού τα κοινά lip gloss εγκλωβίζουν τις ακτίνες UV, που διεισδύουν στο δέρμα. Γι’ αυτό, το προϊόν που βάζετε στα χείλη, θα πρέπει να περιέχει αντιηλιακή προστασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
9 / position1: 388 / position2: 826
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb