ΜΑΛΛΙΑ

5 συνήθειες που βλάπτουν τα μαλλιά σου χωρίς να το καταλάβεις

Είναι απλές και μπορεί να μην έχεις δώσει σημασία
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
5 συνήθειες που βλάπτουν τα μαλλιά σου χωρίς να το καταλάβεις
Freepik

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν τα μαλλιά σου είναι αδύναμα, δυσκολεύεσαι να τα μακρύνεις, αποκτάς γρήγορα ψαλίδα και οι τρίχες σπάνε, πρέπει να αναρωτηθείς τι είναι αυτό που πάει στραβά και πως θα το διορθώσεις.

Υπάρχουν κάποιες μικρές συνήθειες που ενδεχομένως έχεις στην καθημερινότητά σου και βλάπτουν τα μαλλιά σου χωρίς να το καταλάβεις. Μπορεί να μην έχεις δώσει σημασία και να μην τις θεωρείς τόσο σημαντικές, αλλά όταν γίνονται συστηματικά και όλες μαζί, προκαλούν φθορά στην τρίχα και στην υγεία των μαλλιών σου.

Ποιες ειναι αυτες οι συνηθειες που βλαπτουν τα μαλλια;

Λούζεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα

Αρκετές φορές μπορεί να φαίνεται δελεαστικό να λούσεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα, ώστε να έχουν αυτή τη φρεσκάδα. Ωστόσο, σύμφωνα και με τους κομμωτές, η συνήθεια αυτή δεν κάνει καλό στα μαλλιά. Το λούσιμο απομακρύνει και δεν επιτρέπει στα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής, να δράσουν. Για να αποφύγεις το συχνό λούσιμο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα καλό dry shampoo.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leore Hayon (@thegirlhabit)

Χρησιμοποιείς καυτό νερό στο λούσιμο

Αν προτιμάς το ζεστό μπάνιο, ίσως δεν έχεις σκεφτεί ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες κάνουν κακό στα μαλλιά σου. Το καυτό νερό αφυδατώνει την τρίχα με αποτέλεσμα να γίνεται πιο εύθραυστη και να σπάει. Επομένως, είιναι καλύτερο να έχεις μια σταθερή μέτρια θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του λουσίματος.

Τα χτενίζεις όταν είναι βρεγμένα με ακατάλληλη βούρτσα

Αρκετές φορές, μπορεί να χτενίζεις τα μαλλιά σου κατευθείαν μετά το λούσιμο και μάλιστα, με ακατάλληλη βούρτσα. Όταν είναι βρεγμένα και προσπαθείς να τα ξεμπλέξεις, έχουν την τάση να σπάνε πιο εύκολα. Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξεις μια βούρτσα ειδική γι’αυτόν τον λόγο. Στη συνέχεια μπορείς να τα χτενίσεις κατά τη διάρκεια του λουσίματος όταν θα έχεις βάλει μάσκα ή conditioner, ή να τα αφήσεις να στεγνώσουν πρώτα λίγο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΓιατί χρειάζεσαι αντηλιακό για τα μαλλιά; ΙΟΥΝ 16, 2021

Παραλείπεις το θερμοπροστατευτικό 

Η ζωή σου θα αλλάξει αν βάλεις το προστατευτικό για τη θερμότητα στην καθημερινότητά σου. Τα θερμοπροστατευτικά προϊόντα, βοηθούν στην ενυδάτωση και την ενδυνάμωση της τρίχας, αλλά κυρίως όπως λέει και το όνομά τους, στην προστασία τους απο την θερμότητα. Αν χρησιμοποιείς πιστολάκι και ισιωτική για να στεγνώσεις και να φτιάξεις τα μαλλιά σου, ψέκασέ τα κατά μήκος με το spray πριν τα χρησιμοποιήσεις.

Τα πιάνεις σφιχτά 

Αν είσαι κι εσύ λάτρης της αλογοουράς και του κότσου, ειδικά το καλοκαίρι, ίσως δεν έχεις αντιληφθεί ότι τα λαστιχάκια και το σφιχτό πιάσιμο κάνουν κακό στην τρίχα. Αρχικά, καλό θα ήταν τα αφήνεις κάτω να “ανασάνουν”, καθώς και να επιλέξεις τα ειδικά πλαστικά λαστιχάκια (“καλώδια”), ή τα μεταξωτά scrunchies για να πιάσεις τα μαλλιά σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Μαλλιά Πριν 145 εβδομάδες
Γιατί χρειάζεσαι αντηλιακό για τα μαλλιά;
Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη και για τα μαλλιά σου
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb