ΒΙΒΛΙΑ

Bιβλία για μικρούς και μεγάλους με LGBTQ χαρακτήρες

Μήνας Pride - βιβλία με υπερήφανους ήρωες
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Bιβλία για μικρούς και μεγάλους με LGBTQ χαρακτήρες
Photo by Michelle Leman from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μήνας υπερηφάνειας ο Ιούνιος και τι καλύτερη αφορμή από το να πάμε μια βόλτα ως το βιβλιοπωλείο; Bιβλία για μικρούς και μεγάλους με LGBTQ χαρακτήρες.

Annie on My Mind - Nancy Garden

Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του '90 και εξιστορεί την αγάπη μεταξύ δύο έφηβων κοριτσιών που, ενώ είναι κολλητές φίλες, καταλαβαίνουν πως υπάρχουν άλλου είδους αισθήματα μεταξύ τους και κάνουν τα πάντα για να προστατέψουν τη σχέση τους, παρά την πίεση που δέχονται από το σχολείο και τους γονείς.

Τα Ρέστα Διηγήματα - Κώστας Ταχτσής

Με διαφορετικά προσωπεία ο ήρωας, καθώς μεγαλώνει από ιστορία σε ιστορία, έρχεται συνεχώς αντιμέτωπος με παρόμοιες κοινωνικές επιταγές και τις περισσότερες φορές αποτυγχάνει: η «μοντέρνα» ανδρική εμφάνιση, το σχολείο και τα «αρρενωπά» μαθηματικά, η κοινωνική θέση, τα σeξουαλικά παιχνίδια με το ίδιο και η «κατάκτηση» του άλλου φύλου, ο έρωτας, το πανεπιστήμιο. Σχεδόν πάντα οι κοινωνικές αυτές «εγκλήσεις» αναδεικνύονται σχετικές με το κοινωνικό φύλο, την κοινωνική θέση του άνδρα και της γυναίκας, τον ανδρισμό και τη γυναικότητα .

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΟ Σπύρος Κατωπόδης έφτιαξε ένα LGBTQ+ περιοδικό που διαβάζουν όλοι (queer or not) ΙΟΥΝ 07, 2021

Τα πλεονεκτήματα του να είσαι στο περιθώριο - Στίβεν Τσμπόσκι

Το μυθιστόρημα παρακολουθεί τη ζωή του Τσάρλι, ενός ντροπαλού έφηβου, που ξεκινάει τα λύκειο στα προάστια του Πίτσμπουργκ. Η αποξένωση, η έννοια της φιλίας, η εικόνα του σώματος, η ψυχική υγεία, τα ναρκωτιkά, η σeξουαλική ταυτότητα, η σeξουαλική παρενόxληση και πολλά ακόμη ζητήματα απασχολούν τον Τσάρλι και την παρέα του σε ένα καλτ πλέον βιβλίο για τις άγριες, αδυσώπητες μέρες που οδηγούν στην πολυπόθητη «ενηλικίωση».

Let me Dream - Χαράλαμπος Βασιλειάδης

Ο Χάρης είναι ένας ευαίσθητος νεαρός ο οποίος ερωτεύεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών του διακοπών γνωρίζει έναν από αυτούς τους έρωτες, που τελικά αναχωρεί την επόμενη κιόλας μέρα για εξωτερικό. Τα αισθήματα του πρωταγωνιστή μας είναι πιο δυνατά από όσο περίμενε, με αποτέλεσμα να αναρωτιέται ποιο είναι το σωστό: να αφήσει στο παρελθόν την βραδιά που πέρασε, ή να αναζητήσει την συνέχειά της;

Εφηβικά - Young Adult

Τη νύχτα που έσβησαν τα αστέρια - Βασίλης Παπαθεοδώρου

Τη νύχτα της 20ής Γενάρη η Λένα Μανιέ, μαθήτρια της Τρίτης Λυκείου, εξαφανίζεται. Κανείς δεν ξέρει το γιατί, κανείς δεν έχει καταλάβει κάτι, σε κανέναν δεν έχει πει τίποτα. Το γεγονός αυτό δρα καταλυτικά τις μέρες που ακολουθούν στις σχέσεις συγγενών, φίλων και γνωστών της, καθώς όλοι αναρωτιούνται για το δικό τους ρόλο σε αυτήν την εξαφάνιση, αλλά προπάντων για το ρόλο των υπολοίπων. Εννιά άτομα, εννιά αφηγητές προσπαθούν να δικαιολογήσουν, να συγκαλύψουν, να κατηγορήσουν. Και καθώς περνά ο καιρός οι σχέσεις τους δοκιμάζονται, αλλάζουν, καταρρέουν.

Θα σου χαρίσω τον ήλιο - Τζάντυ Νέλσον

Η Τζουντ και ο δίδυμος αδερφός της, ο Νόα, είναι πολύ δεμένοι μεταξύ τους. Στα δεκατρία τους, ο κλειστός κι απομονωμένος Νόα, που ζωγραφίζει διαρκώς, ερωτεύεται το αγόρι της διπλανής πόρτας, ενώ η ριψοκίνδυνη Τζουντ σερφάρει στα κύματα του ωκεανού φορώντας κατακόκκινο κραγιόν και συνήθως μιλάει για λογαριασμό και των δυο τους.

Τ' άλλο μισό του κόσμου - Τούλα Τίγκα

Μια παρέα μαθητών λυκείου που μεγαλώνουν σε μια παραθαλάσσια κωμόπολη. Ένα "μαγεμένο" παλιό αρχοντικό γεμάτο μνήμες και φαντάσματα. Γύρω απ' αυτό οι ήρωες αγαπούν, παθιάζονται, ερωτεύονται, σκανδαλίζονται. Ο έρωτας της Μαρίνας, η προσωρινή ακινησία του Ρηγόπουλου, οι ερωτικές προτιμήσεις του Θοδωρή. Κι ανάμεσά τους η Μυρσίνη, η φιλόλογος των παιδιών, που έχει βιώσει παρόμοιες εμπειρίες στον ίδιο τόπο, όπου ο έρωτας μπορεί και να χτυπήσει λάθος πόρτα. Ένα δυνατό μυθιστόρημα για τον ετεροφυλικό και τον ομοφυλικό έρωτα, για τις αποφάσεις που παίρνει κάποιος στη ζωή του αν και εφόσον...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Περισσότερα Θέματα Pink
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb