THINK

Ινέ Αλεξάκη: Παραιτήθηκε από τη δουλειά της και η ζωή της άλλαξε 180 μοίρες

To Hack into English ξεπέρασε μέσα σε ένα χρόνο 45.000 followers και συνεχίζει
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Ινέ Αλεξάκη: Παραιτήθηκε από τη δουλειά της και η ζωή της άλλαξε 180 μοίρες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Ine Alexakis ή Ινέ Αλεξάκη παραδίδει γρήγορα και πρακτικά μαθήματα Αγγλικών μέσω του προφίλ της Hack Into English στο Instagram και το Tik Tok με τον πιο διασκεδαστικό και εύκολο τρόπο - έχει σπάσει δε, ρεκόρ αποκτώντας ούτε σε δυο μήνες πάνω από 12.000 followers- και τώρα ένα χρόνο αργότερα, κοιτά το προφίλ της να ξεπερνά τους 45.000 followers και συνεχίζει. Έπρεπε να την γνωρίσουμε!

Μίλησέ μας για 2 αποφάσεις σου. Την απόφασή σου να ασχοληθείς με το marketing, και την απόφασή σου να τον εγκαταλείψεις. Τι σε οδήγησε και στις 2 επιλογές;

Πολύ ωραία ερώτηση! Από τις 2 αποφάσεις, καμία δεν ήταν κομμάτι λογικής- ήταν το αποτέλεσμα συναισθηματικής συζήτησης με τον εαυτό μου! Τελειώνοντας την Αγγλική Φιλολογία, έψαχνα ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, αλλά λίγο η ζέστη, λίγο τα λόγια του παπά, λίγο που βαριόμουν τις μακροσκελείς αιτήσεις των Πανεπιστημίων στο Λονδίνο, και λίγο που είχα φουλ δουλειά εδώ, αποφάσισα να μάθω περισσότερα για το Marketing που με τόση αγάπη μας είχε εισάγει ο καθηγητής στο φροντιστήριο στην Γ Λυκείου (ξέχασα να σου πω ότι μπήκα Αγγλική Φιλολογία από Θετική/Τεχνολογική κατεύθυνση χαχα - δε μπορούσα να διαλέξω, μου άρεσαν όλα!).

Χρειαζόμουν μια εξυγίανση στο μυαλό και στην καρδιά μου και… παραιτήθηκα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποφοιτώντας από το μεταπτυχιακό μου εδώ στην Ελλάδα, η επαγγελματική αποκατάσταση στο χώρο του Marketing δε με αφορούσε καθόλου τότε, είχα γεμάτο πρόγραμμα με μαθήματα- το μόνο που με ένοιαζε ήταν να μάθω περισσότερα για αυτά που με τόση αγάπη και αφοσίωση μάς είπε ο καθηγητής τότε.

Fun fact 1: Αποφοίτησα από την ΑΣΟΕΕ με διάκριση και το έμαθα την ημέρα της τελετής αποφοίτησης!

Fun fact 2: Η πρώτη επίσημη επαγγελματική πρόταση ήρθε από έναν από τους ανθρώπους από τους οποίους είχα πάρει συνέντευξη για την έρευνά μου στη διπλωματική μου- απ΄ό,τι φαίνεται, ενώ έπαιρνα συνέντευξη, παράλληλα περνούσα και από μία χωρίς να το ξέρω!

Fast forward στο 2019, μετά από μια θητεία 7 ετών στο χώρο του Marketing (και μαθήματα Αγγλικών τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα) και έχοντας περάσει από θέσεις Marketing σε startups και εταιρείες με τεράστια δυναμική στο χώρο, συνειδητοποίησα ότι είχα χάσει τον εαυτό μου μέσα σε απρόσωπες σχέσεις που δεν έμοιαζαν σε τίποτα με τον κόσμο που ερχόμουν σε επαφή ως καθηγήτρια.

Χρειαζόμουν μια εξυγίανση στο μυαλό και στην καρδιά μου και… παραιτήθηκα. Το πιο δύσκολο σε αυτό ήταν να ακούσω μόνο εμένα και όχι τους γύρω μου που όλοι μου έλεγαν να παραμείνω, να βρω άλλη δουλειά, να προσπαθήσω κλπ. I listened to my gut and my gut said it couldn’t take it any more. So I quit.

Εκτός από θάρρος, τι πρέπει να έχει ένα κορίτσι σαν εσένα που αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή της;

Η γνώμη μου είναι ότι μόνο ένα πολύ έντονο συναίσθημα χρειάζεται! Μπορεί να είναι πάθος για αυτό που θες να κάνεις, ή μπορεί να είναι και αγανάκτηση για όλα αυτά που βιώνεις και τις καταστάσεις που περνάς. Εμένα ήταν το δεύτερο. Αν δεν είσαι εκεί που θέλεις, τότε απλά δεν έχεις πληγωθεί αρκετά. Όταν πληγωθείς αρκετά, τότε θα κάνεις βήματα. (Το εξηγώ καλύτερα σε αυτό το video*).

Με εσένα να τα βάλεις, εσένα να αποθεώσεις, τις δικές σου πράξεις να κοιτάξεις κατάματα και να αξιολογήσεις, ΤΙΠΟΤΑ μα τίποτα να μη μετανιώσεις και, αν κάπου εκεί, δεις ένα χέρι βοηθείας, με τα θολά από το κλάμα μάτια σου, να μη διστάσεις να το δεχτείς

Χρειάζεσαι και κάτι άλλο: ένα δίχτυ ασφαλείας, και θα σου πω γιατί. ‘Οταν αποφασίσεις να αλλάξεις τη ζωή σου, φρόντισε να έχεις κάνει ό,τι μπορείς για να βοηθήσεις τον μελλοντικό σου εαυτό: για παράδειγμα, γράψε με πάσα λεπτομέρεια το πώς νιώθεις και γιατί θέλεις να αλλάξεις αυτό που βιώνεις- όσο δυσάρεστα και να είναι αυτά που θα γράψεις, θα γίνουν το καύσιμο για εκείνες τις στιγμές αμφιβολίας στο μέλλον, τις δύσκολες στιγμές του “σίγουρα έκανα καλά?”. Και το άλλο παράδειγμα διχτυού ασφαλείας είναι η αποταμίευση, και δεν εννοώ μόνο αποταμίευση χρημάτων αλλά και σκέψεων, ελπίδας, αισιοδοξίας.

Να είσαι έτοιμη να ζήσεις με λιγότερα, να μην ψωνίσεις ή να μη βγαίνεις τόσο, να είσαι έτοιμη να μετακομίσεις πίσω στους γονείς σου αν χρειάζεται, να είσαι έτοιμη να μείνεις μόνη σου συναισθηματικά και πνευματικά, να είσαι έτοιμη να αναλάβεις όλο το βάρος και την ευθύνη της αλλαγής πορείας- αλλά στο μεταξύ διάβασε, γράψε, σκέψου, δημιούργησε, κλάψε, νευρίασε, κάνε ό,τι χρειάζεται με επίκεντρο εσένα, όχι τους άλλους. Με εσένα να τα βάλεις, εσένα να αποθεώσεις, τις δικές σου πράξεις να κοιτάξεις κατάματα και να αξιολογήσεις, ΤΙΠΟΤΑ μα τίποτα να μη μετανιώσεις και, αν κάπου εκεί, δεις ένα χέρι βοηθείας, με τα θολά από το κλάμα μάτια σου, να μη διστάσεις να το δεχτείς: μπορεί να είναι μία φίλη, μπορεί να είναι η οικογένειά σου, μπορεί να είναι το αγγελάκι σου, μπορει να είναι ο Θεός/ το Σύμπαν/ η Πηγή (πες το όπως θέλεις), μπορεί να είναι ένας ψυχοθεραπευτής ή ένα βιβλίο του, μπορεί να είναι μια παιδική σου φωτογραφία με χαμόγελο. Κρατήσου από αυτό το χέρι βοηθείας και πλοηγήσου. Θα σε φέρει στη φωτεινή ακτή- μόνο να θυμάσαι ότι το χέρι αυτό δε θα σου πει ποτέ να εκδικηθείς: με φως θα σου λέει να κινηθείς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hi, I’m Iné Alexakis(BA, MSc) (@hack_into_english)

Πόσο γρήγορα "πήρε μπρος" το Hack Into English; Είχες high hopes από την αρχή, απογοητευόσουν, ή το άφησες να πάρει το δρόμο του χωρίς άγχος;

Θα σου πω ότι θυμάμαι που χαιρόμουν με τους 200 followers- δεν το πίστευα ότι είχα 200 άτομα να ενδιαφέρονται για τα γραμματικά και γλωσσολογικά ...τερτίπια της Αγγλικής! Και τώρα είναι πάνω από 44.000! Οπότε, δεν είχα κανένα άγχος γιατί δεν είχα κανένα όνειρο. Όπως έλεγε και ο Καζαντζάκης: “δε φοβάμαι τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι λεύτερος”. Το μόνο που με ένοιαζε ήταν να βρω κάτι για να παραμείνω δημιουργική στην καραντίνα και να μην τρελαθώ από τη μοναξιά και την απομόνωση.

Φανταζόμαστε πως δουλεύεις μέσω τηλεκπαίδευσης. Πόσο εύκολο είναι;

Το λατρεύω! Για εμένα το online είναι σωτήριο: μπορώ να διδάσκω τη μία στιγμή στην Αθήνα, την άλλη στη Θεσσαλονίκη, και την επόμενη στο Λονδίνο ή τον Καναδά! Ολοκλήρωσα την ψηφιοποίηση της μεθόδου διδασκαλίας μου πολύ εύκολα, ίσως και λόγω της εμπειρίας μου στις εταιρείες πληροφορικής, έχω πλέον άλλη προσέγγιση στη διαδικασία-έχω άπειρη γνώση για cool ψηφιακά εργαλεία που μπορώ να μοχλεύσω για το μάθημα, και σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητά μου… ας πούμε ότι κανείς δεν προλαβαίνει να βαρεθεί! Και από την πλευρά των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάζομαι το online εξυπηρετεί για άλλον ένα λόγο: είτε βρίσκονται σε επαγγελματικό ταξίδι είτε έπρεπε να είναι στο γραφείο νωρίτερα ή να μείνουν έως αργά, κάνουν το μάθημά τους από όπου και να είναι!

Εχεις κάποιο μεγαλόπνοο πλάνο που θα ήθελες να καταφέρεις ας πούμε, σε 3 χρόνια;

Ναι! Θέλω να έχω αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς, όχι μόνο της Αγγλικής! Να υπάρχει περισσότερη θετική και αισιόδοξη προσέγγιση της μαθησιακής διαδικασίας, του λάθους, της αποτυχίας, και γενικότερη, σφαιρικότερη προετοιμασία του ατόμου, πέρα από το μάθημα. Μια μικροσκοπική και μακροσκοπική προσέγγιση, μία ουμανιστική προσέγγιση, που ταυτόχρονα, εκτός από το να στηρίζει το άτομο στο να κυνηγήσει τους στόχους του, απαιτεί από αυτό δουλειά, αφοσίωση, και μεράκι. Αυτοί είναι οι δικοί μου όροι με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι, είτε είναι διάσημοι celebrities είτε up-and-coming rockstars (see what I did there? That’s you). Everyone has to show the same kind of commitment!

Επειδή μιλάω όλη τη μέρα με κόσμο μου είναι απαραίτητο να περνάω χρόνο μόνη μου, για να διατηρώ την ισορροπία μου

Όταν, δε, φτάσουμε να αγαπάμε τη γνώση για τη γνώση και όχι για το δίπλωμα, όταν δίνουμε βάση στην εκμάθηση της κουλτούρας και όχι μόνο του λεξιλογίου, όταν απολαμβάνουμε να μαθαίνουμε διαλέκτους ή να προσαρμόζουμε το ύφος και το λόγο μας στις περιστάσεις, αντί να έχουμε ένα λεξιλόγιο για όλα, τότε θα είμαι πολύ υπερήφανη για αυτό που θα έχουμε καταφέρει. Α! Και όταν τα Αγγλικά στο σχολείο θα πάψουν να είναι η ώρα του παιδιού, επειδή τα βιβλία είναι απαρχαιωμένα και βαρετά και δεν είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και του υψηλότερου επιπέδου και κατανόησης των μαθητών σε σχέση με παλαιότερα-- τότε θα μπορώ να πω ότι έγιναν όλα καλώς. Και δε χρειάζομαι 3 χρόνια, νομίζω σε 1,5 το πολύ το έχουμε!

Τι άλλο κάνεις εκτός από βίντεο και μαθήματα; Βάλε μας στον κόσμο σου!

Η αγαπημένη μου συνήθεια είναι να με αφήνω ελεύθερη να χάσω την αίσθηση του χρόνου. Οπότε, διαβάζω 3-4 βιβλία παράλληλα, ζωγραφίζω, πηγαίνω για περπάτημα στο Παγκράτι, γράφω ημερολόγιο, και γενικά προσπαθώ να περνάω χρόνο μόνη μου για να συγκεντρώνω τις σκέψεις μου, που ώρες ώρες νιώθω ότι δε χωράνε στο μυαλό μου. Ακούγονται πολύ μοναχικά όλα αυτά ε; Επειδή είμαι όλη τη μέρα με κόσμο (online :P) μου είναι απαραίτητο να περνάω χρόνο μόνη μου, για να διατηρώ την ισορροπία μου και - πώς να το πω- να συνδέω το μυαλό μου με την καρδιά μου. What about you?

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hi, I’m Iné Alexakis(BA, MSc) (@hack_into_english)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
19 / position1: 486 / position2: 1399
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb