FAMILY

Microwedding, η νέα τάση στους γάμους

Αν σκέφτεσαι να παντρευτείς, ίσως είναι μια τέλεια ευκαιρία
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Microwedding, η νέα τάση στους γάμους
Photo by Nika Zhorzholiani from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021, οι γάμοι και οι βαφτίσεις γίνονται με 100 άτομα, αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους και με αποστάσεις ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα.

Το συγκεκριμένο όριο σε καλεσμένους έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των επαγγελματιών του κλάδου αλλά και τον προβληματισμό σε ζευγάρια που σχεδιάζουν τον γάμο τους ή τη βάφτιση του παιδιού τους.

Επί του παρόντος σε άλλες χώρες οι μικροί γάμοι είναι πλέον η καθημερινότητα - το πολύ 30 άτομα επιτρέπεται να παρευρεθούν σε τελετή ή δεξίωση στην Αγγλία.

Στην Ουαλία, οι γαμήλιες δεξιώσεις μπορούν να έχουν έως και 30 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 50 άτομα σε εξωτερικούς χώρους και αντίστοιχα στη Σκωτία, και ενώ δεν υπάρχει όριο στους αριθμούς στη Βόρεια Ιρλανδία για τελετές (οι χώροι πρέπει να αποφασίζουν πόσα άτομα μπορούν να καλωσορίσουν με ασφάλεια), δεν επιτρέπονται δεξιώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η συνθήκη όμως, έφερε μια ιδιότυπη μόδα, που εν τέλει αρέσει σε πολλά ζευγάρια. Αν σκέφτεσαι να παντρευτείς, ίσως είναι μια τέλεια ευκαιρία να έχεις γύρω σου μόνο όσους αγαπάς, το μπάτζετ σου να μη ξετινάξει τις τσέπες σας και να το ζήσετε όπως πραγματικά θέλετε.

Στην πραγματικότητα, πολλοί συνειδητοποιούν ότι όταν πρόκειται για γάμους το μεγάλο δεν είναι πάντα καλύτερο, με ζευγάρια να προτιμούν την οικειότητα που προσφέρουν οι "μικρο γάμοι" με μόνο τους πλησιέστερους και αγαπημένους τους στις λίστες καλεσμένων.

Η Ariana Grande προτίμησε μόνο τους πιο αγαπημένους της ανθρώπους γύρω της "Ήταν μικρό και οικείο - λιγότερο από 20 άτομα. Το δωμάτιο ήταν τόσο χαρούμενο και γεμάτο αγάπη" είπε καλεσμένος της.

"Ενώ η έννοια του κλειστού γάμου δεν είναι νέα, ο όρος "Microwedding"επινοήθηκε φέτος", εξηγεί η Sarah Balfour, από την Orchid Events.

"Η οικειότητα που προσφέρουν οι μικρότερες συγκεντρώσεις είναι πολύ ελκυστική σε μια περίοδο αβεβαιότητας, οπότε η τάση για Microweddings αυξάνεται πραγματικά σε δημοτικότητα".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
8 / position1: 374 / position2: 876
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb