ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα βότανα που θα σε βοηθήσουν να διώξεις την κυτταρίτιδα

Και θα ξεφουσκώσεις και θα δεις ωραία αποτελέσματα στο δέρμα σου
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Τα βότανα που θα σε βοηθήσουν να διώξεις την κυτταρίτιδα
Φωτογραφία από τον χρήστη Küflü Çıkın στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φυσή κρύβει τις λύσεις για πάρα πόλλα θέματα στο σώμα και το πνεύμα των ανθρώπων και αυτό είναι αιώνες γνωστό. Έτσι λοιπόν, με τα υπέροχα της βότανα μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σου και να διώξει μακριά την ενοχλητική κυτταρίτιδα. Το πως θα γίνει αυτό, θα το μάθεις παρακάτω:

Πράσινο τσάι

Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες, που είναι φυσικά συστατικά που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών οξυγόνου, οι οποίες προκαλούν ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν θέλεις να διώξεις την κυτταρίτιδα, το πράσινο τσάι είναι ένα εξαιρετικό ρόφημα, με σημαντικά οφέλη στη αποτοξίνωση του οργανισμού και στην αύξηση του μεταβολισμού.

Ρόφημα μαϊντανού

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό φυσικό φάρμακο γεμάτο θρεπτικά συστατικά και ισχυρά αντιοξειδωτικά, που συμβάλλει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της κατακράτησης του νερού και στην αποβολή των τοξινών από το σώμα λόγω της ήπιας διουρητικής του δράσης. Η κατακράτηση υγρών μπορεί να οφείλεται σε προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, την περίσσεια νατρίου στη διατροφή μας, με την εγκυμοσύνη ή σε ορισμένα φάρμακα.

Ο μαϊντανός περιέχει υψηλές ποσότητες καλίου και βιταμίνης Α, καθώς και ασβέστιο, σίδηρο, φολικό οξύ, βιταμίνη C, β-καροτένιο, φωσφόρου και ένα από τα σπουδαιότερα φλαβονοειδή την κερκετίνη. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της κερκετίνης μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης και την υψηλή αρτηριακή πίεση ενώ μας προστατεύει από καρδιοπάθειες και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Ρόφημα τσουκνίδας

Είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά και ευεργετικά βότανα για την υγεία μας, μιας και περιέχει βιταμίνες C, E,Α, B, K, Β2, β-καροτένιο, ιχνοστοιχεία, μέταλλα που είναι σημαντικά στην ενίσχυση και προαγωγή της υγείας των μυών, των οστών και νεύρων όπως το κάλιο, το πυρίτιο,σίδηρο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φωσφορικά άλατα και ένα μεγάλο αριθμό αμινοξέων.

Το ευεργετικό ρόφημα τσουκνίδας είναι τονωτικό και αντιφλεγμονώδες και χάρη στις διουρητικές ιδιότητες της τσουκνίδας βοηθάει στην απώλεια βάρους και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Επιπλέον καταστέλλει την όρεξη και συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

Λουίζα

'Εχει πολύ ωραία γεύση και το άρωμα της θυμίζει λεμόνι, ενώ αποτελεί τον πιο υγιεινό σύμμαχο των γυναικών στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν από την κυτταρίτιδα αλλά και γενικότερα από το λίπος.

Η λουίζα βοηθά στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού, τη ρύθμιση της όρεξης και τη διούρηση, και θεωρείται μια καλή λύση στην κατακράτηση υγρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
12 / position1: 298 / position2: 590
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb