SKIN CARE

Έτσι θα διατηρήσεις για περισσότερο το χρώμα στα τατουάζ σου

Τα tips που θα σε βοηθήσουν
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Έτσι θα διατηρήσεις για περισσότερο το χρώμα στα τατουάζ σου
Φωτογραφία από τον χρήστη Leandro Lima στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το να πάρεις την απόφαση να κάνεις ένα τατουάζ, είναι κάτι που θέλει τον χρόνο του. Πρόκειται για μια διαδικασία που θα μείνει για πάντα επάνω σου, οπότε ναι, θέλει μια άλφα προσοχή.

Συνήθως ο κόσμος επιλέγει σχέδια για τατουάζ που σημαίνουν κάτι για αυτόν, τον εκφράζουν και θέλει να τα δείχνει στους υπόλοιπους. Το σημείο και τα χρώματα που θα επιλέξει, είναι επίσης κάτι πολύ διαφορετικό για τον καθένα, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς, το να επιλέξεις ένα σχέδιο με χρώμα χωρίς να ξέρεις πως θα το συντηρήσεις είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις στα τατουάζ.

Μιας και όσο μεγαλώνεις ηλικιακά αλλάζει και το δέρμα σου, τα τατουάζ που είναι πάνω του χάνουν το χρώμα και το σχήμα τους και μιας και οι περισσότεροι πληρώνουν πολλά για να κάνουν ένα σχέδιο που θα διαρκέσει, να ξέρεις ότι τα σκούρα μελάνια, μαύρα και γκρίζα, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια κατά μέσο όρο, από ότι τα ανοιχτόχρωμα.

Όπως λένε οι tattoo experts, όσο πιο φωτεινό και ζωντανό είναι το χρώμα ενός σχεδίου, τόσο πιο γρήγορα θα εξασθενίσει, για αυτό και πολλοί artists αποθαρρύνουν τους πελάτες τους από το να κάνουν χρωματιστά τατουάζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν λοιπόν θέλεις να έχεις ένα ωραίο τατουάζ που θα διαρκέσει για χρόνια, ίσως θα ήταν καλύτερο να αποφύγεις να το γεμίσεις με κίτρινα, κόκκινα και πράσινα μελάνια, μιας και θα χάσουν γρήγορα την ένταση τους. Ειδικά το λευκό μελάνι, είναι το πρώτο που εξαφανίζεται. Επίσης τα ανοιχτόχρωμα δέρματα, κρατούν περισσότερο χρόνο το μελάνι επάνω τους, από ότι τα πιο σκούρα.

Ασχετώς από τα χρώματα που μπορεί να έχουν τατουάζ σου όμως, μπορείς να τα φροντίσεις με τέτοιον τρόπο ώστε να διατηρηθούν έντονα για όσο περισσότερο γίνεται. Φυσικά θα πρέπει να ακολουθήσεις τα βήματα που θα σου δείξει ο tattoo artist σου για τη θεραπεία του δέρματος σου, όπως και για τη φροντίδα του αργότερα.

Τέλος, μην ξεχνάς πως κάθε φορά που εκτίθεσαι στον ήλιο με τατουάζ, θα πρέπει πάντα να φοράς αντηλιακό ή να το καλύπτεις όσο μπορείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
6 / position1: 591 / position2: 1146
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb