ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μια μέθοδος για γρήγορη και απλή αποτοξίνωση πριν το καλοκαίρι

Βοήθησε το σώμα σου να ξεπρηστεί και ενίσχυσε την καλή του λειτουργία
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Μια μέθοδος για γρήγορη και απλή αποτοξίνωση πριν το καλοκαίρι
Φωτογραφία από τον χρήστη Julia Zolotova στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Πάσχα και τα τραπέζια του πέρασαν και τώρα φτάνει η εποχή της παραλίας και του μπικίνι, επομένως λογικά θα θέλεις και εσύ να προετοιμαστείς ώστε να νιώθεις πιο άνετα και ωραία με το σώμα σου.

Σίγουρα μια καλή διατροφή και άσκηση θα σε βοηθήσουν πολύ στο να βελτιώσεις την εικόνα σου όπως θέλεις, όμως εξίσου σημαντική είναι και η αποτοξίνωση, ειδικά πριν μπεις σε mode δίαιτας.

Αρκεί να ξέρεις ότι το σώμα σου κάνει καθημερινά αποτοξίνωση και εσύ μπορείς να ενισχύσεις αυτήν την διαδικασία μέσα από την επιλογή τροφών που θα βοηθήσουν τον οργανισμό σου να καθαρίσει.

Πρώτο και κύριο στην λίστα detox είναι το νερό, το οποίο συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και σταθεροποιεί την όρεξη σου, ενώ αποτρέπει τις κατακρατήσεις υγρών. Αντί λοιπόν να πίνεις αλκοόλ ή αναψυκτικά, προτίμησε το νεράκι ή ανθρακούχο νερό με φρέσκα φρούτα και βότανα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπειτα, βάλε τις φυτικές ίνες στα καθημερινά σου γεύματα. Π.χ. το πρωί φάει βρώμη, το μεσημέρι σαλάτα και ρύζι μαζί με το κυριώς πιάτο σου και για σνακ πρότιμησε τα φρέσκα φρούτα, λαχανικά και τους φυσικούς χυμούς.

Μην ξεχνάς να τρως όσπρια, όπως φακές, φασόλια, ρεβίθια, είτε σαν κύρια γεύματα, είτε μέσα σε σαλάτες και δοκίμασε να φας χόρτα, αλλά και πράσινα λαχανικά κυρίως, όπως το μπρόκολο, η ρόκα, το λάχανο, το μαρούλι κ.α. Εξίσου φανταστηκά για αυτόν τον σκοπό είναι και τα παντζάρια, που μπορείς να τα φας ψητά ή σε σαλάτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 392 / position2: 886
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb