SKIN CARE

Πώς θα καταλάβεις αν κάνεις υπερβολική απολέπιση στο δέρμα σου;

Τι να κάνεις για να προστατέψεις την επιδερμίδα σου
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Πώς θα καταλάβεις αν κάνεις υπερβολική απολέπιση στο δέρμα σου;
Pexels/Polina Kovaleva

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως και σε πολλούς τομείς, η υπερβολές στο skincare δεν έχουν πάντα καλό αποτέλεσμα. Ένα σημαντικό βήμα για την περιποίηση του προσώπου μας είναι η απολέπιση. Πώς, όμως, θα καταλάβεις αν το έχεις παρακάνει και τι επιπτώσεις έχει;

Είτε σε μορφή scrub με κόκκους, είτε χημική, η απολέπιση βοηθά πολύ στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Με αυτόν τον τρόπο, τα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιούμε στη συνέχεια, διεισδύουν βαθύτερα στα στρώματα της επιδερμίδας μας και το αποτέλεσμα είναι λαμπερό.

Τι προκαλει η υπερβολική απολεπιση

Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Η υπερβολική απολέπιση έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς προκαλεί ζημιά στην επιδερμίδα μας. Αυτό συμβαίνει γιατί καταστρέφουμε τον επιδερμικό φραγμό, με αποτέλεσμα το δέρμα να είναι ευαίσθητο στους εξωτερικούς παράγοντες και να μην προστατεύεται. Αυτό σημαίνει, ότι ειδικά αν η επιδερμίδα μας είναι ευαίσθητη, θα εμφανίσει ακμή, ξηρότητα και ερεθισμούς και ευαισθησία στον ήλιο. Το δέρμα θα αρχίσει να γερνάει και να “σπάει”, ενώ επιπλέον θα γίνει λεπτό και ευθραυστο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SkinDeep Olympia (@skindeepolympia)

Πως θα καταλαβεις αν κανεις υπερβολικη απολεπιση

Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, οι ειδικοί συνιστούν να παρατηρούμε αν εμφανίζουμε ευαισθησία στο δέρμα, ακμή, ξηρότητα, ερεθισμό και ερυθρότητα. Σε περίπτωση που κάνουμε συχνή απολέπιση, με scrub και προϊόντα με οξέα, θα πρέπει να ελαττώσουμε τη χρήση τους και να χρησιμοποιήσουμε ένα απαλό καθαριστικό και φυσικά αντηλιακό. Ωστόσο, για ζητήματα που επιμένουν, είναι πάντα καλό να απευθυνθούμε στον δερματολόγο μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΌλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το γλυκολικό οξύ ΜΑΙ 04, 2021

Καθε ποτε πρεπει να κανεις απολεπιση και πως θα βοηθησεις το δερμα σου

Σε αρκετές περιπτώσεις, συστήνεται μία με δύο φορές την εβδoμάδα. Ωστόσο, καλό είναι να διαβάζεις πολύ καλά τις οδηγίες των προϊόντων και αν βλέπεις ότι το δέρμα αντιδρά, να μην το κάνεις τόσο συχνά. Ειδικότερα, στην περίπτωση των οξέων, καλό είναι να μην συνδυάζονται όλα μαζί. 

Επιπλέον, συνίσταται να σκουπίζεις το δέρμα σου όταν καθαρίζεις ή απολεπίζεις το πρόσωπο χωρίς να το τρίβεις δυνατά με την πετσέτα. Αναζήτησε και προϊόντα που θα βοηθήσουν τον επιδερμικό φραγμό, όπως αυτά που περιέχουν υαλουρονικό οξύ και ceramides.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Skin care Πριν 150 εβδομάδες
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το γλυκολικό οξύ
Τι προσφέρει το πιο δραστικό οξύ απο την ομάδα των AHA;
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb