ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Γιατί τα Instagram stories είναι τόσο εθιστικά;

Ο λόγος που δεν μπορείς να ξεκολλήσεις και γιατί θέλεις να τα τσεκάρεις συνεχώς
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Γιατί τα Instagram stories είναι τόσο εθιστικά;
Φωτογραφία από τον χρήστη Omkar Patyane στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα Instagram stories έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας κάθε χρήστη της δημοφιλούς πλατφόρμας, που είτε βλέπει τι έχουν ανεβάσει οι επαφές του, είτε ανεβάζει τα δικά του, θέλοντας να μοιραστεί με τους υπόλοιπους στοιχεία από τη μέρα του. Έχεις παρατηρήσει όμως πόσο ασυναίσθητα πλέον τα παρακαλουθείς και εσύ, χωρίς καν να κοιτάς στην πραγματικότητα τι δείχνουν;

Για ποιον λόγο όμως αυτή η ρύθμιση έχει γίνει τόσο αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής σου; 

Σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας, περισσότεροι από 500.000.000 άνθρωποι αλληλεπιδρούν καθημερινά μέσω των Instagram Stories. Τα μικρά μωβ κυκλάκια φαίνεται οτι δείχνουν ακραία εθιστικά και με το που εμφανιζόνται κατευθείαν θέλεις να τα τσεκάρεις και να δεις περί τίνος πρόκειται, φτάνοντας ακόμα και σε σημεία ψυχαναγκασμού.

Όπως αναφέρει ο Δρ Raffaello Antonino, σουμβουλευτικός ψυχολόγος «Οι ιστορίες Instagram λειτουργούν λίγο σαν τα επεισόδια του Netflix, και όπως και αυτά, είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουμε. Το γεγονός ότι είναι γρήγορες οι ιστορίες αυτές καθιστά την ανάγκη παρακολούθησης ακόμη πιο επιτακτική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εν λόγω περιεχόμενο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να απομακρύνει το κοινό από τις ευθύνες της πραγματικότητας, μέσω μιας πρακτικής η οποία βασίζεται στην ψυχολογία και επικεντρώνεται στην επιρροή της ανθρώπινης συμπεριφοράς μέσω των χαρακτηριστικών ή μέσω του σχεδιασμού ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας.

Επιπλέον, ο Antonino κλείνει λέγοντας ότι το γεγονός ότι τα Instagram stories γενικά λιγότερο περιποιημένα από τις δημοσιεύσεις τροφοδοσίας, συμβάλλει εξίσου στο να γίνουν πιο εθιστικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 465 / position2: 1105
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb