ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι γυναίκες που έσπασαν κάθε στερεότυπο στην ηλεκτρονική μουσική από το 1930

Νέο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει ξεχασμένες πρωτοπόρες της EDM
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Οι γυναίκες που έσπασαν κάθε στερεότυπο στην ηλεκτρονική μουσική από το 1930

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Lisa Rovner, μια νεαρή καλλιτέχνις και κινηματογραφίστρια που θέλησε να φέρει στο φως το σημαντικό έργο των γυναικών αυτών δημιούργησε μια ταινία που μας δείχνει πως.... στην ηλεκτρονική μουσική που πιστεύουμε πως έχει κυρίως άντρες πρωτοπόρους, οι γυναίκες ήταν και εκεί παρούσες! 

Το ντοκιμαντέρ εξερευνά τις καριέρες άλλων γυναικών, κι εμείς επιλέξαμε να σου παρουσιάσουμε μερικές εξ' αυτών για να τις ανακαλύψεις κι εσύ!

Eliane Radigue

Η Γαλλίδα συνθέτρια Eliane Radigue γεννήθηκε το 1932 και άρχισε να ασχολείται με την ηλεκτρονική μουσική στη δεκαετία του ’70. Συνέθετε μουσική με ένα συνθεσάιζερ ARP 2500!

Maryanne Amacher

Η Maryanne Amacher (1938-2009) ήταν Αμερικανίδα ηλεκτρονική συνθέτρια που αγαπούσε τους δυνατούς ήχους και την επιστήμη σημαντικότερες εξελίξεις στον ήχο, τα μέσα και τις εικαστικές εγκαταστάσεις με τα λεγόμενα "psychoacoustic phenomena".

Clara Rockmore

Η Clara Rockmore γεννήθηκε το 1911 και είναι μία από τις πρώτες γυναίκες πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής. Η ίδια βέβαια ήταν σπουδαία μουσικός που παιζε στην Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης με το θέρεμιν της, ένα από τα πρώτα ηλεκτρονικά όργανα. Παράλληλα ήταν εκείνη που έβαλε την ηλεκτρονική μουσική σε συναυλιακούς χώρους υψηλού κύρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Daphne Oram

Η Daphne Oram γεννήθηκε το 1925 και μόλις στα 18 της χρόνια άρχισε να εργάζεται ως ηχολήπτρια. Τότε ανακάλυψε πως μπορεί να παράξει διάφορους ήχους με την τεχνολογία, ενώ ήταν από τους πρώτους συνθέτες που παρήγαγε ηλεκτρονικούς ήχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
4 / position1: 640 / position2: 1507
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb