7 καλά κρυμμένα μέρη στην Αθήνα για να κάνεις πικ νικ

Ακόμα και αν μένεις στην Αθήνα, κάποια από αυτά τα μέρη ίσως να μην τα ξέρεις.
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
7 καλά κρυμμένα μέρη στην Αθήνα για να κάνεις πικ νικ
@ Polina Tankilevitch - pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάιος! Ο Μήνας που αν σου αρέσει η φύση, είναι ιδανικός για σένα. Τα λουλούδια και τα φυτά πρωταγωνιστούν και η ζεστή θερμοκρασία σε προσκαλεί να βγεις έξω και να χαρείς το καταπράσινο τοπίο! Ο μήνας που μπορείς με ευκολία να ανακαλύψεις πράσινες γωνιές, να απλώσεις το τραπεζομάντηλό σου (ή και όχι) και να απολαύσεις λιχουδιές που έφτιαξες το προηγούμενο απόγευμα παρέα με φίλους.

Και που πάμε για πικ νικ στην Αθήνα; Έχει η τσιμεντούπολη μέρη για να χαρείς τη φύση; και αν ναι, αυτά βουλιάζουν από κόσμο τα σαββατοκύριακα; απορίες που σου έρχονται σίγουρα στο μυαλό και θα σου τις λύσουμε αμέσως! 

Εννοείται η Αθήνα, έχει πολλά μικρά και μεγάλα πάρκα και άπλετη φύση για όλους! Αρκεί να ξέρεις που να πας, να νωρίς το πρωί και να είσαι προετοιμασμένος. Στην παρακάτω λίστα έχουμε συγκεντρώσει μερικά μέρη που είναι ιδανικά για πιν νικ και δε θα συναντήσεις ιδιαίτερη πολυκοσμία, ακόμα και μια ηλιόλουστη Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αισθητικό δάσος Υμηττού

Στο αισθητικό Δάσος Υμηττού ή αλλιώς άλσος Καισαριανής, υπάρχει το πάρκο “Καλοπούλα”. Μια όαση πρασίνου, πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας που μπορεί να σου προσφέρει ηρεμία και όμορφο φυσικό τοπίο! Σε περίπτωση που δεν έχεις ετοιμάσει πολλά πράγματα, εδώ θα βρεις και το αναψυκτήριο του Δήμου Καισαριανής για να αγοράσεις ότι θα χρειαστείς για την παραμονή σου εκεί. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ⚜️Ρούλα Λκ⚜️ (@roulaa_lk)

Δάσος Μόλας στην Πάρνηθα

Για να φτάσεις σε αυτό το υπέροχο τοπίο θα χρειαστείς αμάξι και περίπου 45 λεπτά οδήγησης, όμως πίστεψε με αξίζει τον κόπο! Προσεγμένος χώρος για πικ νικ, καθαρός αέρας που τον αισθάνεσαι και ένα μικρό εκκλησάκι που προσδίδει ακόμα περισσότερη γαλήνη στο τοπίο. Εδώ, δε θα βρεις να αγοράσεις κάτι, οπότε έλα καλά οργανωμένος! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christos Loufopoulos (@ophilos)

Λόφος Πανί στον Αλιμο

Ένας λόφος με θέα τη θάλασσα και όχι μόνο! Αν ανέβεις στην κορυφή του λόφου θα έχεις τη χαρά να δεις τη μαγευτική θέα από τα γύρω νησιά, τον Υμηττό και το παλιό αεροδρόμιο! Εδώ εκτός από την όμορφη φύση, υπάρχουν και αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου, καθώς και πάρκο σκύλων! Οπότε, αν έχεις ένα τετράποδο φίλο θα χαρεί πολύ να γνωρίσει αυτό το μέρος! Αξίζει και σε αυτόν ένα πικ νικ! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη __viktoria__🌊🔥 (@rikviktoria)


Άλσος Παπάγου κορυτσάς

Ίσως, έτυχε να πας πολλές φορές για καφέ εκεί, στο piu verde, όμως δεν εξερεύνησες αρκετά το υπόλοιπο άλσος! Κάντο την επόμενη φορά, μιας και είναι ένα πραγματικά όμορφο πάρκο! Εκτός από διαδρομές μέσα στα πεύκα, θα βρεις στίβο, χώρο με όργανα υπαίθριας γυμναστικής, γήπεδο τένις, πάρκο σκύλων και δεκάδες όμορφα σημεία για να κάνεις πικ νικ! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassia ♈️ (@vassiakil_)

Άλσος Συγγρού στην Κηφισιά 

Ένα ακόμα μέρος που συνδικάζει πολλά πράγματα μαζί! Στο άλσος Συγγρού εκτός από όμορφα σημεία για να απολαύσεις το πικ νικ σου, θα δεις λίμνες, μια εκκλησία σε Γοτθικό Ρυθμό (Το παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα), ένα ανοιχτό θεατράκι, τη βοτανική συλλογή κάκτων και παχυφύτων και τον Πύργο του Ανδρέα Συγγρού. Ο υπέροχος πύργος, είναι ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτόνημα του Ερνέστου Τσίλλερ. Κατασκευάστηκε από τον Ανδρέα Συγγρό ως εξοχική έπαυλη και χρονολογείται τον 19ο αιώνα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη kaloeida_popi. (@pok.arion)

Λόφος Ελικώνος στην Κυψέλη 

Βόρεια της πλατείας κυψέλης και στο δρόμο προς Αλεπότρυπα θα συναντήσεις έναν ανηφορικό δρόμο που καταλήγει σε έναν μικρό κρυμμένο παράδεισο.Ο λόφος Ελικώνος είναι πραγματικά στην καρδιά του κέντρου, και προσφέρεται για πικ νικ της τελευταίας στιγμής! Είναι πάντα μια καλή ιδέα νωρίς το πρωί με θέα όλη την Αθήνα, το μεσημέρι κάτω από τις σκιές των δέντρων ή το απόγευμα για το υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Εδώ ήταν και το σπίτι της Γεωργίας Βασιλειάδου. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nasos Vagias (@vagias_th)

Άλσος Αγίου Δημητρίου στην Κηπούπολη

Αν είσαι δυτικά και δε θες να πας στον Βοτανικό κήπο ή στο άλσος Περιστερίου, δοκίμασε τη βόλτα (με καλούδια πικ νικ) στο άλσος του Αγιου Δημητρίου στην Κηπούπολη. Μεγάλο, καθαρό, με παχύ ίσκιο και όμορφα σποτς για να κάνεις και τις σωστές instagramικές φώτογραφίες! Καλό Πικ Νικ! 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Irene Kolovou (@_irene_klv)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Εξοδος Πριν 75 εβδομάδες
7 μαγαζιά στην Αθήνα, που ξέρουν από καλό κοτόπουλο
Για dine in ή για take away όλες τις ώρες τις ημέρας, εδώ είναι τα πιο νόστιμα κοτόπουλα!
Παναγιώτης Καρδερίνης
Εξοδος Πριν 153 εβδομάδες
12 ιστορικά μαγαζιά στην Αθήνα, με υπέροχα σιροπιαστά
Επειδή ποτέ κανείς δεν είπε όχι, σε ένα ζεστό και σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο!
Παναγιώτης Καρδερίνης
Εξοδος Πριν 153 εβδομάδες
7 Υπέροχες αυλές στην Αθήνα, για να πιεις τον πρώτο καφέ μόλις ανοίξει η εστίαση
H στιγμή που όλοι περιμέναμε πλησιάζει, και σου βρήκαμε 7 υπέροχες ανοιξιάτικες αυλές για τον πρώτο καφέ σε γυάλινο ποτήρι!
Παναγιώτης Καρδερίνης
Σχέσεις Πριν 151 εβδομάδες
Αν ο πρώην σου κάνει αυτά τότε πιθανότατα να γυρίσει πίσω
Τα σημάδια που δείχνουν ότι προετοιμάζει το come back του
Παναγιώτης Καρδερίνης
11 / position1: 386 / position2: 931
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb