7 Υπέροχες αυλές στην Αθήνα, για να πιεις τον πρώτο καφέ μόλις ανοίξει η εστίαση

H στιγμή που όλοι περιμέναμε πλησιάζει, και σου βρήκαμε 7 υπέροχες ανοιξιάτικες αυλές για τον πρώτο καφέ σε γυάλινο ποτήρι!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
7 Υπέροχες αυλές στην Αθήνα, για να πιεις τον πρώτο καφέ μόλις ανοίξει η εστίαση
@noah.athens - instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εστίαση πήρε το πράσινο φως και στις 3 Μαϊού ανοίγει και πάλι! Με ένα κλείσιμο που κράτησε περίπου 6 μήνες, οι περισσότεροι από εμάς ξεχάσαμε πως είναι να κάθεσαι σε τραπέζι μαγαζιού και να σου σερβίρουν καφέ σε γυάλινο ποτήρι! Θα το ξαναθυμηθούμε σύντομα λοιπόν, και μιας και αυτός ο πρώτος καφές μετά το lockdown θα είναι σημείο αναφοράς, καλό είναι να είναι σε ένα ιδιαίτερο μέρος!

Διαλέξαμε 7 αυλές της Αθήνας -που ανυπομονούμε και εμείς να πάμε- για τον πρώτο καφέ μετά το lockdown. Σε όποια γειτονιά της Αθήνας και αν μένεις, σίγουρα μία είναι κοντά σου!

Το Cafe του Νομισματικού Μουσείου

Διαχρονικό και στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας (απέναντι από το Αttica) το καφέ αυτό είναι μια όαση μέσα στη φασαρία του κέντρου. Αφού περάσεις το εντυπωσιακό άγαλμα στην είσοδο του μουσείο, και ανέβεις τα σκαλιά για το καφέ, θα αντικρίσεις έναν τεράστιο χώρο περιτριγυρισμένο από πρασινάδα και την υπέροχη αρχιτεκτονική του Τσίλερ. Διάλεξε τραπεζάκι, και απόλαυσε αυτήν την πανέμορφη αυλή!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Arzu Onar (@arzuonar)

Στο Noah Αthens στο Μέγαρο Μουσικής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια ανάσα από το Πάρκο Ελευθερίας στο Μέγαρο Μουσικής, το Noah καλωσορίζει με ένα μεγάλο «σ' αγαπώ» στη νοηματική. Ναι, μιλάμε για το γνωστό συντριβάνι στην είσοδο του καφέ! Το Noah με έντονες επιρροές από τη Λατινική Αμερική κατάφερε το περασμένο καλοκαίρι να γίνει το απόλυτο talk of the town και όχι άδικα! Εδώ, θα βρεις τον πιο απολαυστικό cold brew καφέ, signature coctails, και πιάτα που σε "φωνάζουν" να τα δοκιμάσεις!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Noah (@noah.athens)

Στο Λοκάλι στου Ψυρρή

Με δικό τους specialty coffee, η ομάδα που είναι πίσω από το Λοκάλι έχει κάνει μια καταπληκτική δουλειά. Κάτω από τους σκιερούς πλάτανους και τις μουριές δοκίμασε ένα από τα πιάτα του, όσο θα χαζεύεις τις πολύχρωμες γωνιές που υπάρχουν στο χώρο!Από το πρωί ως το βράδυ εδώ δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθείς! Επίσης, αν δεν είσαι του καφέ, κάνε εμφάνιση ένα απόγευμα και απόλαυσε ένα από τα γευστικά κρασιά που έχει στην κάβα του!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη tolokali (@tolokali)

Στον Μπλε Παπαγάλο στο Μεταξουργείο

Εδώ ουσιαστικά η αυλή είναι ο χώρος της πλατείας Αυδή, όμως τα υπέροχα ρετρό στρογγυλά τραπέζια με τις περίτεχνες καρέκλες του, σε συνδυασμό με τις δροσιστικές λεμονάδες του σε κάνουν όντως να πιστεύεις ότι είσαι στην αυλή ενός εξοχικού! Ο Μπλε Παπαγάλος αξίζει τη θέση του στη λίστα με τις καλύτερες αυλές και θα το διαπιστώσετε αν βρεθείτε εκεί, ένα ανοιξιάτικο μεσημέρι κάτω από τη σκιά των δέντρων!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ble Papagalos (@blepapagalos)

Στο TAF (The Art Foundation) στο Μοναστηράκι

Σίγουρα πολλά παραπάνω από ένα καφέ με μια όμορφη αυλή! Το TAF (The Art Foundation) έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει εκθέσεις με έργα αγαπημένων καλλιτεχνών και είναι ένα σημείο αναφοράς όλα αυτά τα χρόνια, στο Μοναστηράκι. Μπορεί η παλιακιά πόρτα του στην καλά κρυμμένη Νορμανού να μη σε προϊδεάζει για αυτό που θα συναντήσεις μπαίνοντας μέσα. Με έναν ολοκληρωμένο κατάλογο που έχει όλα όσα θα χρειαστείς, όλες τις ώρες της ημέρα, το TAF είναι σταθερά ένα από τα μαγαζιά που αξίζει να πας για πρώτο καφέδάκι μετά το lockdown!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TAF Theartfoundation (@taf_theartfoundation)

Στo La Caza Azul στο Περιστέρι

Ένα "σπίτι" στο Περιστέρι που μοιάζει σαν να βγήκε από μια γειτονιά της Νότιας Αμερικής. Με deco αναφορές στη Φρίντα Κάλο και με ένα συντριβάνι στην αυλή του, που σε χαλαρώνει το La Caza Azul είναι μια ακόμα αγαπημένη μας αυλή! Μια all day πρόταση, για σπιτικά brunch, cocktails και υψηλής ποιότητας καφέ! Φρόντισε να πας νωρίς ή καθημερινή για να μην πετύχεις συνωστισμό, μιας και είναι το απόλυτο sold out στο Περιστέρι!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη • LA CASA AZUL • (@_la_casa_azul_)

Στο Artisanal στην Κηφισιά

Η συγκεκριμένη αυλή έχει αγαπηθεί από όλους όσους μένουν βόρεια και είναι απολύτως λογικό! Στο βραβευμένο bar-restaurant με τη στιλάτη mix & match διακόσμηση αξίζει να πας όλες τις ώρες της ημέρας! Από το πρωί για καφέ και επιλεγμένο brunch, το μεσημέρι για ένα από τα ιδιαίτερα πιάτα του μενού ή το βράδυ για cocktails συντροφιά με ένα ποιοτικό δείπνο!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ARTISANAL 🌸 (@artisanal_restaurant)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Πριν 170 εβδομάδες
7 Μαγαζιά στην Αθήνα που κάνουν delivery cocktails
…και μάλιστα και μετά τις 21:00
Παναγιώτης Καρδερίνης
Εξοδος Πριν 168 εβδομάδες
10 μαγαζιά στην Αθήνα που σου φέρνουν σπίτι απίθανα γλυκά
Για εσένα που είσαι γλυκατζής!
Παναγιώτης Καρδερίνης
Εξοδος Πριν 167 εβδομάδες
Είσαι μακαρονάς; Τσέκαρε αυτά τα μαγαζιά με φρέσκα ζυμαρικά, στην Αθήνα
Στέκια που σου φτιάχνουν ολόφρεσκα ζυμαρικά και που πρέπει να ανακαλύψεις αμέσως!
Παναγιώτης Καρδερίνης
Εξοδος Πριν 156 εβδομάδες
12 ιστορικά μαγαζιά στην Αθήνα, με υπέροχα σιροπιαστά
Επειδή ποτέ κανείς δεν είπε όχι, σε ένα ζεστό και σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο!
Παναγιώτης Καρδερίνης
9 / position1: 390 / position2: 2979
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb