ENTERTAINMENT

Η σκηνή τρόμου που γυρίστηκε από παιδί

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές των 90's
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Η σκηνή τρόμου που γυρίστηκε από παιδί
@russh.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ταινίες τρόμου έχουν ένα πολύ σταθερό και φανατικό κοινό. Πολλές από αυτές γίνονται cult και κάποιες γίνονται αντικείμενο παρωδίας. Η ταινία του 1997 «I Know What you Did Last Summer» με πρωταγωνίστρια την Jennifer Love Hewitt ανήκει σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες.

Η ταινία έγινε άμεσο hit και έκανε απόσβεση των χρημάτων που ξόδεψε μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ μέσα σε δυο μήνες είχε σχεδόν δεκαπλασιάσει το κέρδος της. Η υπόθεση κινείται γύρω από μια παρέα εφήβων που τρομοκρατείται από έναν δολοφόνο, έναν ακριβώς χρόνο μετά την εμπλοκή της σε ένα τροχαίο, που είχε προκαλέσει τον θάνατο ενός άνδρα.

Τα κλισέ δίνουν και παίρνουν ενώ ο στόμφος είναι δυσανάλογος. Η πιο χαρακτηριστική σκηνή της ταινίας είναι όταν η Jennifer Love Hewitt απεγνωσμένη φωνάζει στο κενό συνεχόμενα «What are you waiting for, huh?» (Τι περιμένεις, ε;), ατάκα που ίσως κάποιοι θυμούνται και από την παρωδία του «Scary Movie», όπου τον ίδιο νευρικό κλονισμό παθαίνει η Anna Faris, με διαφορετικό αποτέλεσμα.

Πίσω από αυτή την σκηνή, κρύβεται μια σχεδόν άγνωστη ιστορία που ήρθε ξανά πρόσφατα στο προσκήνιο από τον Todd Spence. Πριν γυριστεί, είχε γίνει ένας διαγωνισμός. Ο νικητής θα μπορούσε να γυρίσει μια σκηνή η οποία θα γινόταν μέρος της ταινίας. Ο τυχερός όμως ήταν ένα παιδί.

Όταν το παιδί έφτασε στο γύρισμα, τον ρώτησαν τι ακριβώς ήθελε να κάνει. Εκείνος απάντησε πως «Θέλω να βρίσκεται (σ.σ. η Jennifer Love Hewitt) στην μέση του δρόμου και να φωνάζει» και αμέσως μετά γύρισε και της είπε «Τι περιμένεις, ε;». Η Love Hewitt απάντησε «Με κοροϊδεύετε τώρα; Αυτό θα κάνω;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν όμως υποχρεωμένη να το κάνει. Και υιοθέτησε την ατάκα του μικρού. Η σκηνή όχι μόνο ήταν επιτυχημένη αλλά έγινε και το σήμα κατατεθέν της ταινίας. Για σωστούς και λάθος λόγους…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
4 / position1: 616 / position2: 2021
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb