ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

3+1 tips για να αντιμετωπίσεις τις χειριστικές συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται

Δεν πρέπει να τις δέχεσαι και πρέπει να τις αναγνωρίζεις άμεσα για να είσαι καλά με τους ανθρώπους γύρω σου
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
3+1 tips για να αντιμετωπίσεις τις χειριστικές συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται
Φωτογραφία από τον χρήστη RODNAE Productions στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι χειριστικές συμπεριφορές είναι ένα απαίσιο φαινόμενο που δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο, όμως δυστυχώς μπορεί να τις συναντήσεις πολλές φορές στη ζωή σου, είτε στις εpωτικές, είτε στις φιλικές, ακόμα και στις επαγγελματικές σου σχέσεις.

Όσο για τους ανθρώπους που τις εφαρμόζουν, θεωρούν ότι έτσι θα πετύχουν τους σκοπούς τους, μέσα από μια πολύ τοξική συνήθεια που άλλες φορές επαναλαμβάνουν συνειδητά και άλλες όχι, παρόλα αυτά βλάπτουν τους γύρω τους και τους βάζουν σε πολύ άσχημες ψυχολογικές καταστάσεις.

Αν λοιπόν βρεθείς ποτέ σου αντιμέτωπη με έναν χειριστικό άνθρωπο, τότε θα πρέπει αφενός να αναγνωρίσεις πρώτα το πως σου φέρεται και έπειτα να τον βγάλεις από την ζωή σου για να είσαι εσύ καλά.

Εξέτασε την αξία της σχέση σου με τον χειριστικό άνθρωπο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν δεν είναι μια σχέση βαθιάς φιλίας ή συγγενική, όπου εκεί πρέπει να γίνει μια ειλικρινής κουβέντα και να ειπωθούν όλα όσα δέχεσαι από αυτό το άτομο ώστε να μπορέσει η σχέση σας να αποκατασταθεί, τότε καλύτερα να πάρεις απόσταση ή και να ξεκόψεις εντελώς, προκειμένου να γλυτώσεις. Βέβαια δεν είναι εύκολο το να κόβεις ανθρώπους από την καθημερινότητα σου, αλλά μπορείς να το κάνεις σταδιακά.

Αρνείσου, ανέβαλλε, δώσε τις ευθύνες εκεί που πρέπει

Κέρδισε χρόνο για να εξετάσεις την σχέση σου, με το να σταματήσεις να ακολουθείς πιστά ότι σου λέει το άλλο άτομο και το να μην δέχεσαι ότι για όλα φταις εσύ ή τα προκαλείς, κάτι που οι χειριστικοί άνθρωποι θέλουν να μεταδίδουν στους γύρω τους. Επίσης, για να σε χειριστεί κάποιος σημαίνει ότι πειθαρχείς στις εντολές του, αν λοιπόν δεν το κάνεις, τότε δεν μπορεί να σε κάνει πιόνι του.

Εκφράσου ξεκάθαρα και ευθέως για αυτά που θέλεις να επικοινωνήσεις

Ο χειριστικός άνθρωπος θα προσπαθήσει να είναι ευγενικός και να σε αποφύγει  με έξυπνο τρόπο κάθε φορά που θα θέλεις να του μιλήσεις, αν όμως εσύ πεις όσα σε ενοχλούν ξεκάθαρα και κατά πρόσωπο, τότε δε θα μπορεί να σου ξεφύγει

Ζήτησε τον λόγο

Πες ακριβώς αυτό που βλέπεις να συμβαίνει και μη φοβάσαι ότι θα κατηγορηθείς. Ένας χειριστικός άνθρωπος δε θα μπορέσει να απαντήσει σε αυθόρμητες ερωτήσεις, οπότε ή θα είναι επιθετικός ή θα σου πει κάτι άσχετο με το θέμα. Εσύ δεν χρειάζεται όμως να συνεχίσεις την κουβέντα μαζί του, μιας και τις απαντήσεις σου τις έχεις πάρει, οπότε ξέρεις με τι άτομο έχεις να κάνεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
10 / position1: 524 / position2: 804
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb