ΤΑΞΙΔΙΑ

Ο Κήπος των Τεράτων στην Ιταλία και η θλιβερή ιστορία του

Μια πραγματική ιστορία αγάπης από τον 16ο αιώνα
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Ο Κήπος των Τεράτων στην Ιταλία και η θλιβερή ιστορία του
@jayweinberg / instagram

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτός ο κόσμος έχει απεριόριστα πράγματα να ανακαλύπτεις κάθε μέρα, και δε σταματάει να μας εκπλήσσει ποτέ! Μπορεί η φύση δημιουργεί τους δικούς της πίνακες ζωγραφικής, όμως υπάρχουν και άνθρωποι που με το μυαλό και τα χέρια τους, έχουν γράψει ιστορία που μένει ανεξίτηλη στους αιώνες. Μια από αυτή την ιστορία είναι και αυτή εδώ που φιλοξενούμε σήμερα στις παρακάτω γραμμές!

Κάπου στην Ιταλία, υπάρχει ένα πάρκο που στέκει εκεί από τον 16ο αιώνα και έχει τρομακτικά γλυπτά με τεράστια κεφάλια, που είναι βγαλμένα από τη φαντασία ενός Ιταλού Πρίγκηπα, που έχασε την αγαπημένη του γυναίκα. Ο Κήπος των Τεράτων ή Κήπος του Μπομάρτσο ή Parco dei Mostri στα Ιταλικά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Laura (@_lauraelba)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη giovanna (@palmi93)

Περίπου 90 χιλιόμετρα από τη Ρώμη, στο Λάτσιο της Ιταλίας το καλά κρυμμένο πάρκο είναι ένα δημιούργημα του Ιταλού πρίγκιπα Βιτσίνο ή αλλιώς Pier Francesco Orsini. Είμαστε στον 16ο αιώνα, και ο Βιτσίνο έχει μόλις γυρίσει από τον πόλεμο όπου έζησε κακουχίες και μάχες. Η μοίρα θα του δώσει ακόμα μια χαριστική βολή και η ψυχολογία του θα καταρρακωθεί για πάντα. Ο πρίγκηπας θα χάσει τη γυναίκα του Τζούλια Φαρνέζε σε νεαρή ηλικία, και αυτός θα είναι ο λόγος που θα δημιουργήσει το πάρκο με τα τέρατα, σκαλισμένα στους τεράστιους βράχους του παλατιού του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Places to Love (@placestolove.travel)

Αλλόκοτα πλάσματα με τρομαγμένα μάτια, άνθρωποι με τεράστια κεφάλια που ουρλιάζουν, ένα σπίτι που γέρνει και παράξενα φίδια τεραστίων διαστάσεων είναι μερικά από τα γλυπτά που θα δείτε στο πάρκο. Τα γλυπτά αυτά, σύμφωνα με ιστορικές αναφορές, ήταν βγαλμένα από τις σκέψεις του Βιτσίνο. Η Ψυχολογία του ήταν σε τόσο κακή κατάσταση που αυτά τα πλάσματα είχαν χώρο στις σκέψεις του. Ανάμεσα σε αυτά, υπάρχει και ένα τεράστιο άγαλμα με μια γυναίκα ξαπλωμένη. Ήταν η γυναίκα του και ξανά σύμφωνα με ιστορικές αναφορές, ο πρίγκηπας πέρναγε τις περισσότερες ώρες της ημέρας σε αυτό το σημείο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🕉 L🅰KSHMI 🏳‍🌈🇮🇹 (@lakshmi_visconti)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sergio Dell'Oglio (@sergiodelloglio)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christian Werner (@traveling_lapping)


Σήμερα το πάρκο είναι επισκέψιμο και αρκετοί άνθρωποι καθημερινά κάνουν τη βόλτα τους εδώ. Για να μπεις εδώ, θα πρέπει να πληρώσεις το εισιτήριο που είναι 11€ και να έχεις περίπου μια ώρα και 30 λεπτά στη διάθεσή σου, για να μπορέσεις να το δεις όλο! Ακριβό το αντίτιμο για ένα πάρκο, όμως η συντήρησή του είναι αρκετά κοστοβόρα λένε οι υπεύθυνοι που διαχειρίζονται το ακίνητο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dodo (@edoardo.cloriti)

Στα θετικά του πάρκου (και ένας λόγος να δώσετε τα 11€) είναι ότι θα κάνετε τη βόλτα σας, στο αγαπημένο πάρκο του Σαλβαντόρ Νταλί! Ναι, ο διάσημος Ισπανός ζωγράφος αντλούσε έμπνευση από αυτό εδώ το πάρκο και μάλιστα το 1948 γύρισε και μια ταινία μικρού μήκους. Επίσης, για τα τερατώδη αγάλματα γίνεται αναφορά και στον πίνακά του «Οι Πειρασμοί του Αγίου Αντωνίου» (The Temptation of Saint Anthony) που έφτιαξε ο ίδιος το 1964.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Ταξίδια Πριν 162 εβδομάδες
8 εκπομπές του Ertflix αφιερωμένες στα ταξίδια
Εκπομπές και ντοκιμαντέρ που αξίζει να παρακολουθήσεις, αν ψάχνεις τρόπους να ταξιδέψεις από το σπίτι!
Παναγιώτης Καρδερίνης
Ταξίδια Πριν 161 εβδομάδες
Πώς θα είναι τα ταξίδια μετά την Πανδημία;
Κάτι που μας απασχολεί όλους, και δε θα αργήσει να έρθει.
Παναγιώτης Καρδερίνης
Ψυχολογία Πριν 154 εβδομάδες
Οι συνήθειες που νομίζεις ότι σε χαλαρώνουν, αλλά σε τσιτώνουν αφάνταστα
Σταμάτησε τις άμεσα και θα δεις μεγάλη διαφορά στην ψυχολογία σου
Παναγιώτης Καρδερίνης
Περισσότερα Θέματα Pink
1 / position1: 379 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb