ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Κορίτσια Καριέρας: Η Σία ξέρει πως στη δουλειά δεν πρέπει να παίρνεις τίποτα προσωπικά

Σία Πεχλιβανίδου, Digital Projects Manager
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Κορίτσια Καριέρας: Η Σία ξέρει πως στη δουλειά δεν πρέπει να παίρνεις τίποτα προσωπικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H Σία Πεχλιβανίδου είναι Digital Projects Manager μεγάλου κόμματος, και ασχολείται εδώ και χρόνια με την πολιτική επικοινωνία. Είναι εργατική, ασταμάτητη, με δεκάδες ιδέες και drafts στο μυαλό της. Επειδή η θέση της έχει πολλές ευθύνες και μεγάλο όγκο εργασίας της, ζητήσαμε να μας μάθει μερικά από τα μυστικά της.

Μπορείς να μας περιγράψεις μια μέρα σου;

Οι μέρες μου είναι αρκετά γεμάτες. Ξυπνάω γύρω στις 8 το πρωί και κοιμάμαι περίπου στις 2 το πρωί. Με το που ξυπνήσω, πίνω ένα ποτήρι νερό με λεμόνι (κάπου έχω διαβάσει ότι είναι αρκετά ευεργετικό), βάζω φόρμες και βγάζω μια μεγάλη βόλτα το σκύλο μου, τη Λίκη, κάνουμε τη γυμναστική μας, γυρνάμε σπίτι και μετά πάω γραφείο. Στο γραφείο η μέρα περνάει πολύ γρήγορα, με πολλές συζητήσεις, προβληματισμούς και αγωνίες. Πραγματικά, έχω να χρησιμοποιήσω τη λέξη βαριέμαι, 3 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γυρνάω σπίτι γύρω στις 7 το απόγευμα και βγάζω μια σύντομη βόλτα τη Λίκη. Οι βόλτες με το σκύλο μου είναι οι 3 ώρες μέσα στη ημέρα που βιώνω την απόλυτη ηρεμία, γεμίζω τις μπαταρίες μου και ανασυγκροτώ τη σκέψη μου. Όταν γυρίσουμε σπίτι, συμμαζεύω ό,τι έχει ανακατέψει όσο έλειπα στη δουλειά, μαγειρεύω για την επόμενη μέρα και ξεκουράζομαι ως τις 11 το βράδυ. Εκεί ξεκινάω ξανά τη δουλειά για 2-3 ώρες, ανάλογα τον όγκο της επικαιρότητας που είχε η μέρα και πρέπει να αποδελτιωθεί και να αναλυθεί.

Βέβαια όλα αυτά είναι υπό αίρεση, αφού η δουλειά μου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επικαιρότητα. Μέσα στη μέρα πάντα θα προκύψουν συναντήσεις, τηλεδιασκέψεις και meeting με την ομάδα μου, οπότε υπάρχει πάντα suspense. Πριν τον κορωνοιό το πρόγραμμα μου συμπεριλάμβανε και ταξίδια, οικογένεια και σχέση εξ αποστάσεως. Όταν ήταν ανοιχτά (και όταν ξανανοίξουν) τα γυμναστήρια, πήγαινα 3 φορές την εβδομάδα. 

Κι όλη μέρα εννοείται φοράω τη μάσκα μου, μπαίνει κάθε φορά πριν βγω από το σπίτι και βγαίνει μόνο όταν ξαναμπώ σπίτι.

Τι σπούδασες και πώς κατέληξες να κάνεις αυτή τη δουλειά;

Σπούδασα στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Σε αυτή δουλειά βρέθηκα μέσα από μια φοβερή αλληλουχία γεγονότων, η οποία εξηγείται μόνο υπερφυσικά. Ως φοιτήτρια ήμουν μέλος της AIESEC. Στην πορεία μου στον οργανισμό μου ανατέθηκε η διαχείριση των εξωτερικών σχέσεων με ΜΚΟ και Κυβερνητικούς οργανισμούς.

Το 2011 λοιπόν, συνεργάστηκα με ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και η φιλία μου μαζί τους, οδήγησε στο να μου ανοίξουν πόρτες κι ευκαιρίες που διαφορετικά δε θα είχα. Η φιλιά μου αυτή με έφερε το 2016 από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, μια απόφαση που πήρα μέσα σε μια εβδομάδα. Η μετακόμιση αυτή με οδήγησε στη σημερινή μου θέση. Πιστεύω ότι η καριέρα μου είναι ένα μείγμα της εργατικότητάς μου, πάρα πολλή τύχης και της τρέλας μου να μη φοβάμαι να ρισκάρω.

Πώς επηρέασε ο κορωνοϊός την καθημερινότητά σου και την δουλειά σου;

ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι σήμερα νομίζω είναι από τις πιο δύσκολες στιγμές της καριέρας μου συνολικά. Ο όγκος της δουλειάς είναι τεράστιος, η επικαιρότητα είναι γεμάτη ειδήσεις και τα δεδομένα αλλάζουν συνέχεια. Νομίζω είναι ένα τεράστιο sudoku όλη αυτή η εποχή και είμαι / είμαστε ένα τσακ πριν την ολοκλήρωσή του. V I C T O R Y!

Έχει τύχει να δουλέψεις ποτέ με δύσκολους συνεργάτες; Πώς τα κατάφερες;

Άπειρες φορές. Αλλά έχω δυο βασικά motto, ένα δουλειάς κι ένα γενικά ζωής. Στη δουλειά όλοι φοράμε μια στολή. Οπότε, επικοινωνούμε εκ μέρους αυτής της στολής, τίποτα δεν είναι προσωπικό και καμία διαφωνία δεν είναι προσβολή του χαρακτήρα μου. Πέρα από αυτό, πιστεύω ότι εκτός από το θάνατο, όλα τα υπόλοιπα πράγματα στη ζωή μας λύνονται και διορθώνονται. Μακάβριο, αλλά μου θυμίζει ότι κανένα εμπόδιο δεν είναι αμετακίνητο ή ανίκητο.

Υπάρχουν πράγματα στη δουλειά σου που δεν σου αρέσουν καθόλου;

ΧΑΧΑΧΑΧ! Επειδή όλο και κάποιος από το γραφείο μου θα το διαβάσει αυτό θα πω όχι. ΧΑΧΑΧΑΧ! Συνήθως δε με ενοχλεί κάτι, όπως είπα παραπάνω δεν παίρνω προσωπικά τα της δουλειάς. Έχει τύχει όμως όταν είμαι πολύ πιεσμένη να μην είμαι σε θέση να διαχειριστώ τη κινητικότητα / φασαρία στο γραφείο. Πολύ απλά βάζω ακουστικά στα αυτιά, την αγαπημένη μου μουσική και δε μιλάω μέχρι να ηρεμήσω.

"Κανένα εμπόδιο δεν είναι αμετακίνητο ή ανίκητο"

Βρίσκεσαι σε μια θέση με ευθύνες και υποχρεώσεις. Πώς οργανώνεσαι;

Το καλό στη δουλειά μου είναι ότι μεγάλο κομμάτι της ημέρας είναι προγραμματισμένο και οργανωμένο σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και εβδομάδες πριν, στην πολιτική υπάρχει πρόγραμμα. Οι προκλήσεις στην οργάνωση αφορούν κυρίως πράγματα που μπαίνουν στην agenda εμβόλιμα ή ξαφνικά. Είμαι απίστευτα τυχερή που συνεργάζομαι με άτομα ικανά, γεμάτα φαντασία και όρεξη να δουλέψουν, αλλά κυρίως απίστευτα προσαρμοστικά. Για να παραμένω όμως ψύχραιμη στη δουλειά, πρέπει να έχω πλήρη τάξη στο σπίτι. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ, έχω τακτοποιήσει το σπίτι, έχω προετοιμάσει ό,τι πρόκειται να χρησιμοποιήσω για το πρωινό μου και της Λίκης, αλλά έχω ετοιμάσει και ρούχα και φαγητό για τη δουλειά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
16 / position1: 318 / position2: 865
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb