ΒΙΒΛΙΑ

Μπούτια και διανόηση: To βιβλιοφιλικό Instagram προφίλ που θα σε κάνει να αρχίσεις το διάβασμα

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οι βιβλιοφάγοι ανακάλυψαν το account της
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Μπούτια και διανόηση: To βιβλιοφιλικό Instagram προφίλ που θα σε κάνει να αρχίσεις το διάβασμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Eίναι η Intellectual Thighs ή το "Mπούτια και Διανόηση". Είναι ένας λογαριασμός στο Instagram της Μ. που δεν ήθελε κανείς να ξέρει ποια είναι. Το θέμα πάντα ήταν τα βιβλία!

Έτσι, επειδή στο προσωπικό της λογαριασμό ανέβαζε για καιρό τα βιβλία που διάβαζε τα οποία ξεκουράζονταν πάντα πάνω στα πόδια της, το αστείο δεν άργησε να έρθει."Η ιδέα ξεκίνησε ως αστείο, όταν φίλοι σχολίαζαν με χιούμορ τα μπούτια στις φωτογραφίες βιβλίων που ανέβαζα ακουμπώντας τα στα πόδια μου, γιατί αυτό ήταν το πιο βολικό! Αποφάσισα να το μεταφέρω στο Instagram γιατί νόμιζα ότι θα είχε "γούστο", θα είχε "πλάκα" και όντως έχει για κάποιους, οπότε νιώθω καλά που το έκανα".

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μπούτια και Διανόηση (@intellectual_thighs)

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οι βιβλιοφάγοι ανακάλυψαν τα καλλίγραμμα πόδια της Μ., που έχει ξεπεράσει τους 11.000 ακόλουθους (τους αληθινούς, όχι εκείνους που αγοράζεις με bot) και βασικά τα βιβλία που προτείνει, και μπορούμε να πούμε πως, όσες φορές την εμπιστευτήκαμε για να γεμίσουμε "το καλάθι" μας στις αγορές μας, ποτέ δεν έκανε λάθος στις επιλογές της.

"Νιώθω καλά γιατί έχω γνωρίσει πολύ κόσμο, μιλάω με γυναίκες κυρίως με πολύ διαφορετικές ζωές και εμπειρίες που μου δίνουν ιστορίες, και γιατί βρήκα ένα μέρος όπου αισθάνομαι δημιουργική και μπορώ και βγάζω τον ατμό της χύτρας μου. Γιατί στ αλήθεια, οι "κριτικές" των βιβλίων έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Λειτουργούν κυρίως ως δικό μου αναγνωστικό ημερολόγιο και η άποψή μου έχει τη βαρύτητα που επιλέγει να δώσει ο καθένας που διαβάζει. Εγώ σίγουρα δεν τους δίνω παραπάνω από το βάρος άλλης μιας οπτικής σε ένα θέμα που μπορεί να γίνει κοινό".

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μπούτια και Διανόηση (@intellectual_thighs)

Η Intellectual Thighs πάντως δεν είναι βιβλιοκριτικός, όμως διαβάζει πολύ. Κι όταν λέμε πολύ, το εννοούμε. Διαβάζει ασταμάτητα εδώ και χρόνια και έτσι μπορείς να πεις πως, αν μη τι άλλο ξέρει τι λέει.

"Ο λογαριασμός μου είναι πολύ προσωπικός, δεν είμαι βιβλιοκριτικός, δεν ξέρω πώς να το κάνω, μοιράζομαι ιστορίες με αφορμή τα βιβλία και γνωρίζομαι έτσι με αυτούς που τις διαβάζουν. Γι αυτό και τα βιβλία είναι πάντα επιλεγμένα, είναι η εικόνα μου προς τους άλλους και επιλέγω αυτά που με αντιπροσωπεύουν. Τα κίνητρα δηλαδή είναι πολύ πιο ιδιοτελή, δεν κάνω την καλή νεράιδα που θέλει να ξυπνήσει στους άλλους το ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία (αν όμως διαβάσετε ανάποδα τα κείμενά μου, ακούγεται συνεχώς παρεκάρβερ, παρεκάρβερ) ψάχνω τρόπους να εκτονώνομαι δημιουργικά κι επειδή αυτό έχει αλληλεπίδραση, φέρνει απόλαυση".

Όσο για το πόδι της... πλέον δείτε το ως φόντο! "Το πόδι πλέον στις φωτογραφίες μου λειτουργεί ως ντεκόρ, σε συνδυασμό με τα ρούχα (που προσπαθώ πάντα να έχουν σύνδεση με το εξώφυλλο του βιβλίου), οπότε ίσως από αυτή την άποψη να το χρησιμοποιώ ως αντικείμενο, ως prop στη φωτογράφιση, αλλά δικό μου είναι, του βάζω φωτιά και το καίω. Όχι το ρούχο. Ποτέ το ρούχο".

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μπούτια και Διανόηση (@intellectual_thighs)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
3 / position1: 3007 / position2: 6362
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb