ΚΑΡΙΕΡΑ

Θες να κάνεις τη δική σου δουλειά αλλά διστάζεις; Διάβασε αυτό

Όσα σου προτείνει ο Νικόλας Ουρανός, Life & Relationship Coach
Νικόλας Ουρανός
Θες να κάνεις τη δική σου δουλειά αλλά διστάζεις; Διάβασε αυτό
Photo by JACK REDGATE from Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κόντρα σε στερεότυπα και ρόλους, οι σύγχρονες γυναίκες τολμούν να διεκδικήσουν τη θέση που τους αξίζει στην εργασιακή ιεραρχία

Στις μέρες μας όλο και περισσότερες γυναίκες κατακτούν τον κόσμο των επιχειρήσεων και σπάζουν ένα μετά το άλλο πάλαι ποτέ ανδρικά επιχειρηματικά άβατα.

Εκεί όπου το αντρικό μυαλό σταματάει και μπλοκάρει, το γυναικείο μυαλό γέννα και αναδημιουργεί, με αποτέλεσμα την εξεύρεση πολύ πιο ικανοποιητικών και ενωτικών λύσεων απέναντι στις επιχειρηματικές προκλήσεις. Η γυναικεία ενσυναίσθηση σε ευθυγράμμιση με την αποδοχή, την εμπειρία, την ομαδικότητα και τον δημιουργικό νου προσδίδει στη γυναικεία επιχειρηματικότητα πολύτιμα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

H γυναικεία επιχειρηματικότητα, λοιπόν, είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να εξελιχθεί ο σύγχρονος επιχειρηματικός κόσμος, καθώς τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά αντιστοιχούν όχι μόνο σε μεθοδικότερες στρατηγικές αλλά και σε αυξημένες πωλήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως όλα είναι ρόδινα και στρωμένα. Πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν ώστε να παραδώσει τα όπλα και να συνεργαστεί η παραδοσιακή ανδροκρατούμενη σχολή αλλά και όσες γυναίκες έχουν ανέβει στην ιεραρχία γιατί αποξενώθηκαν από τις γυναικείες αρετές τους από φόβο μήπως θεωρηθούν μαλθακότητα και ανεπάρκεια.

Στο βωμό της αφομοίωσης και της αποδοχής από τους άνδρες συναδέλφους τους, πολλές γυναίκες όχι μόνο δουλεύουν διπλάσιες εργατοώρες, αλλά και αποστασιοποιούνται... από το φύλο τους υιοθετώντας στάση, στρατηγικές ακόμα και λεξιλόγιο που δεν τις αντιπροσωπεύει.

Αυτό εξηγεί σε πολλές περιπτώσεις το ότι παρόλο που το συντριπτικό ποσοστό των νέων γυναικών ηλικίας 25-40 εργάζεται, συναντάμε συγκριτικά λίγες γυναίκες σε θέσεις εξουσίας. Ο ανδρικός σεβασμός ιδιαίτερα σε επαγγέλματα όπου η γυναικεία εκπροσώπηση είναι μικρή, δεν είναι ασήμαντος, αλλά δεν χρειάζεται να είναι αυτός που ζυγίζει τα πάντα.

Αυτό που πρέπει να θυμάται κάθε φιλόδοξη εργαζόμενη γυναίκα, είναι πως το να είναι από τη φύση της δυναμική, πρωτοπόρα και δοτική, αποτελεί από μόνο του ένα καλό head start στην κούρσα της επαγγελματικής καταξίωσης.

Νικόλας Ουρανός

Life & Relationship Coach, #1 International Bestselling Author www.jillandnikolas.com
Αυτή την κρίσιμη στιγμή, τώρα που χρειάζεσαι όσο ποτέ, υπεύθυνη υποστήριξη για να μη λυγίσεις, σε περιμένουμε στις δωρεάν life coaching συνεδρίες, που πραγματοποιούμε, για να μη βάλεις στιγμή σε παύση τα όνειρά σου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
8 / position1: 290 / position2: 948
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb