ENTERTAINMENT

Αυτές οι ταινίες σε βοηθούν να κάψεις θερμίδες for real

Να ένας ακόμα τρόπος για να χάσεις τα κιλά που θέλεις
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Αυτές οι ταινίες σε βοηθούν να κάψεις θερμίδες for real
Φωτογραφία από τον χρήστη Ryan στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γυμναστική είναι ο σίγουρος τρόπος για να χάσεις θερμίδες, αυτό το ξέρουν όλοι. Επίσης και το σeξ κάνει το ίδιο και γενικά κάθε μορφής σωματική κίνηση και πράξη που απαιτεί ενέργεια για να εκτελιστεί. Όμως υπάρχει και ένας άλλος τρόπος να κάψεις θερμίδες ενώ μάλιστα κάθεσαι στον καναπέ σου και παρακολουθείς ταινία.

Όπως αποκάλυψε έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Γουεστμίνστερ της Αγγλίας, οι ταινίες τρόμου μπορούν να σε βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, καθώς σε κάνουν να και θερμίδες. Πιο συγκεκριμένα, ένα θρίλερ διάρκειας 90 λεπτών μπορεί να κάνει τον θεατή της να κάψει μέχρι και 113 θερμίδες.

Οι επιστήμονες εξέτασαν 10 εθελοντές, από τους οποίους ζήτησαν να παρακολουθήσουν 10 θρίλερ, ενώ παράλληλα μετρούσαν τους καρδιακούς τους ρυθμούς, μαζί με την πρόσληψη οξυγόνου και την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα.

Μεταξύ των ταινιών που οι συμμετέχοντες είδαν ήταν Τα Σαγόνια του Καρχαρία, Ο Εφιάλτης στον Δρόμο με τις Λεύκες, Ο Εξορκιστής και το The Blair Witch Project, ενώ νούμερο ένα ταινία για αδυνάτισμα φάνηκε ότι ήταν Η Λάμψη, με τους θεατές να καίνε 184 λόγω της αδρεναλίνης.

Εντάξει, προφανώς και οι θερμίδες αυτές δεν φτάνουν τις θερμίδες που μπορείς να κάψεις όταν γυμνάζεσαι, γιατί ούτε την ίδια ένταση έχει με την άσκηση που κάνεις, ούτε βάζεις τον ίδιο κόπο. Επίσης, ο αριθμός των εθελοντών που μελετήθηκαν ήταν μικρός επομένως δεν είναι και πολύ σίγουρα τα αποτέλεσματα, όμως και πάλι μπορείς να απολαύσεις πλέον με περισσότερη όρεξη τις τρομακτικές ταινίες σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
3 / position1: 611 / position2: 1112
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb