ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Linda Shiue: Η γιατρός ‑ σεφ σου αποκαλύπτει τα μαγικά της για καλή διατροφή

Με καταγωγή από την Ταϊβάν και με γνώμονα την αγάπη της για τα ταξίδια
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Linda Shiue: Η γιατρός ‑ σεφ σου αποκαλύπτει τα μαγικά της για καλή διατροφή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ασθενείς που επισκέπτονται την αίθουσα εξετάσεων της γιατρού Linda Shiue είναι πολύ πιθανό να φύγουν από το ιατρείο της με μια συνταγή για φαγητό. 

Για περισσότερο από μια δεκαετία, η γιατρός αλλά και... blogger και σεφ του Σαν Φρανσίσκο γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ τροφίμων και φαρμάκων.

Στο νέο της βιβλίο μαγειρικής, Spicebox Kitchen, η Shiue μας δείχνει πώς μπορεί να λειτουργήσει μια στοίβα μπαχαρικών σαν γιατρικό στον οργανισμό σου.

Με καταγωγή από την Ταϊβάν και με γνώμονα την αγάπη της για τα ταξίδια η ίδια έχει γράψει σελίδες και σελίδες με παγκόσμιες συνταγές εμπνευσμένες, από τα ταξίδια της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Linda Shiue, MD, Chef (@spiceboxtravels)

Συνταγές από την Ασία, το Τρινιντάντ (όπου μεγάλωσε ο σύζυγός της), τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Από pancakes ολικής αλέσεως με σάλτσα πιπεριού Σιτσουάν έως τζαμαϊκανές συνταγές λαχανικών!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Shiue αποδεικνύει ότι η υγιεινή διατροφή μπορεί και πρέπει να είναι νόστιμη για να μπορέσει κανείς να την αγαπήσει.

Φυσικά, η θεραπευτική δυναμική των τροφίμων και των μπαχαρικών δεν είναι κάτι νέο. Αυτή η φιλοσοφία υπάρχει σε πολλούς πολιτισμούς που έχει ο καθένας τα δικά του μυστικά... πολύ πριν οι μαζικές γραμμές παραγωγής μας άφησαν με ζαχαρούχα δημητριακά και υπερ-επεξεργασμένα συστατικά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Linda Shiue, MD, Chef (@spiceboxtravels)

"Πρέπει να αγκαλιάσουμε κυριολεκτικά τι φέρνουν στο τραπέζι οι άλλες κουζίνες", λέει. "Έτσι θα βοηθήσουμε όλους να γίνουν καλά."

Μπαχαρικά, οι μικροί γιατροί

"Τα μπαχαρικά ήταν τα πρώτα μας φάρμακα… και προσθέτουν επίσης πολλή γεύση. Όταν φτιάχνετε ένα φαγητό με κάρι, παίρνετε στον οργανισμό σας εκτός από την τέλεια γεύση και την αντιφλεγμονώδη δύναμη του - όπως και με τον κουρκουμά - ειδικά όταν συνδυάζεται με μαύρο πιπέρι, γεγονός που αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητα του*. Όταν μαγειρεύετε με τζίντζερ, δεν προσθέτετε μόνο μια γεύση που μπορεί να συσχετίσετε με την ασιατική τροφή, αλλά έχετε επίσης και πολλά πεπτικά οφέλη".

"Δεν θέλω να γίνω μέρος της κουλτούρας της υγιεινής διατροφής… για να λέμε πως είναι ένας τρόπος απώλειας βάρους - γιατί νομίζω ότι το βασικό είναι το φαγητό να σε κάνει χαρούμενο - η χαρά είναι το ουσιαστικό μέρος του φαγητού. Στόχος μου είναι να κάνω τους ανθρώπους να απολαμβάνουν τα λαχανικά περισσότερο, κάνοντάς τα εξαιρετικά νόστιμα".

Eίναι φαν της μεσογειακής διατροφής

"Η μεσογειακή διατροφή είναι ένας τρόπος μαγειρέματος του φαγητού με βάση την παραδοσιακή κουζίνα των χωρών που συνορεύουν με τη Μεσόγειο Θάλασσα. Εχει υψηλή περιεκτικότητα σε λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, φασόλια, ξηρούς καρπούς και σπόρους και ελαιόλαδο. Είναι μια από τις καλύτερες διατροφές για την πρόληψη χρόνιων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων.

Τα κύρια συστατικά της μεσογειακής διατροφής περιλαμβάνουν:
Καθημερινή κατανάλωση λαχανικών, φρούτων, δημητριακών ολικής αλέσεως και υγιεινών λιπών
Εβδομαδιαία πρόσληψη ψαριών, πουλερικών, φασολιών και αυγών
Μέτρια μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων
Περιορισμένη πρόσληψη κόκκινου κρέατος

Άλλα σημαντικά στοιχεία της μεσογειακής διατροφής είναι να μοιράζεστε γεύματα με την οικογένεια και τους φίλους σας, να απολαμβάνετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και να είστε σωματικά δραστήριοι..."

*Bιοδιαθεσιμότητα σημαίνει η αναλογία ενός θρεπτικού συστατικού που τελικά απορροφάται από ένα τρόφιμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
9 / position1: 301 / position2: 2826
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb