ΤΑΞΙΔΙΑ

Το απόμερο εκκλησάκι με τα 3000 κρανία, στην Πολωνία

Και μάλιστα δεν είναι τα μόνα κρανία που υπάρχουν στο σημείο
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
Το απόμερο εκκλησάκι με τα 3000 κρανία, στην Πολωνία
Merlin Wikimedia Commons

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια μεγάλη ιστορία που ξεκινάει στο μακρινό 1776 έχει αυτό εδώ το μικρό παρεκκλήσι Βρίσκεται στη μικρή πόλη, Czermna, στα νοτιοδυτικά της Πολωνίας, μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τσεχία. Στα Πολωνικά είναι γνωστό ως “Kaplica Czaszek”, που σημαίνει  «Το παρεκκλήσι των κρανίων» και είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kudowa-Zdrój (@kudowazdroj)

Εδώ υπάρχουν κοκάλα από σκελετούς ανθρώπων, και κρανία στολισμένα τους τοίχους. Βάση των στοιχείων που υπάρχουν, οι άνθρωποι που… Φιλοξενούνται στο εκκλησάκι είναι περίπου 20 χιλιάδες!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🪞𝕿𝖍𝖊 𝕲𝖜𝖗𝖆𝖈𝖍 𝕳𝖔𝖚𝖘𝖊🪞 (@the.gwrach.house)

Ποια είναι η ιστορία του; Και πως βρέθηκαν όλα αυτά τα κοκάλα και τα κρανία στους τοίχους;

Πίσω στο 1776, όπου στην Πολωνία χιλιάδες άνθρωποι πέθαιναν από πολέμους και ασθένειες. Ήταν τότε που ένας Τσέχος ιερέας και ένας νεκροθάφτης θέλησαν να τιμήσουν τους νεκρούς αυτούς, και να τους δώσουν μια θέση μια περίοπτη θέση. Ο ιερέας ήταν ο Βακλάβ Τόμασεκ μαζί με τον Τζ. Λάνγκερ, συγκέντρωσαν τους σκελετούς χιλιάδων νεκρών και τους τοποθέτησαν στο εσωτερικό της μικρής αυτής εκκλησίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Scary Places (@scaryplaces_)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Igor Tretyak (@leoni_1986)

Η αναζήτηση αυτή ξεκίνησε το 1776 και κράτησε μέχρι το 1794, δηλαδή για 18 χρόνια. Για βοήθεια στο έργο τους, είχαν σκυλιά. Αυτά τα σκυλιά ψάχνοντας για τροφή, οδηγούσαν τον ιερέα και τον νεκροθάφτη στους σκελετούς των αδικοχαμένων από τον πόλεμο ή τις ασθένειες ανθρώπων.

Φτάνοντας στο σήμερα, οι τοίχοι της εκκλησίας «διακοσμούνται» από 3 χιλιάδες ανθρώπινα κρανία και οστά, ενώ στην υπόγεια κρύπτη φυλάσσονται ακόμα 21 χιλιάδες σκελετοί. Μέχρι και πριν την πανδημία, το σημείο αυτό ήταν πόλος έλξης τουριστών, που αρέσκονται στο να εξερευνούν πιο σκοτεινά μέρη! Ο λεγόμενος σκοτεινός τουρισμός. Εννοείται ότι υπάρχει αντίτιμο για να μπεις εκεί, και μάλιστα οι υπεύθυνοι της εκκλησίας μάλιστα έχουν εκτυπώσει και τις ανάλογες postcards.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Polly Małachowska (@polly_malachowska)

Θα μπαίνατε ποτέ σε μια τέτοια εκκλησία; Ποιο είναι το πιο περίεργο μέρος που πήγατε ποτέ; Γράψτε μας στα σχόλια και βοηθήστε και άλλους να ανακαλύψουν παράξενα σημεία του πλανήτη! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
1 / position1: 8837 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb