ΕΞΟΔΟΣ

6 παλιά (και ένα καινούριο) σουβλατζίδικα της Αθήνας, που πρέπει να δοκιμάσεις

Επειδή το σουβλάκι ήταν, είναι και θα είναι, το εθνικό μας ... street food!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ
6 παλιά (και ένα καινούριο) σουβλατζίδικα της Αθήνας, που πρέπει να δοκιμάσεις
Φωτογραφία από το instagram @ souvlakiavolvi

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σουβλάκι αυτός ο έρωτας! Η "δε μαγείρεψα σήμερα, θα παραγγείλω" αγαπημένη συνήθεια ολόκληρης της Ελλάδας. Το σήμα κατατεθέν της ελληνικής γαστρονομίας και αυτό για το οποίο οι τουρίστες μας ζηλεύουν. Ποιος δεν έχει αδυναμία στα σουβλάκια; Εγώ δεν ξέρω, κανέναν! Οι επιλογές δεκάδες σε κάθε γειτονιά, και οι διανομείς φαγητού ακόμα περισσότεροι, ειδικά τώρα με την πανδημία.

Και πως διαλέγεις σουβλάκι στην Αθήνα ρε παιδί μου; Χάνεσαι σε τόσες επιλογές και μπορεί τελικά να είναι μάπα το καρπούζι. Εκτός αν πας στα παλιά κλασσικά σουβλατζίδικα της Αθήνας, που έχουν αποδείξει ότι προσφέρουν ποιοτικά σουβλάκια και γιαυτό αντέχουν στο χρόνο! Και ποια είναι αυτά; Συνέχισε να διαβάζεις γιατί έχουμε 6 παλιά σουβλατζίδικα της Αθήνας που πρέπει να δοκιμάσεις. Προσθέσαμε και ένα καινούριο, που είναι μια ωδή στο oldstyle greek souvlaki και είναι και αυτό -τεσταρισμένα- φουλ ποιοτικό και πεντανόστιμο!

Ο Λευτέρης, στη Νέα Σμύρνη

Το παλιότερο σουβλατζίδικο της περιοχής μιας και πάνω από 60 χρόνια, ο Λευτέρης είναι εκεί με τα πιπεράτα σουβλάκια του, που χαλάνε κόσμο! Καυτερά τόσο όσο, επιλογές λίγες και καλές, τιμές αυτές που περιμένεις και ποιότητα σίγουρα υψηλή. Μπείτε μέσα, χαμογελάστε, παραγγείλετε σουβλάκάρες και απολαύστε υπεύθυνα! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειρήνης 2, Νέα Σμύρνη

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kostis Alvanos (@kost_is)

Ο Κώστας, στο Σύνταγμα

Θα έχεις λογικά την ουρά που πολλές φορές φτάνει μέχρι τη Μητροπόλεως, και ξεκινάει από το μικρό και παραδοσιακό μαγαζί του Κώστα! Αυτή η ουρά, μαζί με τους 1200 ανθρώπους που έχουν αφήσει θετική κριτική στο google είναι η απόδειξη, πως ο Κώστας αξίζει τα λεφτά του! Βάλτο στο πρόγραμμα την επόμενη φορά που θα βρεθείς προς τα εκεί, και πίστεψέ μας θα σου αρέσει πολύ! 

Πεντέλης 5, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Greta饗食趣樂 (@greta.fd)

Aχιλλέας στον Νέο Κόσμο

Είναι εκεί από 1980 σε μικρό μαγαζάκι στην οδό Σπινθάρου, και είναι γνωστός για πολλά πράγματα. Το ένα είναι τα καταπληκτικά του κρέατα, και το άλλο είναι ότι ο Αχιλλέας από τότε μέχρι και σήμερα δουλεύει με δικό του ωράριο. Είναι αυστηρά Δευτέρα με Παρασκευή και μπράβο του που τα Σαββατοκύριακα ξεκουράζεται. Αυτό δείχνει ότι όνως είναι ένας άνθρωπος με μεράκι και αυτός, αλλά και οι γιοί του που έχουν τηρήσει το έθιμο και συνεχίζουν σε αυτήν τη λογική.

Σπινθάρου 18, Αθήνα 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Eaters (@theeaters_gr)

Κοτ Κοτ Κυψέλη

Αυτό που λέει το όνομα του. Κοτόπουλα στα φόρτε τους, και καταπληκτικά μαγειρευτά φαγητά σε ένα από τα πίσω βίντατζ σημεία της Αθήνας, την πλατεία Κυψέλης. Εδώ, όταν με το καλό μπορέσεις, να έρθεις να κάτσεις και στην όμορφη μικρή αυλίτσα του που θα σε μεταφέρει σίγουρα σε άλλη εποχή! 

Πλατεία Κανάρη, Κυψέλη

Λευτέρης ο Πολίτης, στο Μοναστηράκι

Παλαιάς κοπής μυρωδάτο κεμπάπ που είναι ξεκάθαρα πολίτικο. Κρατάει για δεκάδες χρόνια την ίδια συνταγή, το ίδιο σημείο, την ίδια όμορφη εξυπηρέτηση και αξίζει να είναι στη λίστα μας με τα παλιά σουβλατζίδικα της Αθήνας που πρέπει να δοκιμάσεις. Γιατί πραγματικά, πρέπει! 

Σατωβριάνδου 20, Αθήνα

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christiana Bochali 🍟 (@_bochalito_)

Ο Κώστας στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Άλλη μια γνωστή ουρά που έχουμε πετύχει πολλές φορές στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης. Το συγκεκριμένο μαγαζί το έχει εκθειάσει το BBC Travel και όλο και κάτι θα ξέρει. Για όσους θυμόσαστε το μαγαζί πάνω στην πλατεία με τη χαρακτηριστική ταμπέλα "Κώστα", να ξέρετε είναι λίγα βήματα πιο πέρα, πίσω από το Throubi. Εδώ να σημειώσω, ότι έχω φάει τις πιο νόστιμες τηγανιτές πατάτες, και σε καλώ να κάνεις το ίδιο! 

Βασιλικής 1, Αθήνα 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝑯𝒔𝒊𝒏𝒈 𝑪𝒉𝒆𝒏 陳馨 (@hsingchen)

Η Βόλβη στη Βαρβάκειο

Η Βόλβη έχει πολλούς λόγους να είναι στη λίστα μας τα παλιά παραδοσιακά σουβλατζίδικα της Αθήνα αν και άνοιξε μέσα στο πρώτο λοκ ντάουν. Είναι σε ένα σημείο κατατεθέν για την Αθήνα, στην είσοδο της κρεαταγοράς και το μενού έχει μόλις δύο βασικά είδη: καλαμάκι χοιρινό, και σουτζουκάκι. Από εκεί και πέρα διαλέγεις αν το θες σε πίτα, διπλό, τριπλό κ.ο.κ Η ποιότητα εδώ είναι εγγυημένη, και αυτό το μαγαζί και οι γεύσεις του, θα σου θυμίσουν αυθεντική Ελλάδα από τα παιδικά σου χρόνια. Έφυγες για Μοναστηράκι αμέσως!

 Ευριπίδου 24, Αθήνα 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Η Βόλβη (@souvlakiavolvi)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
TV Σειρές Πριν 163 εβδομάδες
Η νέα λειτουργία στο Netflix που θα λατρέψεις
Ειδικά αν σε παίρνει ο ύπνος μπροστά στην τηλεόραση
Παναγιώτης Καρδερίνης
Entertainment Πριν 163 εβδομάδες
Σάλος στη Βρετανία: Ολυμπιονίκης δώρισε ρολόι 35.000 ευρώ στον ενός έτους γιο του
Ο Βρετανός μποξέρ, Αμίρ Χαν, έγινε πρώτο θέμα στα βρετανικά ταμπλόιντς για το πανάκριβο δώρο που έκανε στον μόλις ενός έτους γιό του
Παναγιώτης Καρδερίνης
Entertainment Πριν 163 εβδομάδες
Είδαμε το σαλόνι της Jennifer Aniston και τώρα θέλουμε να κάνουμε ανακαίνιση
Τα stories της έδειξαν τον υπέροχο χώρο της
Παναγιώτης Καρδερίνης
Περισσότερα Θέματα Pink
16 / position1: 377 / position2: 1277
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb