ΟΜΟΡΦΙΑ

Nose: το ντοκιμαντέρ του οίκου του Dior για τον κόσμο της αρωματοποιίας

Ένα ταξίδι μέσα από την οθόνη
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
Nose: το ντοκιμαντέρ του οίκου του Dior για τον κόσμο της αρωματοποιίας
Dior

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε μέσα από τις οθόνες μας τον κόσμο της αρωματοποιίας, μέσα από το “Nose”, το ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τον δημιουργό αρωμάτων του Dior σε όλον τον κόσμο. 

Ο François Demachy, έναν από τους κορυφαίους δημιουργούς αρωμάτων, μας ξεναγεί στα “μονοπάτια” του επαγγέλματος, με την ομάδα να τον ακολουθεί και να κάνει γυρίσματα για δύο χρόνια. Με τον ίδιο ως οδηγό τους, οι σκηνοθέτες Arthur de Kersauson και Clément Beauvais επιζητούσαν να αποκαλύψουν το μυστήριο του πώς παράγονται τα εξαιρετικά αρώματα. Από την Grasse έως το Nosy Be, μέσω του νησιού Sulawesi και των ακτογραμμών της Ιρλανδίας, μπήκαν στον μυστικό κόσμο ενός συναρπαστικού επαγγέλματος. 

Το Ταξιδι

Το ταξίδι αυτό, είναι ο,τι χρειαζόμαστε αυτήν την περίοδο. Από τα μαγιάτικα τριαντάφυλλα της Grasse στο περγαμόντο Καλαβρίας, μέσα από το πατσουλί Ινδονησίας και το σανταλόξυλο της Σρι Λάνκα, ο δημιουργός των αρωμάτων Dior από το 2016, διανύει μια απίστευτη διαδρομή. Aνακαλύπτουμε τις μικρές προστατευμένες βιομηχανίες και τις μοναδικές περιοχές που συνέχισαν να παραμένουν ζωντανές, χάρη στη στήριξη ενός οίκου που θέλει να δίνει στα αρώματά του τις πιο εκλεκτές πρώτες ύλες. Σχεδόν μπορούμε να “μυρίσουμε” το γιασεμί Grandiflorum, κρίνο Tuberose και το άνθος πορτοκαλιού.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, συναντάμε εκείνους που καλλιεργούν τις πρώτες ύλες με αγάπη. “Η Grasse είναι εκεί όπου ξεκίνησαν όλα και εκεί όπου όλα συνεχίζουν σήμερα. Προσωπικά, μεγάλωσα στην Grasse και διαμορφώθηκα από την πόλη. Έγινα αρωματοποιός εδώ, έχοντας το προνόμιο της δεξιοτεχνίας των μεγαλύτερών μου, και ζώντας ανάμεσα σε λιβάδια λουλουδιών. Χρωστάω τα πάντα στην Grasse και ήθελα να δώσω πίσω ό,τι μου έχει δώσει”, τονίζει ο Demachy.

Και συνεχίζει: “Όταν είμαι σε ένα νησί της Ινδονησίας, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, μπορεί να νιώσω αποπροσανατολισμένος, αλλά τότε, όταν στέκομαι δίπλα σε ένα πατσουλί ζεσταμένο με ξύλα, βρίσκω τη θέση μου ξανά. Σχεδόν νιώθω να θέλω να ανταλλάξω μέρη με το άτομο που κάνει την απόσταξη και να κάνω αυτό που κάνουν. Αυτή η ανταλλαγή πρώτων υλών, και αυτές οι κοινές χειρονομίες, που είναι μέρος της δημιουργίας αρώματος, είναι συναισθηματικά ισχυρές”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Trailer

Συντελεστές

Σκηνοθέτες: Arthur de Kersauson και Clément Beauvais

Δημιουργός Αρωμάτων Dior: François Demachy

Που θα βρεις το ντοκιμαντερ “Nose”

Είναι διαθέσιμο από τις 22 Φεβρουαρίου στα Vod Apple Tv, Amazon Prime Video, Google Play & Canal Vod και streaming για τους συνδρομητές του Amazon Prime.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
5 / position1: 1620 / position2: 2719
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb