5 δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι

Για να μην βαρεθείτε ούτε σε αυτή την καραντίνα
Από το NEWSROOM
5 δραστηριότητες  που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H μάχη ενάντια στην πανδημία COVID-19 συνεχίζεται, η καραντίνα καλά κρατεί και η απασχόληση των παιδιών γίνεται όλο και πιο σύνθετη υπόθεση. Αν δεν έχετε βοήθεια για τη φροντίδα των παιδιών, συχνά είναι αρκετά δύσκολο να τα απασχολήσετε δημιουργικά και να αποφύγετε την ανία που δικαιολογημένα μπορεί να αισθανθούν.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές εύκολες δραστηριότητες ώστε να μην βαρεθείτε ούτε σε αυτή την καραντίνα:

Βγείτε για περπάτημα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Όπου και αν βρίσκεστε, σε κάποια μεγάλη πόλη ή σε κάποιο χωριό, σίγουρα κοντά σας θα υπάρχει ένα μικρό πάρκο, μια πλατεία ή ένα κοντινό δάσος όπου μπορείτε να περπατήσετε, να παίξετε με τα παιδιά σας και να περάσετε δημιουργικό και ασφαλές χρόνο εκτός σπιτιού.

Γίνετε τουρίστες του κόσμου από το σπίτι

Πολλά μουσεία και gallery έχουν διαθέσιμα virtual tours και με αυτό τον τρόπο μας βοηθούν να ταξιδεύουμε από το σαλόνι του σπιτιού μας. Αντί να δείτε ένα ακόμη επεισόδιο κάποιας παιδικής σειράς, μπορείτε να κάνετε μια εκπαιδευτική διαδικτυακή βόλτα και να συμβάλετε στην εκπαίδευση των παιδιών σας δημιουργικά.

Παίξτε επιτραπέζια

Τόσο τα παιδιά, όσο και οι γονείς, έχουμε ανάγκη από λίγη ξεγνοιασιά. Ένα επιτραπέζιο μαζί με τα παιδιά σίγουρα θα σας αποφορτίσει και θα σας κάνει να ξεχαστείτε. Δημιουργήστε ένα μικρό έπαθλο ώστε να τους αυξήσετε το ενδιαφέρον και συνοδεύστε το παιχνίδι με κάποιο νόστιμο σνακ ώστε να ενισχύσετε την εμπειρία της στιγμής.

Φτιάξτε μαζί γλυκά

 Στην πρώτη καραντίνα τα banana bread είχαν την τιμητική τους, όμως δεν υπάρχει μόνο αυτή η συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά σας. Κουλουράκια, κέικ και cupcakes,  είναι μερικές μόνο από τις πολλές συνταγές που μπορείτε να δημιουργήσετε μαζί τους. Μάλιστα, μπορείτε να αδράξετε αυτή την ευκαιρία και να τους μάθετε τη σημαντικότητα της σωστής διατροφής και την αξία των εκάστοτε συστατικών.

Γυμναστείτε

Η παραμονή στο σπίτι είναι επίφοβη, για τη δική μας σωματική υγεία, αλλά και των παιδιών. Μια πολύ εύκολη και σημαντική δραστηριότητα λοιπόν, είναι να κάνετε γυμναστική με τα παιδιά σας. Μπορείτε να παίξετε μαζί τους μπάσκετ, να περπατήσετε σε ένα κοντινό λόφο ή να κάνετε μερικές εύκολες ασκήσεις yoga ώστε να κρατηθείτε οικογενειακώς σε φόρμα και φυσικά να περάσετε δημιουργικό χρόνο.

Αν πιστεύετε όμως ότι χρειάζεστε μια έξτρα βοήθεια, υπάρχουν διάφορα site που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τον κατάλληλο επαγγελματία για τη φροντίδα των παιδιών. Μια αρκετά γνωστή υπηρεσία για αξιόπιστες babysitter και γενικότερα επαγγελματίες για την φύλαξη παιδιών είναι η Nannuka. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
12 / position1: 400 / position2: 615
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb