ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η απόλυτη συνταγή για τις καλύτερες γαλλικές μπακέτες

Μιας και το lockdown είναι περίοδος μαγειρικής
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Η απόλυτη συνταγή για τις καλύτερες γαλλικές μπακέτες
Φωτογραφία από τον χρήστη Mariana Kurnyk στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι μπαγκέτες προέκυψαν εξαιτίας ενός νόμου που απογάρευε στους αρτοποιούς να εργάζονται πριν από τις 4 το πρωί, σε συνδυασμό με το πόσο εύκολη είναι η παρασκευή τους σε αντίθεση με τα καρβέλια.

Το πότε πρωτοεμφανίστηκαν οι μπαγκέτες δεν είναι ξεκάθαρο, γιατί η μια θεωρία λέει ότι προήλθαν από ψωμί τύπου Βιέννης που έφτασε στη Γαλλία, μαζί με το κρουασάν, ενώ μια άλλη αναφέρει ότι παρασκευάστηκαν για πρώτη φορά από τους αρτοποιούς του Ναπολέοντα, κατά της διάρκεια των Πολέμων του, ώστε να μεταφέρονται πιο εύκολα από τους στρατιώτες.

Μια άλλη παράδοση θέλει τις μπαγκέτες να εμφανίστηκαν για πρώτη φορά κατά την διάρκεια της κατασκευής του μετρό του Παρισιού, στα τέλη του 19ου αιώνα, σαν ανάγκη για την ύπαρξη ενός ψωμιού που δε χρειάζονταν να κοπεί με μαχαίρι από τους εργάτες και άρα να προκληθεί κάποιο ατύχημα.

Και μιας και έχουμε καραντίνα και όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, ο κόσμος μαγειρεύει διάφορα και κυρίως δοκιμάζει συνταγές ψωμιών, δε θα μπορούσαμε να μην σου δώσουμε την καλύτερη συνταγή για να φτιάξεις γαλλική μπαγκέτα, που θα μοιάζει βγαλμένη από την πιο νόστιμη μπουλανζερί του Παρισιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια συνταγή εύκολη, που κάνει χαμό στο ίντερνετ και λογικά θα κάνει χαμό και στο στομάχι σου, γιατί έχει απλά τέλειο αποτέλεσμα.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 340ml χλιαρό νερό
  • 1 κ.τ.γ μαγιά
  • 250 γραμμ. αλεύρι για ψωμί, και
  • Επιπλέον 250 γραμμ. αλεύρι για ψωμί
  • λίγο αλάτι

Ψήσε για 20-25 λεπτά σε 230°C.

Μόλις ψήσεις τις μπαγκέτες σου θα διαπιστώσεις αμέσως πόσο τραγανές είναι.

Δες τον τρόπο παρασκευής στο βίντεο που ακολουθεί και ετοιμάσου να κολλήσεις με αυτήν τη συνταγή:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
7 / position1: 549 / position2: 1137
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb