#KAMIAMONI ENTERTAINMENT

4+1 αλήθειες για τον βιασμό, μέσα από την pop κουλτούρα

Σειρές και ταινίες που πρέπει να δουν οι φίλοι, οι συντρόφοι, οι εφήβοι και γενικά όλοι οι άντρες
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
4+1 αλήθειες για τον βιασμό, μέσα από την pop κουλτούρα
GIF via wattpad.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το τελευταίο διάστημα όλο το ενδιαφέρον έχει στραφεί στα θέματα της έμφυλης βιας και των βιασμών, μιας και τα γεγονοτά των καταγγελιών για τις σeξουλικές κακοποιήσεις στην Ελλάδα βγαίνουν στην δημοσιότητα το ένα μετά το άλλο.

Και ενώ οι μαρτυρίες των θυμάτων σοκάρουν, η τηλεόραση και ο κινηματογράφος μας έχουν δώσει τα καλύτερα μαθήματα σχετικά με τον βιασμό και το ποιες συμπεριφορές δεν είναι καθόλου επιτρεπτές, αλλά και ότι πάντα πρέπει οι γυναίκες να μένουν αισόδοξες και δυνατές, απέναντι σε όλες τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν εξαιτίας τέτοιων θεμάτων.

Στο Bοmbshell συνειδητοποιείς ότι το να γελάς με ηλιθία αστεία, δεν είναι αυτό που πρέπει να κάνεις πραγματικά

Οι τρεις εμβληματικές πρωταγωνίστριες Charlize Theron, Nicole Kidman και Margot Robbie, δουλεύουν στα media και βιώνουν από πρώτο χέρι τον σeξισμό και την κακοποίηση από τους άντρες συναδέλφους τους, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και οι δυναμικές και επιτυχημένες γυναίκες, είτε είναι πλούσιες και διάσημες είτε όχι, μέχρι πριν από λίγα χρόνια αναγκάζονταν να μην μιλούν για τους κακοποιητές τους.

Μέσα από το Grand Army, ο κόσμος καταλαβαίνει ότι το "Όχι" σημαίνει πραγματικά όχι και τίποτα άλλο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Τζόι, πρωταγωνίστρια της σειράς, είναι ένα προκλητικό κορίτσι που καταλήγει να πέσει θύμα βιασμού από την παρέα της, ενώ το αγόρι που της αρέσει παρακολουθεί την αποτρόπαια πράξη σιωπηλά. Ποτέ κανένας άντρας δε θα πρέπει να πιστέψει ότι η εμφάνιση μιας γυναίκας έχει σκοπό να τον προκαλέσει για βίαιες  πράξεις. Όπως επίσης και το αν της αρέσει να φλερτάρει με πολλούς.

Στο Sεx Education αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι καθόλου cool να σε χουφτώνουν στα λεωφορεία

Στο «Sεx Education» είδες αυτό που συμβαίνει κάθε μέρα στον κόσμο: Άντρες να απλώνουν τα χέρια τους σε κοπέλες μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αυτό δεν είναι επιτρεπτό σε καμία περίπτωση και αν το δεις ή σου τύχει μην διστάσεις να μιλήσεις.

Το The Morning Show επιβεβαιώνει τον κανόνα που λέει πως κάποιες φορές, μπορεί να σε προδώσουν ακόμα και οι ήρωες σου

Δεν είναι δύσκολο να κολακευτείς από έναν ανώτερο στην δουλειά σου, ούτε είναι δύσκολο αυτή η κολακεία και ο θαυμασμός να περάσουν σε ένα δεύτερο άβολο επίπεδο, που πραγματικά δε θέλεις να βιώσεις. Κανένας από θέση ισχύος δεν έχει το δικαίωμα να απλώσει το χέρι του σε όσους είναι από κάτω, ούτε πρέπει όσοι το βλέπουν αυτό να κάνουν σαν να μην έγινε.

Unbelievable, Ι Μay Destroy You: Πραγματικά, μην το βάζεις ποτέ κάτω

Δυστυχώς οι γενναίες γυναίκες που τολμούν να μιλήσουν για βιασμό και κακοποίηση, περνούν έναν δεύτερο Γολγοθά μέχρι να αποδείξουν ότι οι ισχυρισμοί τους είναι αληθινοί. Όλα όμως ξεκινούν από την σγχώρεση, πρώτα του ίδιου σου του εαυτού και μετά όλων των άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
10 / position1: 715 / position2: 1350
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb