ΤΑΞΙΔΙΑ

Το Πέτρινο Δάσος της Ηπείρου που ελάχιστοι γνωρίζουν

Ένα σπάνιο αξιοθέατο που εντυπωσιάζει τον κόσμο
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Το Πέτρινο Δάσος της Ηπείρου που ελάχιστοι γνωρίζουν
Photo Credits @Balkany.Travel.pl

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δάση είναι μέρη γεμάτα δέντρα, ποτάμια και γενικά μέρη όπου η φύση οργιάζει και παντού κυριαρχεί το πράσινο. Υπάρχει όμως και ένα δάσος στην Ελλάδα, που δεν έχει καμία σχέση με τις εικόνες που σου έρχονται στο μυαλό ακούγοντας την λέξη αυτή, καθώς αποτελείται από τεράστιους βράχους.

Το Πέτρινο Δάσος, βρίσκεται στο νομό Ιωαννίνων, στα Ζαγαροχώρια και εντυπωσιάζει όποιον το επισκέπτεται με τις εικόνες του. Πρόκειται για μια σύνθεση από ασβεστόλιθους που έχουν σμιλευτεί τέλεια από τη φύση και μάλιστα αποτελεί το ένα από τα δυο στο είδος του, παγκοσμίως.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Natasa V (@natasa_v17)

Ο δρόμος που οδηγεί εκεί είναι αυτός που πηγαίνει από το Μονοδένδρι προς την Οξυά. Για την ιστορία του ρόπου αυτού, αρκεί να αναφερθεί ότι χρειάστηκαν πάρα πολλά χρόνια ώστε να προκληθεί η διάβρωση στα βράχια και η αποσάθρωση, που οδήγησαν στο μοναδικό αποτέλεσμα και σε μια θέα που προκαλεί δέος. Το τοπίο αυτό μοιάζει όντως σαν ένα δάσος από λευκούς βράχους, οι οποίοι είναι καλυμμένοι από δρύες και σφένδαμους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vasilis Alexopoulos (@vasilis2811)

Το Πέτρινο Δάσος αποτελεί σημαντικό γεώτοπο της χώρας και είναι ένα άκρως τουριστικό σημείο, μιας αποτελεί ένα από τα πιο παράξενα αξιοθέατα της Ελλάδας και όχι μόνο, επομένως οι επισκέπτες από όλον τον κόσμο σπεύδουν να το δουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
1 / position1: 5035 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb