ΣΧΕΣΕΙΣ

Πως να διαχειριστείς έναν χωρισμό που δεν έμαθες ποτέ το γιατί έγινε

Καλώς ή κακώς, είναι και αυτές οι καταστάσεις μέσα στην ζωή, αλλά μην ανησυχείς, γιατί είσαι σίγουρα πιο δυνατή από αυτές
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Πως να διαχειριστείς έναν χωρισμό που δεν έμαθες ποτέ το γιατί έγινε
Φωτογραφία από τον χρήστη Polina Zimmerman στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είχατε μια σχέση, δεν παίζει ρόλο αν ήταν μεγάλη ή μικρή, εσύ είχες αισθήματα και ήσουν καλά μέσα σε αυτήν, όμως μια μέρα το ταίρι σου σου ζήτησε να χωρίσετε χωρίς να σου πει το γιατί. Απλά σου ανακοίνωσε ότι σε χωρίζει και εσύ έμεινες με το χτόμα ανοιχτό και τα μάτια γουρλωμένα, χωρίς να πιστεύεις ότι αυτό που ζεις είναι αλήθεια.

Δυστυχώς αυτός ο τρόπος χωρισμού είναι μια κατάσταση που συμβαίνει στον κόσμο μας και είναι πολύ άσχημη, αλλά είναι μέρος της ζωής και των ανθρώπινων συμπεριφορών πάνω στις σχέσεις. Μπορεί να σου φαίνεται σκέτη φρίκη και αν σου έχει ήδη να μην ήξερες πως να το διαχειριστείς, όμως έχει και αυτή η φάση τα δικά της κλειδιά, ώστε να βοηθήσεις τον εαυτό σου να την παλέψει και σιγά σιγά να βρει τους ρυθμούς του.

Παρακάτω θα διαβάσεις κάποιες συμβουλές σχετικά με το πως να διαχειριστείς έναν χωρισμό για τον οποίον δεν άκουσες ποτέ τον λόγο και την αιτία.

Ζήτα να μάθεις το γιατί

Είναι δικαίωμα του να χωρίσει αν αυτό νιώθει, αλλά είναι και εσένα δικαιώμα σου να ρωτήσεις το γιατί, από την στιγμή που ήσαστάν μαζί στη σχέση και ο λόγος σε αφορά ξεκάθαρα. Πες του ότι θέλεις να σου πει τι συνέβη, χωρίς να θέλεις να τα βρείτε πάλι ή κάτι άλλο από αυτόν.

Μην του μιλάς αν και ο ίδιος δεν απαντάει

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιέζεις καταστάσεις και μάλιστα τέτοιου τύπου, οι οποίες όσο τις σκαλίζεις θα δημιουργούν σε εσένα άσχημα συναισθήματα και δε θα μπορέσεις να ηρεμήσεις άμεσα. Καλά έκανες και ρώτησες ό,τι ήθελες, αλλά όταν βλέπεις ότι ο άλλος δεν ασχολείται, κάνε και εσύ το ίδιο για την ψυχική σου ηρεμία.

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου

Είναι απολύτως φυσιολογικό και να στεναχωρεθείς και να συζητήσεις το γεγονός με τους φίλους σου πολλές φορές και να μην έχεις όρεξη ή να μην νιώθεις ο εαυτός σου. Είναι μέρος της διαδικασίας για να ξεπεράσεις την κατάσταση και να πας παρακάτω.

Σταμάτα να υπεραναλύεις

Δε θα σε βοηθήσει κάπου αυτή η διαδικασία. Πάρες τα πράγματα ως έχουν, χώρισες, δεν σου είπε ποτέ το γιατί και ακόμα και αν τον ρώτησες δεν σου απάντησε. Άστον να πάει στο καλό, αποδέξου σιγά σιγά το γεγονός και όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Η υπερανάλυση θα σε κάνει ακόμα πιο λυπημένη και θα σε κρατήσει πίσω.

Μην παίρνεις πάνω σου όλες τις ευθύνες

Ό,τι συμβαίνει μέσα σε μια σχέση αφορά και τα δυο άτομα και οι ευθύνες είναι από κοινού. Οκ, έκανες κάποια λάθη, αλλά και πάλι δεν φταις εσύ που ο άλλος είναι ανώριμος και δεν ξέρει να χωρίζει. Όσο άσχημα και αν φέρθηκες, αυτός ο τρόπος που σε χώρισε δείχνει το δικό του χαμηλό επίπεδο.

Αναγνώρισε την αξία σου

Αναλογίσου το τι άνθρωπος είσαι, τα καλά στοιχεία σου και όλα όσα έχεις να προσφέρεις στους ανθρώπους γύρω σου και θξα νιώσεις αμέσως πιο ανάλαφρη γιατί θα καταλάβεις ότι δεν σου ταιριάζει ένας άνθρωπος που φέρεται έτσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
7 / position1: 754 / position2: 1297
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb