SKIN CARE

Σώσε το δέρμα σου απο τον χειμώνα με απλές αλλαγές στο skincare σου

Γιατί η κάθε εποχή έχει τις δικές της απαιτήσεις
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Σώσε το δέρμα σου απο τον χειμώνα με απλές αλλαγές στο skincare σου
Φωτογραφία από τον χρήστη Shiny Diamond στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το skincare είναι μια σημαντική υπόθεση, που καμιά κοπέλα δε θα έπρεπε να παραλείπει. Και μπορεί να νομίζεις ότι ξέρεις να φροντίζεις κατάλληλα το δέρμα σου όλον τον χρόνο, όμως αν δεν αλλάζεις τη ρουτίνα σου ανάλογα με τις εποχές, τότε να σε πληροφορήσουμε ότι δεν περιποιείσαι όπως πρέπει την επιδερμίδα σου.

Η κάθε εποχή έχει τις δικές της ανάγκες και για αυτό άλλα είναι τα προϊόντα που θρέφουν και βοηθούν την επιδερμίδα το καλοκαίρι και άλλα τον χειμώνα. Κάπως έτσι ισχύει και με τις συνήθειες στην περιποίηση του δέρματος, μιας και άλλες είναι κατάλληλες με την ζέστη και άλλες με το κρύο.

Παρακάτω θα διαβάσεις πως πρέπει να φροντίσεις την επιδερμίδα σου αυτήν την εποχή του κρύου, που σίγουρα τραβάει πολλά.

Χρησιμοποίησε ένα ενυδατικό καθαριστικό προσώπου

Ο χειμώνας καλώς ή κακώς σου ξηρώνει και αφυδατώνει το δέρμα σου, επομένως πρέπει να χρησιμοποιείς ένα καθαριστικό προσώπου που ενυδατώνει περισσότερο, όπως π.χ. αυτά που περιέχουν υαλουρονικό οξύ. Τα καθαριστικά αυτά συνήθως δεν είναι διαφανή στην όψη, αλλά έχουν χρώμα.

Σιγουρέψου ότι κάνεις απολέπιση στην επιδερμίδα σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον χειμώνα, λόγω της ξηρότητας, η επιδερμίδα δείχνει πιο θαμπή και κουρασμένη, επομένως η απολέπιση είναι απαραίτητη για φρέσκια όψη. Επιπλέον, είναι μια απαραίτητη συνήθεια ώστε το δέρμα να καθαρίσει βαθιά και να απορροφήσει καλύτερα τα προϊόντα περιποίησης που θα βάλεις μετά.

Χρησιμοποίησε ένα serum υαλουρονικού αλλά κλείδωσε πάντα με μια κρέμα

Η εν λόγω ουσία είναι ένα βασικό ενυδατικό συστατικό που η επιδερμίδα σου το χρειάζεται. Πάντα όμως, αφού εφαρμώσεις έναν ορό υαλουρονικού, πρέπει να βάζεις και την ενυδατική σου, ώστε να λειτουργήσει όπως πρέπει. 

Πέσε για ύπνο με μια μάσκα ενυδάτωσης

Όταν κοιμάσαι με αναμένη θέρμανση, η επιδερμίδα χάνει την υγρασία της, επομένως τα βράδια που το κρύο είναι περισσότερο και η θέρμανση δεν σβήνει, μπορείς να κοιμηθείς με μια μάσκα ενυδάτωσης, ενώ το επόμενο πρωί η διαφορά θα είναι αισθητή στο δέρμα σου.

Βάλε στη ρουτίνα σου έλαια

Η ξηρή επιδερμίδα έχει απίστευτη ανάγκη από έλαια, καθώς αυτά είναι που της λείπουν και την κάνουν να έχει αυτό το αποτέλεσμα. Για αυτό και εσύ, πρέπει να μάθεις να χρησιμοποιείς τα έλαια στην περιποίηση σου. Ιδανικά τα κάνεις ένα μιξ με την ενυδατική σου.

Last but not least: μην χρησιμοποιείς καυτό νερό στο μπάνιο

Ο λόγος είναι διότι αφυδατώνει το δέρμα, καθώς "λιώνει" τα φυσικά έλαια, με αποτέλεσμα το δέρμα μετά να τραβάει και να αισθάνεσαι φαγούρα. Μπορείς πριν μπεις για μπάνιο να βάλεις ένα έξτρα έλαιο στο σώμα και το πρόσωπο σου, ώστε να λειτουργήσει σαν ασπίδα στα φυσικά, ενώ μετά το μπάνιο δε θα πρέπει να παραλείψεις να ενυδατώσεις την επιδερμίσα σου με ένα σούπερ θρεπτικό προϊόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
7 / position1: 608 / position2: 1161
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb