ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Μήπως φέρεις και εσύ τα βασικά χαρακτηριστικά του απατημένου σύντροφου;

Δες ποια είναι και αν υπάρχουν στην συμπεριφορά σου
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Μήπως φέρεις και εσύ τα βασικά χαρακτηριστικά του απατημένου σύντροφου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απιστία είναι μια κατάσταση που δυστυχώς βλάπτει αφήνει κατάλοιπα σε πολύ κόσμο που την έχει υποστεί και όχι άδικα, αφού είναι μια μορφή προδοσίας. Είναι ένα γεγονός που άπαξ και συμβεί αλλάζει εντελώς την σχέση και δυστυχώς, σπάνια προς το καλύτερο.

Πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο και αναζήτησε να βρει την απάντηση στο ερώτημα: «Ποιος είναι αυτός που υφίσταται την απιστία στη σχέση;», ερεύνησε εξονυχιστικά τα στοιχεία της προσωπικότητας των ανθρώπων εκείνων που δείχνουν πιο ευάλωτοι στην απιστία του συντρόφου τους.

Στην εν λόγω έρευνα αναλύθηκαν τα στοιχεία 1.577 ατόμων, από τα οποία οι 898 ήταν παντρεμένοι μεσήλικες. Όπως διαπιστώθηκε, το 19% του δείγματος ανέφερε ότι είχει πέσει θύμα απιστίας, έστω μια φορά στη ζωή του.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν πληροφορίες σχετικά με την προσωπικότητα των συμμετεχόντων, ρωτώντας τους πόσο καλά τους περιέγραφαν πέντε χαρακτηριστικά προσωπικότητας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι ερευνητές για τις προσωπικότητες των συμμετέχοντων, ρωτώντας τους πόσο καλά τους περιέγραφαν πέντε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:

  • Ανοικτότητα (π.χ. περιπετειώδης, περίεργος, έξυπνος)
  • Ευσυνειδησία (π.χ. υπεύθυνος, εργατικός, οργανωτικός)
  • Εξωστρέφεια (π.χ. φιλικός, κοινωνικός, ομιλητικός)
  • Τερπνότητα (π.χ. φροντιστικός, μαλακός, συμπονετικός)
  • Νευρωτισμός (π.χ. κυκλοθυμικός, νευρικός, ανήσυχος)

Επιπλέον, οι ερευνητές έφτιαξαν και μια λίστα εμπειριών για τους συμμετέχοντες, η οποία είχε μέσα το γεγονός της απιστίας.

Βάση αρκετών στοιχείων και παραγόντων, διαπιστώθηκε ότι οι πιο ευσυνείδητοι του δείγματος, ήταν εκείνοι που είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν ένα σύντροφο που τους απατά, είτε σε σχέση, είτε σε γάμο. Όσον αφορά δε τους παντρεμένους, εξίσου ευάλωτοι στην απιστία έδειξαν και οι πιο ευπροσήγοροι, δηλαδή οι πιο θερμοί και βοηθητικοί άνθρωποι.

Φυσικά, τα παραπάνω δείγματα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν σαν δικαιολογία κατά του απατημένου συντρόφου, αφού δεν είναι εκείνος που χαλάει την σχέση. Άλλωστε να για τον οποιονδήποτε λόγω κάτι δεν πάει καλά μεταξύ των συντρόφων, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσουν το θέμα, ώστε η σχέση να εξελιχθεί με τον οποιονδήποτε τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
5 / position1: 562 / position2: 949
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb