ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η πανεύκολη συνταγή του διάσημου κέικ χωρίς μίξερ

Θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κέικ πανεύκολο, τόσο πανεύκολο που μπορείτε να το κάνετε τελευταία στιγμή χωρίς ειδική φόρμα και χωρίς μίξερ με ένα πολύ ωραίο σχέδιο αλλά ταυτόχρονα σούπερ νόστιμο. Είναι εγγύηση του Live Kitchen!

Υλικά

300 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

250 γρ ζάχαρη

250 γρ γάλα

2 κτγ μπέικεν πάουντερ

70 γρ ηλιέλαιο

2 βανιλίνες

2 μέτρια αυγά

2 κτσ κακάο σκόνη

Νερό για το αραίωμα

22 εκ. ταψάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά ,την ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα σύρμα. Συνεχίζουμε με το γάλα και το ηλιέλαιο και τις βανιλίνες. Μέσα στο αλεύρι Γ.Ο.Χ ρίχνουμε το μπέικεν και τα αφρατεύουμε με μια σίτα. Τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει το μείγμα λείο και στην συνέχεια τα χωρίζουμε σε 2 μπολ στην μέση. Σε ένα πιατάκι ρίχνουμε το κακάο και το αραιώνουμε με λίγο νερό.

Ρίχνουμε το κακάο που αραιώσαμε μέσα στο ένα μπολάκι με το μείγμα και το ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε στον πάτο από μια φόρμα αποσπώμενη 22 εκ. λαδόκολλα και την βουτυρώνουμε καλά όπως επίσης και όλη την φόρμα. Παίρνουμε ένα ποτήρι σαν σωλήνα και από την εξωτερική πλευρά το αλευροβουτυρώνουμε. Το βάζουμε το ποτήρι ακριβώς στο κέντρο της φόρμας και ρίχνουμε ταυτόχρονα και τα 2 μείγματα. Θα ναι από την μια πλευρά βανίλια και από την άλλη σοκολάτα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-55 λεπτά στους 170 c.

Mόλις το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει τελείως . Αφού κρυώσει το βγάζουμε προσεκτικά το γυάλινο ποτήρι από την μέση. Το κέικ οπτικά και γευστικά είναι τέλειο τόσο νόστιμο και εύκολο που θα σας ξετρελάνει!!Καλή σας επιτυχία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
16 / position1: 219 / position2: 274
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb