ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιον κίνδυνο μειώνετε τρώγοντας γιαούρτι

Μια σημαντική τροφή για τον οργανισμό
Από το NEWSROOM
Ποιον κίνδυνο μειώνετε τρώγοντας γιαούρτι
@medicalnewstoday.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γιαούρτι είναι μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή. Κι αυτό οφείλεται στα συστατικά του, αφού περιέχει πρωτεΐνες, ασβέστιο, φώσφορο, υδατάνθρακες και βιταμίνες Α. Τα προβιοτικά τα οποία περιέχει δρουν προστατευτικά για το έντερο. Επιπλέον βοηθάει στην απώλεια βάρους, στην προστασία από κάποιες μορφές καρκίνου (όπως της ουροδόχου κύστης) αλλά και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Μπορεί επίσης να μειώσει έναν συγκεκριμένο κίνδυνο τον οποίο οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν. Τα οφέλη του γιαουρτιού, σύμφωνα με έρευνα, είναι πολλά και για την ψυχική υγεία. Η μελέτη έδειξε πως μισό κεσεδάκι γιαουρτιού 7 φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης, κυρίως στις γυναίκες.

Κατά την διάρκεια της έρευνας οι εθελοντές συμμετέχοντες συμπλήρωναν ερωτηματολόγια διατροφής και αξιολόγησης ψυχικής κατάστασης ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μέχρι το τέλος της παρακολούθησης αυτής, 727 εθελοντές είχαν εκδηλώσει κατάθλιψη. Η ανάλυση των στοιχείων έδειξε πως οι γυναίκες που έτρωγαν καθημερινά μισό κεσέ γιαούρτι, δηλαδή περίπου 125 γραμμάρια, είχαν κατά 34% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κατάθλιψη.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πως ακριβώς συνδέεται το γιαούρτι με την αποφυγή της κατάθλιψης, ωστόσο προηγούμενες μελέτες έδειξαν πως οι ισορροπίες των βακτηρίων στο παχύ έντερο (μικροβιακή χλωρίδα ή μικροβίωμα του εντέρου), παίζει μεγάλο ρόλο στην ρύθμιση της ψυχικής διάθεσης από τον εγκέφαλο, με το γιαούρτι να είναι μια τροφή που επηρεάζει θετικά την χλωρίδα του εντέρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
2 / position1: 703 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb