Μια νέα εφαρμογή βοηθά να καταλάβουμε τι θέλει μια γάτα όταν νιαουρίζει

Ένας πρώην μηχανικός της Amazon είναι αποφασισμένος να καταφέρει να δώσει λύση με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης
Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΝΟE 21, 2020
Μια νέα εφαρμογή βοηθά να καταλάβουμε τι θέλει μια γάτα όταν νιαουρίζει

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας πρώην μηχανικός της Amazon αποφάσισε να βρει τρόπο ώστε να μπορούμε να καταλάβουμε τους ήχους της γάτας. Και γι αυτό έφτιαξε μια νέα εφαρμογή.

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από οδηγίες και συμβουλές για το πώς να καταλάβουμε τι θέλει η γάτα μας όταν κάθεται μπροστά μας και νιαουρίζει επίμονα. Ενίοτε βοηθά και η στάση του σώματός της, αλλά συχνά δεν καταλαβαίνουμε τις εντολές που δίνει με το νιαούρισμά της.

Ο πρώην μηχανικός της Amazon Χαβιέ Σάντσεθ θέλει να βοηθήσει την ανθρωπότητα να καταλάβει τις γάγες. Και γι αυτό ανέπτυξε μια εφαρμογή στην εταιρεία που εργάζεται πλέον, την Akvelon. Η εφαρμογή είναι σε θέση να ερμηνεύει σωστά το νιαούρισμα των γατών.

Ο Χαβιέ Σάντσεθ εργάστηκε στην Amazon με την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης Alexa και επομένως είναι πολύ εξοικειωμένος με τις φωνητικές εντολές. Γιατί να μην προσπαθήσουμε να την εφαρμόσουμε και στις γάτες, σκέφτηκε η εταιρεία λογισμικού Akvelon, για την οποία εργάζεται τώρα ο Σάντσεθ, και έτσι ανέπτυξε την εφαρμογή «MeowTalk».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Επί 10 χρόνια γνωρίζω ότι η ιδέα πως οι γάτες έχουν λεξιλόγιο βασίζεται σε έγκυρα δεδομένα και σε σοβαρές επιστημονικές έρευνες», είπε ο Χαβιέ Σάντσεθ στο περιοδικό για τα ζώα BoredPanda. «Και ήξερα από την εμπειρία μου με την Alexa ότι η τεχνολογία για να μεταφράζονται οι μοναδικοί ήχοι της γάτας σε ανθρώπινες λέξεις υπήρχε».

Χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη και την μηχανική εκμάθηση, το "MeowTalk" μεταφράζει τον ατομικό ήχο του νιαουρίσματος της κάθε γάτας. Στην περιγραφή της εφαρμογής διευκρινίζεται ότι κάθε «μιάου» μπορεί να διακριθεί από τα άλλα. Ο ήχος για «τροφή» ή «άσε με να βγω έξω» όμως θα αναγνωρίζεται πλέον σαφώς χάρη στην εφαρμογή. Αλλά η εφαρμογή δεν λειτουργεί εντελώς αυτόνομα, χωρίς ανθρώπινη βοήθεια: Ο χρήστης πρέπει να επιβεβαιώσει εάν η μετάφραση που προσφέρεται είναι πραγματικά η σωστή.

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
5 / position1: 422 / position2: 1017
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb