ENTERTAINMENT

Αυτός είναι ο καλύτερος ηθοποιός της νέας γενιάς

Κλείνει σήμερα τα 37 του χρόνια
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Αυτός είναι ο καλύτερος ηθοποιός της νέας γενιάς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O τεράστιος σκηνοθέτης και σινεφίλ που ονομάζεται Martin Scorsese είπε πέρσι πως ο συγκεκριμένος ηθοποιός είναι καλύτερος της γενιάς του. Ποιοι είμαστε εμείς που θα τον αμφισβητήσουμε; Αν και δεν χρειαζόταν να μας το επιβεβαιώσει ο Scorsese, το είχαμε ήδη υπόψιν μας από πριν.

Πέρσι ήταν η χρονιά του. Τέσσερις ταινίες και η δεύτερη συνεχόμενη υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ. Ο Adam Driver δεν θα αργήσει να πάρει το χρυσό αγαλματίδιο μαζί του. Σήμερα κλείνει τα 37 του χρόνια και έχει ήδη προλάβει να κάνει τόσα πολλά και να αφήσει το στίγμα του στον κινηματογράφο.

Η «γνωριμία» μας ξεκίνησε με το «Frances Ha» του Noah Baumbach πριν από 8 χρόνια. Τουλάχιστον εκεί τον πρόσεξα πρώτη φορά, αν και είχα δει και άλλες ταινίες στις οποίες είχε μικρότερους ρόλους. Αργότερα ήρθε το μουσικό «Inside Llewyn Davis» των αδελφών Cohen και ακολούθησε ο ρόλος που τον έκανε γνωστό σε όλον τον κόσμο. Ως Kylo Ren στο Star Wars.

Ωστόσο εκεί που έγινε η αποκάλυψη ήταν στην ταινία του Jim Jarmusch, «Paterson». Η λιτή, ξεκάθαρη και ακούραστη ερμηνεία του, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και έπεισε τους πάντες πως αυτός ο άνθρωπος ήταν το «next best thing» του Χόλιγουντ. Κάτι που επιβεβαιώθηκε στον ρόλο του μονόχειρα αδελφού στο εξαιρετικό «Logan Lucky» με συμπρωταγωνιστή τον Channing Tatum.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «BlacKkKlansman» και το «Marriage Story» που του χάρισαν και τις δυο υποψηφιότητες του για Όσκαρ, ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα. Η επόμενη ταινία του θα είναι το «The Last Duel» του Ridley Scott μαζί με τον Matt Damon.

Το πιο καλο χαρακτηριστικό του είναι πως μέχρι τώρα δεν φάνηκε να υστερεί σε κάποιον ρόλο, όποιο κι αν ήταν το είδος της ταινίας. Ο Adam Driver λοιπόν, όπως είπε και ο Scorsese είναι σίγουρα ο καλύτερος ηθοποιός της γενιάς του και περιμένουμε να μας χαρίσει ακόμα καλύτερες ερμηνείες όσο ωριμάζει σαν άνθρωπος και σαν ηθοποιός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
6 / position1: 578 / position2: 1432
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb