ΥΓΕΙΑ

Θαυματουργά βότανα που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό

Θα κάνουν τον οργανισμό σου να πετάει από υγεία
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Θαυματουργά βότανα που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον χειμώνα καραδοκούν πολλές ιώσεις, ενώ το κρυολόγημα είναι το πιο εύκολο για να πάθει κανείς. Για να προστατέψεις την υγεία σου, πρέπει να ακολουθείς μια καλή διατροφή, να κοιμάσαι καλά και να ασκείσαι συχνά. Όσον αφορά την διατροφή δε, οι ειδικοί συνιστούν τέσσερα βότανα, που μπορούν να κάνουν θαύματα με το ανοσοποιητικό σου.

Εχινάκεια

Ένα βότανο με πολλές χρήσεις, το οποίο μπορεί να ανακουφίσει τον κόσμο, να μειώσει τις φλεγμονές, ενώ έχει αντι-ιικές κι αντιτοξικές επιδράσεις. Είναι η καλύτερη τροφή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν νιώθεις ένα βήμα πριν αρρωστήσεις, μπορείς να δοκιμάσεις να καταναλώσεις εχινάκεια για δυο ή τρεις ημέρες συνεχόμενα. Φυσικά, θα πρέπει να διαβάσεις τις οδηγίες του προϊόντος πριν την κατανάλωση ή να συμβουλευτείς έναν ειδικό. Τέλος, μπορείς να προσθέσεις εχινάκεια στο τσάι σου, ως βάμα.

Σκόρδο

Είναι γνωστό για την αντιμικροβιακή του δράση, για αυτό και είναι ικανό να σκοτώσει λοιμώξεις που προκαλούνται στο σήθος και γενικότερα, τις αναπνευστικές λοιμώξεις. Επίσης είναι το τέλειο φάρμακα για την σαλμονέλα και το βακτήριο E.coli. Τέλος, είναι η ιδανική τροφή για τη χώνεη.

Τζίνσενγκ

Το συγκεκριμένο βότανο, μπορεί να κάνει θαύματα με το ανοσοποιητικό και να νικήσει τις επιπτώσεις του άγχους στην υγεία. Επειδή όμως πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό βότανο, θα πρέπέι να συμβουλευτείς ειδικό, πριν το συμπεριλάβεις στην διατροφή σου.

Μανιτάρι ρέισι

Το ρέισι ή αλλιώς λίντζχι, είναι ένα είδος μανιταριού που περιέχει β-γλυκάνες, ουσίες οι οποίες θεωρούνται ότι διεγείρουν διαφορετικούς τύπους κυττάρων στο ανοσοποιητικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των μονοκυττάρων, των φυσικών φονικών κυττάρων και των δενδριτικών κυττάρων. Με τη διέγερσή τους, αυτά τα κύτταρα μπορούν καλύτερα να ανιχνεύουν και να καταπολεμούν λοιμώξεις.

Μην ξεχνάς, πριν ξεκινήσεις να παίρνεις κάποιο από τα παραπάνω βότανα, καλό είναι να συμβουλευτείς τον γιατρό σου, ώστε να είσαι σίγουρος ότι δε θα έχεις θέμα στον οργανισμό σου, ειδικά αν παίρνεις και άλλα φάρμακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
9 / position1: 353 / position2: 608
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb