ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Έτσι θα καταλάβεις αν έχεις μπλέξει με σeξομανή

Τα σημάδια που αποκαλύπτουν αυτόν τον - καθόλου αστείο - εθισμό
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Έτσι θα καταλάβεις αν έχεις μπλέξει με σeξομανή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σeξ είναι μια πολύ ευχάριστη δραστηριότητα για άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας και μια πολύ όμορφη εκδήλωση του έpωτα και των ρομαντικών, αλλά και γεμάτων πάθος συναισθημάτων που τον χαρακτηρίζουν.

Είναι μια πράξη που κάνει καλό στο σώμα και το πνεύμα του ανθρώπου και είναι απόλυτα υγιές το να το επιθυμείς και να το ζητάς. Δυστχώς όμως για κάποιους, το σeξ καταλήγει να γίνει εθισμός και μια συνήθεια καθόλου ευχάριστη.

Ένα άτομο εθισμένο στο σeξ βιώνει μια ψυχαναγκαστική τάση που το ωθεί σε αυτήν την πράξη καθαρά για να λάβει μια νοσηρή ικανοποίηση, όμοια με αυτή που λαμβάνει κάθε εθισμένος, όπως π.χ. ένας αλκοολικός ή ένας ναρκωμανής.

Συνήθως, οι σeξομανείς δεν αρκούνται ποτέ σε έναν σύντροφο, αλλά αναζητούν συνεχώς ανθρώπους για να συνευρευθούν μαζί τους. Επιπλέον, ο εθισμός αυτός περιλαμβάνει μια ψυχαναγκαστική ανάγκη για αuνανισμό, για συνεχή παρακολούθηση ποpνό ή την επιθυμία για "ιδιαίτερες" σeξουαλικές καταστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς, αυτό ο εθισμός μπορεί να αλλάξει ενετελώς την ζωή ενός ανθρώπου και να κάνει επίκεντρο όλων την σeξουαλική επαφή και μάλιστα πολλές φορές μέσα στην ημέρα, καθώς είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί αυτή η συμπεριφορά. Ως συνέπεια, έρχονται πολλές επιπτώσεις στην ζωή του.

Ποια είναι όμως τα στοιχεία που προδίδουν έναν σeξομανή;

Αρχικά, ένας σeξομανής έχει χρόνιες, εμμονικές σeξουαλικές σκέψεις και φαντaσιώσεις και δεν διστάζει να θέσει τον εαυτό του ή τους άλλους σε κίνδυνο λόγω της σeξουαλικής του συμπεριφοράς.

Επίσης, εννοείται ότι λέει ψέματα για να καλύψουν τον εθισμό του, ενή η ενασχόληση του με το σeξ δεν σταματά, ακόμη και όταν αυτή η συμπεριφορά του παρεμβαίνει στην καθημερινή του ζωή, την παραγωγικότητα, την απόδοσή του, στην εργασία του κλπ.

Τέλος, ο σeξομανής είναι ανίκανος να σταματήσει ή να ελέγξει την συμπεριφορά του και μπλέκεται άνετα σε παράνομη σeξουαλική δραστηριότητα, καθώς επίσης θέλει να έχει την κυριαρχία και τον έλεγχο σε κάθε σeξουαλική συνεύρεση.

Φυσικά, μετά το σeξ νιώθει τύψεις ή ενοχές .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
7 / position1: 437 / position2: 962
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb