ΜΑΛΛΙΑ

Έτσι θα διατηρήσεις τέλειο το χρώμα των μαλλιών σου στην καραντίνα

Πως να κρατήσεις λαμπερά και υγιή τα μαλλιά σου
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Έτσι θα διατηρήσεις τέλειο το χρώμα των μαλλιών σου στην καραντίνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλώς ή κακώς, όταν βάφεις τα μαλλιά σου έχεις το πρόβλημα του ξεθωριάσματος του χρώματος, που μπορεί να γίνει μέσα σε μόλις δυο εβδομάδες από όταν τα έβαψες.

Βέβαια αυτό είναι κάτι αναμένομενο, που με την σειρά του οδηγεί στην αύξηση της συχνότητας του βαψίματος των μαλλιών σου και άρα στην πιο γρήγορη καταστροφή τους.

Ειδικά τώρα με την πανδημία και να θέλεις να τα βάψεις ξανά, δεν μπορείς να βρεις κομμωτήριο ανοιχτό, άρα ή θα πάρεις βαφή στο σπίτι και θα την περάσεις μόνη ή θα περιμένεις να τελειώσει το lockdown  για να περιποιηθείς το κεφάλι σου.

Υπάρχουν όμως και κάποιες χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών σου ζωντανό και να σταματήσεις να αγχώνεσαι για το πως δείχνουν.

Τι συμβαίνει στο χρώμα των μαλλιών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς, τα μαλλιά που ξεβάφουν πιο εύκολα είναι αυτά των χάλκινων και κόκκινων αποχρώσεων. Συνήθως παίρνουν έναν πορτοκαλί τόνο που δεν είναι καθόλο ευχάριστος στο μάτι.

Οι ξανθές αποχρώσεις από την άλλη, μπορεί να μην χάνουν το χρώμα του, αλλά συνήθως είτε κιτρινίζουν, είτε θαμπώνουν.

Τέλος, οι καστανές αποχρώσεις, τείνουν να κοκκινίζουν, ενώ το μαύρο χρώμα χάνει τη λάμψη του.

Πώς να δώσεις παράταση στο χρώμα

Αρχικά, αγόρασε τα κατάλληλα προϊόντα μαλλιών με έλαια, βιταμίνες και αντηλιακά φίλτρα, ώστε να προστατεύσεις την τρίχα σου.

Λούσου με εμφιαλωμένο νερό μια φορά την εβδομάδα. Πρέπει να ξέρεις ότι τα άλατα του νερού της βρύσης θαμπώνουν το χρώμα των μαλλιών σου, με αποτέλεσμα μετά από κάθε λούσιμο να χάνουν την λάμψη τους.

Απέφυγε το συχνό ίσιωμα με σίδερο, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες φθείρουν την τρίχα, με αποτέλεσμα να αγριεύει και να θαμπώνει, ενώ αν έχεις κάνει ντεκαπάζ, το ξανθό χρώμα θα αλλοιωθεί και θα κιτρινίσει.

Απόφυγε τα σαμπουάν με SLS – SLES, αφού τα θειικά άλατα, οι συνθετικοί αφριστικοί παράγοντες που πολύ συχνά περιέχονται στη φόρμουλα των σαμπουάν, όχι μόνο αφυδατώνουν την τρίχα, αλλά ξεθωριάζουν και το χρώμα της βαφής.

Κοιμήσου με μία μάσκα το βράδυ. Άπλωσε τη μάσκα σε στεγνά μαλλιά, κοιμήσου με αυτήν το βράδυ και λούσου το πρωί κανονικά. Η τρίχα ενυδατώνεται και έτσι το χρώμα διατηρείται περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
10 / position1: 350 / position2: 822
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb