WELLNESS

Πράγματα που πρέπει να καθαρίζεις μόνο μια φορά τον χρόνο

Αλλιώς θα τα καταστρέψεις και είναι κρίμα
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Πράγματα που πρέπει να καθαρίζεις μόνο μια φορά τον χρόνο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχουν κάποια αντικείμενα που δεν πρέπει να τα καθαρίζεις συνέχεια, διαφορετικά θα τα καταστρέψεις και πίστεψε μας δεν το θέλεις με τίποτα, μιας και κοστίζουν πολλά.

Το τζάκι: Η καλύτερη εποχή για να το καθαρίσεις μέσα και έξω είναι όταν σταματήσεις να το χρησιμοποιείς και όχι το φθινόπωρο, πριν αρχίσεις να το καις.

Το πλυντήριο: Φρόντισε να κάνεις συχνά πλύσεις μόνο με νερό, λευκό ξύδι και σόδα και τότε το πλυντήριο σου θα θέλει καθάρισμα μόλις μια φορά τον χρόνο, με την βοήθεια μιας βρεγμένης πετσέτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κουρτίνες: Μια φορά κάθε χρόνο είναι η ιδανική συχνότητα πλύσης των κουρτινών. Ειδικά αυτές που αποτελούνται από πιο ευαίσθητα υφάσματα δε θέλουν πολλές πλύσεις.

Τα φώτα: Το συχνό ξεσκόνισμα αρκεί για να τα κρατήσει καθαρά και μια φορά τον χρόνο μπορείς να καθαρίζεις τα φωτιστικά σου με σαπούνι και νερό.

Τα χαλιά: Για τους μικρούς λεκέδες μπορείς να κάνεις τοπικό καθάρισμα, γενικά όμως το καλύτερο είναι να τα πλένεις μια φορά τον χρόνο και συγκεκριμένα την άνοιξη, αφού τα μαζέψεις και πριν τα αποθηκεύσεις.

Οι τέντες: Μαζεύουν πολύ σκονή από μέσα, όσο και αν δεν φαίνεται. Πριν τον χειμώνα λοιπόν, καθάρισε τις με την σκούπα και νερό.

Τα παντζούρια: Μια φορά το χρόνο με άφθονο νερό, θα κάνει τα μαγικά του το πλύσιμο.

O απορροφητήρας: Βγάζεις το φίλτρο, το πλένεις, καθαρίζεις και όλα τα πλαστικά, αλλά και το σημείο πάνω από τον απορροφητήρα μια φορά τον χρόνο και είσαι εντάξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
9 / position1: 189 / position2: 607
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb