ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tο λαχανικό που είναι στο ζενίθ των πωλήσεων αυτές τις μέρες στην Ελλάδα

Τι αποκαλύπτει Έλληνας παραγωγός
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Tο λαχανικό που είναι στο ζενίθ των πωλήσεων αυτές τις μέρες στην Ελλάδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο κι αν σας φαίνεται απίθανο, το Halloween που δεν το γιορτάζαμε ούτε κατά διάνοια πριν 5 χρόνια στην Ελλάδα, έχει αποκτήσει φανατικούς στη χώρα μας και αυτό σημαίνει ένα πράγμα. Κολοκύθες!

Ο διακοσμητικός ρόλος της κολοκύθας πλέον καταλαμβάνει το δικό του πρωταγωνιστικό κομμάτι στις μέρες μας, και μάλιστα, αν δεν ήταν στη μέση η πανδημία, δεν θα υπήρχε μαγαζί που να μην στολίσει ανάλογα.

Από την άλλη, η βρώση της κολοκύθας είναι εξαιρετική ιδέα για αυτή την περίοδο! Είναι γεμάτη από βιταμίνες, μεταλλικά και θρεπτικά συστατικά. Ακόμα και οι σπόροι της κολοκύθας είναι πολύτιμοι διατροφικά αφού είναι πλούσιοι σε σελήνιο, βιταμίνη Κ, φυλλικό οξύ και υγιή λίπη! 

Οι διακοσμητικές κολοκύθες είναι μόνο μία από τις περίπου τριάντα ποικιλίες που καλλιεργεί στην Καλαμπάκα Τρικάλων ο Βάιος Κουλουκτσής. Όπως αναφέρει ο ίδιος,στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», τα τελευταία πέντε χρόνια έχει αυξηθεί ραγδαία η ζήτηση της διακοσμητικής κολοκύθας, ενώ υπάρχουν καταστήματα και θεματικά πάρκα στην Αθήνα που αγοράζουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της παραγωγής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν διακοσμήσετε πάντως τις κολοκύθες σας, κρατήστε το εσωτερικό για πάμπολλες συνταγές! Πίτες, σούπες, κέικ και ένα σωρό άλλες συνταγές είναι μόνο μερικές από τις γεύσεις στις οποίες πρωταγωνιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Διατροφή Πριν 312 εβδομάδες
Μια συνταγή για να φτιάξεις τα πιο τέλεια vegan ψωμάκια από κολοκύθα
Ιδανικά και για την περίοδο της νηστείας
Δέσποινα Πολυχρονίδου
Περισσότερα Θέματα Wellness
4 / position1: 405 / position2: 1111
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb