ΜΟΔΑ

Όλοι οι σωστοί τρόποι φροντίδας για να διατηρήσεις καινούργια τα τζιν σου

Θέλουν την δική τους περιποίηση για να προστατευθούν
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Όλοι οι σωστοί τρόποι φροντίδας για να διατηρήσεις καινούργια τα τζιν σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τζιν μπορεί να είναι ανθεκτικά λόγω της σύνθεσης τους, δε σημαίνει όμως ότι δεν χρειάζονται την ανάλογη περιποίηση ώστε να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση και να μπορείς να τα φοράς για ακόμα περισσότερο καιρό.

Διάβασε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το πλύσιμο, αλλά και το κάθε πότε πρέπει να καθαρίζεις τα τζιν σου και κάνε τα να δείχνουν σαν καινούργια συνεχώς.

Κανόνας 1 - Συχνότητα πλυσίματος

Ιδανικά, θα πρέπει να πλένεις το τζιν μετά από 3 φορές που θα το φορέσεις και ακόμα καλύτερα κάθε τέσσερις, αν δεν έχει λερωθεί. Όσο πιο συχνά το πλένεις τόσο περισσότερο το κάνεις να φθείρεται.

Αν δε, έχεις παρατηρήσει ότι το στενό σου τζιν έχει σακουλιάσει στα γόνατα, τότε μπορείς να το επαναφέρεις με έναν απλό τρόπο. Ψέκασε το με νερό μέσα στο οποίο έχεις διαλύσει 10 σταγόνες λεβάντας και άσε το να στεγνώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν πάλι αγόρασες ένα καινούργιο τζιν που είναι πολύ σκληρό, τότε θα πρέπει να το πλύνεις για να φύγει η κόλλα από πάνω του, πριν το φορέσεις. Διαφορετικά μπορερί να σκιστεί από την τριβή.

Κανόνας 2 - Πως να πλένεις τα τζιν

Ο κανόνας λέει ότι τα πλένεις μόνο με κρύο νερό, στο πρόγραμμα για τα ευαίσθητα και πριν τα βάλεις στο πλυντήριο γύρισε τα μέσα έξω. Επίσης, απέφυγε τα απορριπαντικά με σκληρές χημικές ουσίες και μην βάλεις μαλακτικό.

Κανόνας 3 - Το σωστό στέγνωμα

Κράτησε τα τζιν μακριά από το στεγνωτήριο και άσε τα να στεγνώσουν φυσικά. Αν θέλεις το τζιν να στενέψει, λίγο πριν στεγνώσει και ενώ είναι νωπό βάλε το στο στεγνωτήριο.

Κανόνας 4 - Καθαριστήριο

Αν τα τζιν σου είναι από ένα υλικό πιο ιδιαίτερο, τότε καλό θα ήταν να τα πηγαίνεις στο καθαριστήριο ή αν είναι είτε λευκό, είτε χρωματιστό, ώστε να μην χαλάσει το χρώμα του.

Κανόνας 5 - Κατάψυξη

Πρόκειται για ένα μύθο, καθώς αυτή η μέθοδος ταιριάζει μόνο στα ακατέργαστα τζιν. Σήμερα όμως τα περισσότερα είναι συνθετικά, οπότε άσε την κατάψυξη άδεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
7 / position1: 441 / position2: 870
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb