ΠΡΟΣΩΠΑ

Όταν η Αλέξια επισκέφθηκε το πατρικό της στα Βαρώσια της Αμμοχώστου

Περπάτησε στους δρόμους της πόλης, μπροστά από συντρίμμια και συρματομπλέγματα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Όταν η Αλέξια επισκέφθηκε το πατρικό της στα Βαρώσια της Αμμοχώστου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αλέξια, η αγαπημένη τραγουδίστρια με πολλούς, χρυσούς και πλατινένιους δίσκους στο ενεργητικό της και με μεγάλες επιτυχίες στη δεκαετία του '80 και '90, είναι όπως όλοι γνωρίζουμε Κύπρια.

Ενδεχομένως πολλοί από εσάς να μη γνωρίζετε πως κατάγεται από την Αμμόχωστο, μίας από τις ομορφότερες πόλεις της Κύπρου, η οποία 'ερήμωσε' το 1974 με την τουρκική εισβολή και την άλωση της.

Πριν μερικά χρόνια η τραγουδίστρια βρέθηκε στα μέρη της, στα κατεχόμενα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έγραψε στο Facebook της:

"Η Αμμόχωστος ήταν μία πόλη που έσφυζε από ζωή, από γιορτές, από Μουσική! Κάθε γωνιά και ποιητής, ζωγράφοι, καλλιτέχνες, Μουσικοί! Από τις 15 Αυγούστου 1974, αυτή η πόλη, η πόλη μου, μοιάζει να κοιμάται. Ένα μεγάλο μέρος της είναι κλεισμένο σε συρματοπλέγματα και απαγορεύεται η πρόσβαση. Όλα τα κτίρια: εγκαταλελειμμένα. Μόνα. Ένα άλλο μέρος της Αμμοχώστου, κατοικείται από Τουρκο -Κύπριους αλλά και από εποίκους από τα βάθη της Ανατολίας. Το σπίτι μου βρίσκεται στην "ελεύθερη ζώνη", οπότε μπόρεσα να το επισκεφθώ. Πρώτα το 2003 και μετά ακόμα 5 φορές. Μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Έμεινα στην Αμμόχωστο για μία ημέρα. Την νύχτα έπρεπε να επιστρέψω. Επισκέφθηκα το αρχαίο θέατρο της Σαλαμίνας, τον Πύργο του Οθέλλου, τα Ενετικά τείχη, την εκκλησία της ενορίας μου, την Αγία Αικατερίνη μόνο απέξω, αφού δεν υπήρχε πρόσβαση.

Είναι επίσης κλειστή μέσα σε συρματοπλέγματα. Πέρασα απέξω από το Γυμνάσιο Θηλέων στο οποίο φοίτησε η μητέρα μου. Περπάτησα στην τελειότερη αμμουδιά του κόσμου, την αμμουδιά της και κολύμπησα στα διάφανα, ολογάλανα νερά της θάλασσας της. Όταν ήμουν μικρή, υπήρχαν άγρια κρίνα στην άμμο της. Μού λείπει η Αμμόχωστος και κάθε μέρα τέτοια μέρα την θυμούμαι -όχι και ότι την ξεχνώ ποτέ- όπως και οι γονείς μου, και οι παιδικές μου οι φίλες αλλά και όλο το νησί. Περιμένω ότι σύντομα θα ζούμε εκεί, όλοι: οι παλιοί του, νόμιμοι κάτοικοι με χορούς, πολιτισμό, Μουσική και Χαρά."

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
7 / position1: 220 / position2: 496
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb