SKIN CARE

Ο μύθος της ομορφιάς για την επιδερμίδα που βγήκε αληθινός και δεν είναι ευχάριστος

Πως θα καθυστερήσεις την γήρανση βάση ειδικών
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Ο μύθος της ομορφιάς για την επιδερμίδα που βγήκε αληθινός και δεν είναι ευχάριστος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προτού ξετυλίξεις άλλο ένα καλαμάκι, ήξερες ότι όταν σουφρώνεις τα χείλη σου γύρω του δημιουργούνται ρυτίδες; Αν θέλεις να ελαχιστοποιήσεις τα σημάδια της γήρανσης, υπάρχουν μερικές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις από νωρίς.

«Στα 20 τους οι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι αήττητοι και πως δεν γεράσουν ποτέ, είναι όμως ακριβώς τότε που πρέπει να υιοθετήσεις καλές συνήθειες επειδή θα τις έχεις σε όλη σου τη ζωή», λέει η Dr. Debra Jaliman, δερματολόγος και συγγραφέας του Skin Rules: Trade Secrets from a Top New York Dermatologist. Στη συνέχεια θα βρεις μερικά πολύ αποτελεσματικές συμβουλές για να σταματήσεις τα σημάδια του χρόνου και να διατηρήσεις για περισσότερο καιρό τη λάμψη της νιότης σου. Έτσι όταν έχει να κάνει με την εμφάνιση, ίσως τα 30 να είναι τα νέα 20!

Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να αρχίσεις τη φροντίδα αντιγήρανσης

Που πιθανότατα σημαίνει ότι διαβάζεις αυτό το άρθρο πολύ αργά. “Πάντα λέω πως όσο το νωρίτερο τόσο καλύτερα επειδή αν ξέρεις ότι αρχίσεις να νοιάζεσαι για τις ρυτίδες, τότε καλό είναι να ξεκινήσεις νωρίτερα”, λέει η Dr. Jaliman. Το πρώτο βήμα είναι να χρησιμοποιείς ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος που θα σε προστατεύσει από τη γήρανση που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη κι αν χρησιμοποιείς αντιρυτιδικές κρέμες, εξακολουθείς να γερνάς

Έχουμε κάποια κακά νέα: «Χάνουμε τα πάντα καθώς μεγαλώνουμε, δυστυχώς, οπότε δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγει κανείς», λέει η Dr. Jaliman. «Θα χάσεις κολλαγόνο και ελαστικό ιστό, έτσι το δέρμα σου θα χαλαρώσει. Το δέρμα σου θα γίνει πιο τραχύ και οι χρωστικές του δεν θα είναι το ίδιο ομοιόμορφες. Επίσης, όλα αυτά τα πράγματα χειροτερεύουν με τις βλάβες από τον ήλιο».

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να μην βάζεις αντηλιακό

«Οι άνθρωποι λένε ότι είναι πολύ χρονοβόρο, στην πραγματικότητα όμως είναι όπως σαν το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών – δηλαδή 30 δευτερόλεπτα». Απ’ όλες τις αντιγηραντικές κρέμες και θεραπείες που μπορείς να αγοράσεις, το αντηλιακό είναι η πιο φθηνή και αποτελεσματική επιλογή. Το ιδανικό θα ήταν να αποκτήσεις τη συνήθεια να φοράς αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 κάθε μέρα.

Μην ξεχνάς το λαιμό (και τα χέρια)

«Πολλές φορές βλέπω ανθρώπους με ένα νεανικό πρόσωπο και γηρασμένα χέρια και λαιμό», εξηγεί η Dr. Jaliman. «Αυτές οι δύο περιοχές εκτίθενται χρόνια στον ήλιο, έτσι οτιδήποτε κάνεις για το πρόσωπό σου θα πρέπει να το κάνεις και για τα χέρια και το λαιμό».

Όταν πίνεις με καλαμάκι πράγματι δημιουργούνται ρυτίδες

Η μαμά σου μπορεί να σου είχε δώσει αυτή τη συμβουλή όταν ήσουν έφηβη και αποδεικνύεται πως αυτός ο μύθος ομορφιάς είναι απόλυτα αληθινός. «Οποιοδήποτε είδος επαναλαμβανόμενης μυικής κίνησης θα προκαλέσει ρυτίδες», παραδέχεται η Dr. Jaliman. «Αν χαμογελάς κάθε μέρα θα αποκτήσεις τις ρυτίδες του χαμόγελου ή αν συνοφρυώνεσαι θα έχεις μια κάθετη ρυτίδα στο μέτωπό σου, τι να γίνει όμως; Δεν μπορείς να γίνεις μούμια!». Αυτό το πρόβλημα λύνεται εύκολα χρησιμοποιώντας μια κρέμα με ρετινόλη τη νύχτα γύρω από το στόμα και στο μέτωπο.

Κι όμως, χρειάζεσαι στ’ αλήθεια μια κρέμα ματιών

Το δέρμα γύρω από τα μάτια σου είναι το πιο λεπτό στο σώμα σου, που σημαίνει ότι εκεί θα εμφανιστούν οι πρώτες ρυτίδες. Γύρω στα μέσα της δεκαετίας των 20, βρες μια καλή κρέμα ματιών που θα αναπληρώνει την υγρασία σε αυτή την περιοχή και θα καθυστερήσει την εμφάνιση του ποδιού της χήνας. Τα γυαλιά που προστατεύουν από τις ακτίνες UV είναι επίσης απαραίτητα όταν πηγαίνεις στην παραλία.

Αγάπησε τα αντιοξειδωτικά

Το makeup μπορεί να καλύψει πολλές ατέλειες, όμως μια υγιής λάμψη από μέσα προέρχεται από μια διατροφή γεμάτη με αντιοξειδωτικά. Απόκτησε από νωρίς τη συνήθεια να τρως φρούτα, μούρα, όσπρια και μαύρη σοκολάτα.

Μη σταυρώνεις τα πόδια σου!

Παρότι το αν θα παρουσιάσεις φλεβίτιδα στα πόδια σου έχει να κάνει με τα γονίδιά σου, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να την προλάβεις. Προσπάθησε να μη σταυρώνεις τα πόδια σου. Αν πρέπει να σταθείς όρθια για πολλή ώρα, μετάφερε το βάρος από το ένα πόδι στο άλλο. Και δοκίμασε να φοράς κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο.

Απόφυγε πάση θυσία το κάπνισμα

Ξέρουμε πως μπορεί να έχεις πάρει μερικές τζούρες στην επαναστατημένη σου εφηβεία, όμως το κάπνισμα είναι μια κακή συνήθεια για το δέρμα σου που πρέπει να κόψεις ΤΩΡΑ. Μειώνει την αιμάτωση του δέρματος κάνοντας πιο ορατή τη γήρανση και κάθε φορά που εισπνέεις, προκαλείς ρυτίδες γύρω από τα χείλη σου.

Αν έχεις ακμή, πήγαινε σε έναν δερματολόγο

Παρότι είναι εύκολο να βρεις μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, μερικές φορές είναι καλύτερο να επισκεφθείς έναν ειδικό ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι ουλές από την ακμή. “Αν αρχίσεις να αποκτάς ουλές, είναι πιο δύσκολο να τις ξεφορτωθείς απ’ ότι είναι να τις προλάβεις”, τονίζει η Dr. Jaliman. Κι ένα πρόσωπο με ουλές, δείχνει μεγαλύτερο από την ηλικία του!

Θυμήσου να παραμένεις δραστήρια

Η άσκηση αυξάνει την αιμάτωση της επιδερμίδας σου κάνοντάς την πιο υγιή, και αυτό θα φαίνεται!

Άρχισε να συνηθίζεις τα χλιαρά ντους

Παρότι ένα καυτό ντους μπορεί να είναι χαλαρωτικό, στην πραγματικότητα η θερμότητα ξηραίνει τα μαλλιά και το δέρμα σου. Χρησιμοποίησε νερό σε μια μέτρια θερμοκρασία για να κλειδώσεις την υγρασία μέσα. «Έχεις περίπου τα μισά μαλλιά στα 40 απ’ όσα έχεις στα 20», εξηγεί. «Τα μαλλιά γίνονται πιο ξηρά, πιο εύθραυστα και δεν είναι το ίδιο λαμπερά και ανθεκτικά». Οπότε χρειάζεσαι όλη την υγρασία που μπορείς να έχεις. Είναι επίσης καλή ιδέα να λούζεσαι λιγότερο συχνά όσο μεγαλώνεις για να διατηρούνται τα φυσικά έλαια στο δέρμα του κρανίου, τα οποία μειώνονται επίσης με την ηλικία.

Ανακάλυψε τη ρετινόλη!

Η ρετινόλη είναι ένα προϊόν φροντίδας για όλα τα προβλήματα του δέρματος και είναι ασφαλές να αρχίσεις να τη χρησιμοποιείς στα 20 σου. “Η ρετινόλη είναι ένα προϊόν με εύκολη χρήση επειδή βοηθά με τα σκούρα στίγματα και τον αποχρωματισμό. Επιπλέον, φωτίζει και κάνει πιο ομοιόμορφο το χρώμα της επιδερμίδας σου”, λέει η Dr. Jaliman.

Ζήτησε να μη σου βάλουν λάμπα θερμότητας στο κομμωτήριο

Όταν κάνεις ανταύγειες, απόφυγε τη λάμπα θερμότητας και άφησε το χρώμα να αναπτυχθεί φυσικά. Η υπερβολική θερμότητα συν τα χημικά μπορεί να είναι διπλά βλαβερή για τα μαλλιά σου.

Ενίσχυσε την αντιγηραντική σου φροντίδα

Παρόλα αυτά τα tips, υπάρχουν και μερικά συστατικά που θα πρέπει να αναζητήσεις στο φαρμακείο καθώς μεγαλώνεις: σόγια και βιταμίνη C για λάμψη, πεπτίδια για την αύξηση της παραγωγής του κολλαγόνου και φυσικά αντηλιακό!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
30 / position1: 784 / position2: 1249
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb