THINK

Η νέα CEO του Tik Tok είναι γυναίκα και μάλιστα Ελληνίδα

Η Ελληνοαυστραλή Βανέσα Πάπας είναι το νέο αφεντικό της δημοφιλούς πλατφόρμας
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Η νέα CEO του Tik Tok είναι γυναίκα και μάλιστα Ελληνίδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ελληνοαυστραλή Βανέσα Πάπας ανακοινώθηκε ως το νέο αφεντικό του δοκιμαζόμενου λόγω των αμερικανικών απειλών Tik Tok, αναλαμβάνοντας τα ηνία μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Κέβιν Μάγιερ.

Ο Μάγιερ επικαλέστηκε το αλλαγμένο “πολιτικό περιβάλλον” για την απόφασή του να αφήσει τη θέση του στην Tik Tok, την οποία είχε αναλάβει μόλις την 1η Ιουνίου.

Η κινεζική εταιρεία ByteDance, στην οποία ανήκει το Tik Tok, δέχεται ασφυκτική πίεση από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να πουλήσει την εφαρμογή, επειδή την οποία θεωρεί κίνδυνο για την ασφάλεια των ΗΠΑ.

Η Πάπας εργαζόταν ως γενική διευθύντρια του αμερικανικού τμήματος της εταιρείας από τον Ιανουάριο του 2019, και επέβλεπε τις επιχειρήσεις σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία από τον περασμένο Ιούνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απόφοιτη του Πανεπιστημίου του Κουϊνσλαντ στο Μπρίσμπαν, είχε προηγουμένως εργαστεί στις εταιρείες Next New Networks και YouTube.
Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Πάπας έγραψε ότι είναι “υπερήφανη” που αναλαμβάνει τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου.

“Η εταιρεία μας και η ομάδα μας που εργάζεται τόσο σκληρά για να προωθήσει αυτό το προϊόν συνεχίζει να με εμπνέει”, έγραψε.
“Είναι πραγματικά εκπληκτικό ό,τι καταφέραμε μέσα σε δυο χρόνια, δεν έχω καμιά αμφιβολία για το τί μπορούμε να καταφέρουμε το επόμενο κεφάλαιο”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
4 / position1: 401 / position2: 821
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb