ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Απλοί τρόποι για να χάσετε βάρος χωρίς να κάνετε γυμναστική

Θα γλυτώσετε από τα περιττά κιλά χωρίς να χτυπιέστε στα γυμναστήρια
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Απλοί τρόποι για να χάσετε βάρος χωρίς να κάνετε γυμναστική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να χάσει κανείς βάρος πρέπει να ιδρώσει και να έχει πολύ μεγάλη πειθαρχία. Αλλά ακόμα κι αν δεν έχετε το χρόνο ή τη θέληση να τρέχετε όλη μέρα πάνω σε έναν διάδρομο ή να μετράτε θερμίδες, υπάρχουν κάποια «κόλπα» που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

Δείτε, λοιπόν, ποια είναι τα 10 tricks που θα σας οδηγήσουν σε απώλεια βάρους χωρίς να χρειαστεί να κάνετε γυμναστική ή δίαιτα.

  1. Ξεκινάτε πάντα ένα γεύμα σας πίνοντας ένα ποτήρι νερό. Θα μείνετε ενυδατωμένοι και θα αισθανθείτε πιο γεμάτοι αμέσως πράγμα που θα σας βοηθήσει στο να μην παραφάτε.
  2. Κάντε μερικές πολύ απλές αλλαγές στα καθημερινά σας γεύματα. Προτιμήστε ένα απλό dressing με λάδι, λεμόνι και ξίδι για τη σαλάτα σας αντί για ένα πιο σύνθετο με μαγιονέζα, κετσαπ, μουστάρδα. Προτιμάτε επίσης να τρώτε φρέσκα αντί για αποξηραμένα φρούτα.
  3. Τρώτε για επιδόρπιο ένα μικρό κομμάτι μαύρη σοκολάτα. Αντί να αναζητάτε cookies, πάστες και παγωτά, αντιμετωπίστε την όρεξή σας για γλυκό τρώγοντας λίγη μαύρη σοκολάτα. Μπορεί να μην αισθάνεστε στην αρχή την ίδια ικανοποίηση αλλά σιγά-σιγά, όταν θα αρχίσετε να βλέπετε τη διαφορά στη ζυγαριά σας, θα μάθετε να την εκτιμάτε.
  4. Προσπαθείτε να είστε ακριβείς με το θέμα της μερίδας. Αν θέλετε να χάσετε βάρος καλό είναι να τρώτε πάντα τις σωστές μερίδες. Χρησιμοποιείτε μικρότερα πιάτα για να νιώθετε ότι τρώτε περισσότερο και αποθηκεύετε το φαγητό που περίσσεψε πριν ξεκινήσετε να τρώτε για να μην μπείτε στον πειρασμό να γεμίσετε ξανά το πιάτο σας.
  5. Τρώτε πρωτεϊνούχα σνακ και τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες. Όταν έρχεται η ώρα του σνακ κάντε σοφές επιλογές. Μείνετε μακριά από πατατάκια και κρακεράκια και προτιμήστε τροφές πλούσιες σε πρωτεϊνη και φυτικές ίνες. Έτσι, και θα φάτε λιγότερες θερμίδες και θα νιώσετε πιο ικανοποιημένοι.
  6. Κουνηθείτε έστω και λίγο. Μπορεί να μην σας αρέσει να γυμνάζεστε αλλά καλό θα είναι να κάνετε μια μικρή προσπάθεια μέσα στη μέρα. Κάντε διαλείμματα από τη δουλειά σας και περπατήστε μέσα στο γραφείο, πηγαίνετε παντού με τις σκάλες και όχι με το ασανσέρ και φροντίζετε να παρκάρετε λίγο πιο μακριά από το συνηθισμένο για να περπατάτε λίγο περισσότερο. Ακόμα και αυτές οι μικρές αλλαγές θα έχουν θετικό αποτέλεσμα στη ζυγαριά σας.
  7. Μην πίνετε τις θερμίδες σας. Είναι ένας κοινός λόγος που δεν μπορείτε να χάσετε βάρος. Οι χυμοί που πίνετε τα πρωινά, τα αναψυκτικά και τα μεγάλα ποτήρια κρασιού τα βράδια, δεν βοηθούν καθόλου. Προτιμάτε το νερό σε όλες σας τις εξόδους και σύντομα θα δείτε τη διαφορά στη ζυγαριά σας.
  8. Μην μένετε νηστικοί για πολύ. Η λίγη πείνα μπορεί να σας κάνει καλό αλλά το να λιμοκτονείτε όλη μέρα έτσι ώστε να φάτε ένα καλό επιδόρπιο το βράδυ είναι και ανθυγιεινό και σαμποτάρει τη δίαιτά σας. Τρώτε καλά και μην ξεχνάτε τα ελαφριά σνακ ανάμεσα στα κύρια γεύματα.
  9. Τρώτε νωρίς ένα ελαφρύ βραδινό. Φροντίζετε το βραδινό σας να είναι το 25% των ημερήσιων θερμίδων σας και φροντίζετε να το τρώτε 2-3 ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι. Τρώγοντας πολύ και αργά το βράδυ μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον ύπνο σας και να μην κάνει καλό στην πέψη σας.
  10. Κοιμηθείτε περισσότερο. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να σας κάνει να τρώτε περισσότερο στη διάρκεια της ημέρας και να μην έχετε περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της γυμναστικής σας. Φροντίζετε, λοιπόν, να κοιμάστε 7-9 ώρες κάθε βράδυ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb