ΥΓΕΙΑ

Αυτές είναι οι ώρες της μέρας που δεν πρέπει να πίνουμε ποτέ νερό

Μερικές χρήσιμες συμβουλές
Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΣΕΠΤ 05, 2020
Αυτές είναι οι ώρες της μέρας που δεν πρέπει να πίνουμε ποτέ νερό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι γνωρίζουμε ότι το να πίνουμε νερό κάνει καλό στον οργανισμό μας. Και συχνά πρέπει να πιέζουμε τον εαυτό μας για να πιούμε μέσα στην ημέρα την απαραίτητη ποσότητα. Όμως δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες και υπάρχουν στιγμές που καλό θα ήταν να το αποφεύγουμε.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος

Μια, δύο γουλιές νερό στη διάρκεια του φαγητού δεν θα προκαλέσουν κανένα πρόβλημα. Ωστόσο καλό είναι να μην πίνουμε το ένα ποτήρι νερό μετά το άλλο καθώς τρώμε, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και αέρια, αλλά και να παρεμποδίσει την πέψη των τροφών. Προτιμούμε να πίνουμε νερό πριν ξεκινήσουμε να τρώμε. Έτσι όχι μόνο ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας, αλλά αποφεύγουμε και την κατανάλωση αρκετών περιττών θερμίδων κατά το γεύμα, καθώς συχνά τείνουμε να μπερδεύουμε τη δίψα με την πείνα.

Όσο γυμναζόμαστε

Το σώμα μας χρειάζεται ηλεκτρολύτες – όπως το κάλιο και το νάτριο – για να αποτρέψει τις μυϊκές κράμπες. Η κατανάλωση πολύ νερού μπορεί να αραιώσει την ποσότητα των εν λόγω πολύτιμων συστατικών στον οργανισμό. Καλύτερα στη διάρκεια της γυμναστικής να πιούμε ένα ποτό με ηλεκτρολύτες, όπως το νερό καρύδας.

Όταν είμαστε όρθιοι

Αυτή η συμβουλή προέρχεται από τους κανόνες της διατροφής Αγιουρβέδα, όπου αναφέρεται ότι δεν θα πρέπει να πίνουμε νερό όρθιοι. Δεν πρόκειται για κάποια ιατρικά αποδεδειγμένη συμβουλή, αλλά καλό είναι να το γνωρίζετε.

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
3 / position1: 316 / position2: 1220
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb