ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

9+1 τρόποι για να διατηρήσεις την διάθεση των διακοπών και μετά από αυτές

Γιατί δεν χρειάζεται να χαλάσεις την διάθεση σου επιστρέφοντας στην καθημερινότητα της πόλης
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
9+1 τρόποι για να διατηρήσεις την διάθεση των διακοπών και μετά από αυτές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλοκαίρι, θάλασσα, ήλιος, διακοπές, δικαιλογημένα είναι η αγαπημένη περίοδος αρκετού κόσμου. Μέχρι φυσικά το σημείο που επιστρέφουν στην πόλη και στην καθημερινότητα της δουλειάς και τους παίρνει από κάτω. Γιατί μέχρι να έρθουν οι διακοπές, υπάρχει αυτή η ωραία ανυπομονησία, όταν όμως περάσουν, τα συναισθήματα δεν είναι και τόσο χαρούμενα.

Τι μπορείς να κάνεις όμως προκειμένου να διατηρήσεις την καλή σου διάθεση και επιστρέφοντας από τις διακοπές; Παρακάτω μπορείς να δεις μερικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν σε αυτό. Μην διστάσεις να τους δοκιμάσεις αμέσως.

#1
Σίγουρα θα έχεις κρατήσει κάποιο ενθύμιο από τις διακοπες σου, όπως πετρούλες ή κοχύλια. Μπορείς λοιπόν να τα βάλεις μέσα στον χώρο σου, ώστε κάθε φορά που θα τα βλέπεις να ταξιδεύεις στις ημέρες της διασκέδασης.

#2
Συνέχισε να φοράς τα αγαπημένα σου καλοκαιρινά ρούχα, με τα έντονα χρώματα και τα σχέδια. Όχι μόνο θα φτιάξουν την δική σου διάθεση, αλλά και των γύρω σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

#3

Πήγαινε για μπάνιο ακόμα και μετά την άδεια σου, στις ελεύθερες σου μέρες. Θα έχεις και καλύτερη διάθεση και καλύτερη υγεία.

#4
Να επισκέπτεσαι τη φύση όλον τον χρόνο. Πήγαινε σε πάρκα, βουνά, θάλασσες και γενικά σε χώρους με πράσινο ή άμμο. Θα αλλάξουν την διάθεση σου προς το καλύτερο.

#5
Προσπάθησε να φεύγεις μικρές εκδρομές για δύο ή τρεις μέρες, ακόμα και ημερήσιες, μέσα στην χρονιά. Δεν γίνεται να περιμένεις μέχρι το καλοκαίρι για να χαλαρώσεις.

#6
Όσο μπορείς, άσε χαλαρούς τους χρόνους μέσα στην καθημερινότητα σου. Μην αγχώνεσαι από τον χρόνο. Αυτή είναι και μια καλή άμυνα για τις καθημερινές δυσκολίες.

#7
Κράτησε έστω και μ ια δραστηριότητα που σε γεμίζει πολύ και την έκανες και στις διακοπές. Μπορεί πχ να σε χαλάρωνε το διάβασμα ή να πρόσεχες περισσότερο την διατροφή σου.

#8
Μοιράσου τις καλοκαιρινές σου εμπειρίες. Συζήτησε τις με τους φίλους σου, γέμισε τον χώρο σου με φωτογραφίες από εκείνες τις μέρες και κάπως έτσι θα θυμάσαι όλα τα ωραία που έζησες και θα γεμίζεις χαρά.

#9
Συζήτησε για τα συναισθήματα που ένιωσες όσο ήσουν σε διακοπές. Το πόσο χαλαρά και ανάλαφρα ένιωσες ή το πόσο διασκέδασες και εντυπωσιάστηκες από εικόνες. Γενικά μίλα για όλα τα έντονα και ωραία αισθήματα που ένιωσες όσο ήσουν μακριά από την πόλη.

#10
Μην ξεχνάς ποτέ ότι η καλή διάθεση και το αίσθημα των καλοκαιρινών διακοπών είναι ένα ολόκληρο μότο που μόνο εσύ μπορείς να επιλέξεις να έχεις ολόκληρο τον χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
11 / position1: 576 / position2: 1007
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb